2024. április 20. | szombat | Tivadar nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Majsai tucc tucc
Hajrá, Roxx 69 és Majsai Gábor!
Médiaturné magyar módra
Tudni kell, mi az, ami igazán fontos
Póker a kaszinóban

Legutóbbi programok

Összes program

Legutóbbi kiadványok
Hangulatok (2016)
Swing és a boogie (2010)
Swing, swing, swing (2007)
Póker (2006)

Összes kiadvány

     
  Vásárlás
Majsai Gábor: Póker
Megjelenési dátum: 2006. február 25.
Megjelent:
CD » album (2006)
Tracklist:
1. Intro [0:24]
2. Rázd velem [4:05]
3. Jöhet a zápor [3:48]
4. Belőled sosem elég [3:37]
5. Ne kérdezd miért van ez így [3:52]
6. Napfény és éden [3:44]
7. Póker [3:39]
8. Két hosszú év [4:07]
9. Indul a show [3:30]
10. Szivatódal [3:55]
11. Játék volt [3:29]
Közreműködők:
szövegíró: Bornai Tibor
szövegíró: Toldi Tamás
zeneszerző: Czomba Imre
előadó/zenész: Csepregi Gyula
előadó/zenész: Majsai Gábor
gitáros: Alapi István
 
     

Póker - a komoly könnyűzene

Majsai Gábor legújabb lemeze a megjelenés küszöbén

Majsai Gábort nem kell bemutatni a zenehallgató és -értő közönségnek. Különleges hangjára a kilencvenes évek elején figyelhettünk fel, amikor csapatával a Besenyő Blues Banddel megnyertek egy pop-rock fesztivált: az Öreg járgány szívatóval indul egy csapásra kultnótává nőtte ki magát. Szinte a véletlennek volt köszönhető, hogy a képzett zenészekből álló Besenyő Brass elindult a fesztiválon, de az elsöprő siker őket igazolta. A banda azóta is koncertezik, igaz, ritkán, de ilyenkor telt házak előtt. Ezzel is igazolva, hogy nagy szükség van az élő zenére, a színvonalas hangszeres produkciókra, a valódi egyéniségekre a színpadon.

Majsai Gábor pedig kimagasló egyénisége a hazai könnyűzenének. Hangját a Nagy Öreg, Tom Jones hangjáéhoz szokták hasonlítani és nem alaptalanul. Nem mindennapi felkészültséget és hangi adottságokat igényel Tom Jones dalainak előadása, ráadásul Gábor mint színpadi jelenség is erősen emlékeztet a walesi dalnokra. Talán emiatt adódott szinte automatikusan második lemezének, a BaráTom Jones-nak megjelenése. Bár Magyarországon szokássá vált az előadókat, fellépőket külföldi sztárokhoz hasonlítani, Gábor sosem csinált titkot belőle, hogy megtiszteltetésnek érezte a Magyar Tom Jones státuszát.

Vágó István felkérése, hogy baráti társaságából alakult zenekarának, a Favágóknak szólóénekese legyen, szintén a Tom Jones-i hangnak volt köszönhető. Vágó mint kivételesen művelt zeneértő habozás nélkül szavazott Majsai Gáborra, és valószínűleg nem bánta meg. Az élő zenére és humoros szövegekre építő, kifejezetten színpadi produkció tág teret ad Gábor hangszeres tudása előtt is, trombitán, szájharmonikán kíséri a nótákat, de a kellemes, baráti légkör, az öregfiús humorú, nagyon élő előadás hangulatába is minden alkalommal megdöbbentően robban bele Gábor hangja, amikor úgy istenigazából belebődül a bluesba.  Nagyon tud énekelni...

Napjaink magyar hanglemezpiaca ugyan nem kedvez az igényes produkcióknak, és a média világa is valami egészen mást igyekszik közvetíteni, ennek ellenére elérkezett végre az idő, amikor Gábor lehetőséget kapott egy új szólóalbum elkészítésére.

2006. február végén a boltokba kerül vadonatúj zenei anyaga egy igazi, ütős CD formájában. A zene Majsai Gábor és Czomba Imre munkája, a szövegeket a kiváló fiatal zenész, Toldi Tamás, a Póker c. főcímdal szövegét pedig Bornai Tibor írta. A zenei munkálatok során kitűnő fiatal muzsikusok mellett a magyar zenei élet kiválóságai működtek közre: Alapi István gitár, Csepregi Gyula szaxofon, Fehér Adrienne vokál.
Hazai könnyűzenei életünk már régóta nélkülözi az ehhez hasonló lendületes, dallamos, valódi erőtől duzzadó produkciót, amely igényes hangszereléseivel, zenei ötleteivel, de leginkább Gábor kivételes hangjával igazi unikum lesz a hanglemezpiacon. A rajongók által már régóta lelkesen várt és sürgetett produkció közel egy évig készült, és ezalatt a kiadó semmilyen tekintetben nem befolyásolta az alkotókat, így ki lehet jelenteni, hogy egészen egyedülálló hangzóanyag született: stílusvilágában színesen váltakozó, mégis egységesen lüktető dögös bulizene, helyenként a humorba hajló zenei effektekkel, átfogó képet nyújtva nemcsak Majsai Gábor kvalitásairól, de egyfajta szellemi magatartásról is, amely tudatosan helyezkedik szembe a zenei környezetünkre manapság jellemző igénytelenséggel...

[2006.01.17.]

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
schmidthoffer 2006.04.06. 10:05 • [3]
Egyszer azt olvastam egy újságban a Majsairól, hogy "Amerikában lemezkiadót alapítottak volna erre a hangra, de bezzeg itthon..." Persze, ugye ez itt nem Amerika, úgyhogy gondolom, nem megy ilyen egyszerűen a dolog. Azért is örülök, hogy mégis megjelent ez az album végre.
Beta 2006.04.05. 15:13 • [2]
Ha én zeneszerző lennék, inspirálna ez a hang és sok sok jó dalt írnék Majsainak. Mindenkinek sikert hozna a hangja.
garbo 2006.03.21. 10:26 • [1]
Végre! Már hiányzott a magyar zenei palettáról! Egészen jó a lemez! De miért kellett ilyen sokáig várni??? Ügyes a zeneszerző! Gratulálok!

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még