2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Póker - a komoly könnyűzene
Póker - egy őszinte hang megszólal
Látod, mégis belevágtam!
Amikor szétszakad a színpad
Randevú Majsai Gáborral
Mély Torok
Képgalériák
Majsai: Póker bemutató koncert
Kapcsolódó Kiadványok
Majsai Gábor: Póker
Kapcsolatok
Majsai Gábor
Kapcsolódó események
Majsai Gábor: Póker lemezbemutató party
[2006. április 12.
szerda 14:00]

Póker a kaszinóban

Majsai Gábor lemezbemutató koncertje

Felfokozott érdeklődés előzte meg Majsai Gábor új lemezének április 12-ei bemutatóját, amelyre egy elegáns óbudai kaszinóban került sor – stílszerűen. A Póker a hazai könnyűzenei palettán szinte unikumnak számít lendületes, sodró dallamaival, naprakész hangzásvilágával, de leginkább az előadó nem mindennapi hangjával.

Egészen kivételesnek mondható az az érdeklődés is, amellyel a hazai médiumok és nem utolsósorban a közönség az új album felé fordult, amely február végén került a boltokba. Azóta nem múlt el hét, hogy az írott vagy elektronikus sajtó ne bombázta volna kérdésekkel az előadót: miért szánta rá magát ennyi év után, hogy szólóalbumot készítsen; mi a helyzet mindeközben a Favágókkal; hol lehet hallani élőben az új dalokat és így tovább. Gábor ilyenkor nemes egyszerűséggel szokott válaszolni: „A Favágók – köszönöm szépen – jól vannak, továbbra is együtt dolgozunk, most azonban szükségem volt arra, hogy egy új hangzással álljak a nagyközönség elé. Olyan anyaggal, amelyikre igazán büszke lehetek, amelyik a leginkább rám íródott. Mivel a zene volt mindig is az életcélom, nem tehetek mást, mint zenélek, és hagyom, hogy a zene éltessen. Sok év után talán a csillagokban volt megírva, hogy most kell megcsinálnom ezt a lemezt, és igazán örülök a neki, hogy sokaknak tetszik.”

A sajtótájékoztatón – cáfolva minden, a Favágók feloszlásáról szárnyra kapott mendemondát – maga Vágó István méltatta kiváló barátja új CD-jét nemcsak mint zenei teljesítményt, de mint bátor megnyilvánulását is egy igazi művészembernek, aki egész egyszerűen bele mert vágni a nem túl kedvező hazai CD-eladási statisztikák és a színvonalasnak semmiképpen sem nevezhető könnyűzenei életünk színterén ebbe a valóban igényes produkcióba.

Nos, Gábor a tőle megszokott egyszerűséggel és kedvességgel köszönte meg barátainak és támogatóinak közreműködését ebben a majd egy évig tartó munkában, kitörő lelkesedéssel fogadta az MTV munkatársaitól a helyszínen megkapott nézettségi statisztikát – amely szerint kiugróan magas volt a legutóbbi tévés fellépésének nézettsége – majd sürgősen rázendített a dalra: a Rázd velem kezdő taktusaira már ütemesen rázta magát az egész közönség.

Este azután valóban a tetőfokára hágott a buli! Másfél órás teljesen élő produkciónak lehetettek szem- és fültanúi mindazok, akik meghívót kaptak a koncertre. A későn érkezők tulajdonképpen már nem is igen fértek be az eredetileg néhány száz fősre méretezett exkluzív szórakozóhelyre, ahol egy gombostűt sem lehetett leejteni, olyan tömött sorokban álltak a nézők a színpad előtt, és ütemesen énekelték együtt az Öreg járgány szívatóval indult, táncoltak, ugráltak és tapsoltak, egyszóval ünnepelték az estét, a jó zenét és Majsai Gábort – aki ismét bebizonyította, hogy egészen egyedi jelenség a hazai zenei életben: úgy tud énekelni, ahogyan kevesen tudnak. Ha a CD jól sikerült, akkor bizton állíthatjuk, ez a koncert pedig fergetegesre sikeredett. A felforrósodott hangulatú közönség félórán át nem hagyta lemenni a kilenctagú zenekart a színpadról, újabb és újabb ráadások követték egymást. Voltaképpen az oxigénnek kellett elfogynia a teremben ahhoz, hogy vége legyen a bulinak: a kifulladásig ünnepelt a nézőtér.

Elismerés illeti a zenekar tagjait és a technikusokat is, mert néhányan a közönség soraiból nem akarták elhinni, hogy teljesen élő a koncert. Jólesett látni és hallani, hogy így is lehet zenélni: hangszerekkel, énekhanggal és szívvel meg lélekkel…

Krisztina

[2006.04.16.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
isadora 2006.04.20. 13:04 • [3]
Én is ott voltam a kaszinóban, és lelkesen csápoltam Majsai Gabinak. Élőben még jobb hangulatú volt a koncert, mint a lemez. Különösen tetszett a természetesség, hogy mindenféle mű fények és füstfelhők nélkül is él a zene és a hang a színpadon. Az én korosztályomnak nagyon nagy igénye lenne eféle előadókra, mert unjuk már a színvonaltalan gépzenéket, és a nulla hangú tingli-tangli énekeseket. Érdeklődnék, hogy nem lehetne-e megoldani, hogy Gábor rendszeresen fellépjen több helyen is ezekkel a számokkal. Gondolom a nagy létszámú zenekart nehéz összehozni, de azért hátha lehetne tenni valamit. Szóval nem kell a manír, csak a tartalom!
Isadora (34 éves)
Beta 2006.04.20. 12:27 • [2]
Végtelenül örülök, hogy ilyen jól sikerült a koncert. Egy kicsit természetesnek is vettem. Úgy gondolom, nem lehet erre a hangra és egyéniségre másképp reagálni. Még a nagyon féltékeny "szakma" is kénytelen elismerni a Majsai tehetségét. Gratulálunk, és külön gratula a menedzsernek, a kiadónak, a szponzornak, akik mind tudták kibe fektessék energiáikat. Megérte!!!!
Emi 2006.04.20. 07:51 • [1]
Kedves Krisztina! Végre, hogy egy jóindulatú, klassz kritikát olvashattam! Köszönöm szépen! Emi

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még