2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Victor Bailey
 

Legutóbbi programok

Összes program

Kapcsolódó cikkek
Victor Bailey Group a Budapest Jazz Klubban 
Angolul jelenik meg a Hangszer és Zene?
"Állandóan csetlek-botlok" - Exkluzív interjú Victor Bailey-vel
Victor Bailey visszatért: erő, dinamika és változatosság
A munka ünnepén dzsessz ünnepet tartanak
     
 
Victor Bailey
Születés dátum: 1960.
Web: http://www.victorbailey.com
 
     

Victor Bailey

Bailey 1960-ban látta meg a napvilágot, zenész család sarjaként. Születése óta házukat a zene töltötte be, énekesekkel, zenészekkel, akik nap mint nap jöttek-mentek. 7 évesen már a zongora előtt ült,és magától játszott, 10 évesen kapta első dobszerelését, s ahogy mögé ült, már játszott is, még maga sem tudja, hogyan csinálta. Egy héttel ezután csatlakozott első zenekarához, akikkel 3 héttel később már koncertezett.

Sorsdöntő fordulat volt az életében, amikor egy véletlen során a dobok mögül a basszusgitárra váltott. Soha nem játszott előtte ezen a hangszeren, mégis értette. Tudta, hogy ez a hangszer az övé, és többet nem dobolt.

Victor Bailey fiatal éveit Philadelphiában töltötte és állandóan Bach partiturákkal a hóna alatt jártkelt. Csellózott, Bach volt a mindene. Karrierje gyorsan ívelt felfelé, rengeteg fellépésen volt már túl, mire a Berklee zenei egyetemre került, ahonnan másodévesként New Yorkba került, és soha nem nézett vissza. Egy év leforgása alatt 50 lemezen szerepelt.

Sonny Rollins majd Lenny White együttesében játszhatott. Saját generációjának jazz társadalma hamar felfedezte és Kenny Kirkland, Mike Stern, Dennis Chambers, Omar Hakim zenekarainak ritmus szekciójában játszhatott. Nagy áttörést Omar Hakim hozta el számára. Jaco Pastorius után beajánlotta őt a WeatherReport-ba. Pastoriust helyettesíteni nem lehetett, de világhírű lett, ugyanis Joe Zawinul választottját a Weather Report kedvelői elfogadták. A 90-es években Madonnát kisérte, majd 1997-ben visszatért mentorához Joe Zawinulhoz a Zawinul Syndicate-be.

Azóta több ezer lemezszereplés áll mögötte és kétség sem férhet hozzá, hogy Victor Bailey az egyik legjobb basszusgitáros jelen időnkben.
Ő nem csupán játszik a hangszerén, hanem más zenészeknek, együtteseknek rendez, illetve komponál dalokat. A saját együttesével Victor félelmetes sikerrel turnézik a világ számos helyén. Zenéjét leginkább post-funk-jazz-esnek tartják, de minden esetben egy inspiráló, funky és rendkívüli mámor!! Első saját lemezét „Bottom’s Up” címmel 1989-ben adta ki, melyen keresztül végre kinyilatkoztathatta saját magát, zenei stílusát.

Olyan neves zenészekkel lépett már fel, vagy szerepelt lemezeiken, mint Weather Report, Weather Update, Steps Ahead, Bill Evans, The Zawinul Syndicate vagy Madonna.

[2007.04.12.]

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még