2024. május 19. | vasárnap | Ivó, Milán nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Kisfilm készült az Aranyszívből
Cikkek a fellépőkről
Wolves in the Throne Room: amerikai black metal a Dürer kertben
Vad germánok szállják meg a Hajót: Corvus Corax koncert az A38-on
Magyar zenekart hívott meg a világsztár
Idén is fesztiváloznak Ecsegfalván
Idén is fesztiváloznak Ecsegfalván
     
 
De Facto lemezbemutató
Dátum: 2007. május 18.
péntek 21:00
Helyszín: Kultiplex
Kapcsolat: De Facto, The Moon and the Nightspirit
 
     

Május 18-án a De Facto mutatja be Karizma című új albumát a Kultiplexben. Ez az együttes harmadik nagylemeze, melyhez több klip is készül.. az első egy hét múlva debütál a magyar zenetévén. A számos vendégzenekar közt ott lesz a Moon and The Nightspirit is, mely éteri hangulatú, magyar nyelvű folkzenéjét egy portugál kiadó gondozásában jelentette meg.

De Facto, The Moon and the Nightspirit, Gire, Variola, The Eternal (AUS) koncertek
Belépő: elővételben 800 Ft.

De Facto: Ausztrál vendégeink is fellépnek

Elkészült a De Facto legújabb, harmadik nagylemeze: a Karizma a korábbiaknál lágyabb, rockosabb hangvételű, ám változatlanul magas színvonalú és érzésekkel csordultig töltött ajándék a léleknek, mely már elérhető a lemezboltokban, s egy klip erejéig elcsíphetjük a magyar zenetévé képernyőjén is..., élőben pedig május 18-án, a Kultiplexben hallhatjuk majd.

Ezen az estén egy valóban magyar és valóban folkzenét játszó együttes, a The Moon and the Nightspirit is bemutatja Portugáliában kiadott új albumát, továbbá hosszú idő után újra Budapesten szerepel a Gire és a Variola, valamint egy ausztrál zenekar, a The Eternal.

A most elkészült Karizma c. album a De Facto eddigi legszemélyesebb hangvételű, s egyben legkönnyebben befogadható zenét tartalmazó albuma: a korongon található 12 tételt az énekes-gitáros Tóth Gyula szerezte, s a dalok őszinte, komoly mondanivalója minden érzékeny, nyitott gondolkodású hallgatót megragad.

Szintetizátorral kísért gitártémák

Az együttes zenéjét a karakteres, szintetizátorral kísért gitártémák jellemzik, melyek a '80-as évek legjobb gitárzenéinek (The Cult, The Mission, Simple Minds, New Order) hagyományait viszik tovább, méghozzá modernizált formában, kiemelkedő hangszeres tudással előadva...; erről személyesen is megbizonyosadhatunk, ha meghallgatjuk az Angyalszív címre hallgató nyitótételt a De Facto oldalon. A dalhoz készült videóklip május 11-én debütál a magyar zenetv műsorában.

A május 18-i este egyben a The Moon and the Nightspirit budapesti lemezbemutatójának is tekinthető, hiszen a Szabó Ágnes és Tóth Mihály alkotta zenekar most először adja elő itthon élőben a Regő Rejtem című albumát, mely a portugál Equilibrium kiadó gondozásában jelent meg, s egy maximális igényességgel megszerkesztett zenei utazást kínál egy olyan világba, melyet pogány népmesék, ódon magyar népzenék és a természet szépsége ihletett... 

Hárman, de nem párban

Az est folyamán három további zenekar lép fel: a Gire és a Variola neve is ismerősen csenghet már a fővárosi koncertjáróknak, hiszen előbbi az Ektomorf, utóbbi a Katatonia előtt adott néhány hónapja remekbe szabott koncertet. Ráadásul mindkét csapat nemrég adta ki első albumát, ami tovább növeli a májusi koncert aktualitását.

Egy külföldi vendég is csatlakozik a fellépők sorához: az ausztrál The Eternal európai turnéja keretében kap majd fellépési lehetőséget a Kultiplexben, hogy bemutassa dallamos, sötét hangulatú fémzenéjét. A 2003-ban alakult együttes másnap Pécsett is szerepel majd.

- K.T. -

[2007.05.08.]

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK hangosítás/cucc [2024.05.18.]
SÜRGŐS HITELEK koncertjegy [2024.05.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A bíbor legmélyebb árnyalata - Glenn Hughes (nap)szemüvegén át
Április utolsó napja idén...

Lara Fabian ismét elvarázsolta Budapestet - képek
Lara Fabian, a világhírű énekesnő...

Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
Mefisztóland a Katonában
Gunson innen, Gunson túl
Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
beszámolók még