2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó Kiadványok
Radics Béla: Dat-Ol'-Boogie-Man-from-Angel-Land
Cikkek a fellépőkről
Kosztolányi versek zenében - interjú Dobos Lászlóval
Tűzkerék, Glob Royal, Tabán, Rock and roll
Akasztón ünnepelték a magyar könnyűzenét - képekben
Akasztón ünnepel a magyar könnyűzene
Kispirics, Ádi, hecc és zúzda a Pecsa Caféban
     
 
Club '68 (Radics Béla RB. Emléktársaság)
Dátum: 2011. április 13.
szerda 16:48
Helyszín: Petőfi Rendezvényközpont (PeCsa)
Kapcsolat: FG-4, Tűzkerék XT
 
     

Radics-Illés közös LP hanglemezmegjelenés, mely elsőként a klubnapon lesz hozzáférhető a vásárlók számára a PeCsa kávézóban. Házigazda: Tűzkerék XT. Vendégek: FG-4, Read Heart. Meghívott sztárvendégek: SZörényi LEvente, Póka Egon, Németh "Nemecsek" Tamás.

Rocktörténeti pillanatok a Club ’68 áprilisi rendezvényén

Különleges dzsemmelés, illusztris vendégekkel való beszélgetés, no és itt a várva-várt Radics-Illés közös LP, mely elsőként a klubnapon lesz hozzáférhető a vásárlók számára. Mindezek tetejébe a szokásos kitűnő klubhangulatot tartogatja a Club ’68 rendezősége a minőségi élő zene híveinek, rajongóinak.

Miután a Petőfi Csarnok impozáns, hangulatos kávézójának falai téglából és nem gumiból készültek, érdemes már este 7 órára a helyszínre érkezni. Ugyanis a „szokványos”, eddig is katartikus hangulatú, teltház közeli, vagy éppen teltházas Club ’68 rendezvényekre az április 21-i, csütörtöki klubnap rápakol egy lapáttal.

½ 8-kor egy fiatal tehetséges formáció tunningolja fel várhatóan a kedélyeket: a Karthago emblematikus dobosának fia, ifjabbik Kocsándi Miklós csapata, a Read Heart mutatkozik be a Club ’68 közönségének.

Dat-Ol'-Boogie-Man-from-Angel-Land címmel látott napvilágot a Moiras kiadó vadonatúj kiadványa, hagyományos vinil korongon. A hatvanas-hetvenes évek gitárhőse, Radics Béla ritkaságnak számító Alligátor- formációjával rögzített négy demo-felvétele, a Póka-Döme összeállítású Tűzkerék három nótája, valamint az Illés részbeni tagságával előadott örömzene különleges csemegeként szolgál a gyűjtők és a zeneértő közönség számára. Az átszerelési szünetben kerül sor a hanglemez megjelenésével kapcsolatos sajtótájékoztatóra, valamint a meghívott sztárvendégekkel való beszélgetésre Szörényi Leventétől Póka Egonig

Aki egy kicsit is jártas a hatvanas évek zenei világában, minden bizonnyal jól ismeri a valószínűtlenül fiatalokból, ám annál tehetségesebb muzsikusokból álló FG- 4 zenekart, amely az Illés- és Fonográf zenei örökségét hivatott ápolni. A négy fiatalember erre a különleges alkalomra az FMH-ban, az akkori Illés-klubban 1973-ban elhangzott örömzenével készült, ahol az Illés tagsága és a gitárkirály Radics Béla mérte össze zenei tudását egy tizenhárom perces improvizáció (valamint három klasszikus r & r) erejéig. Ezen a klubnapon immár XXI. századi hangzással, egy jókedvű dzsemmelés keretében újra felidéződik a harmincnyolc évvel korábbi hangulat…

A rendhagyó klubest lezárásaként – mint az eddigiekben - a házigazda Tűzkerék XT hármasfogata gondoskodik Radics Béla dalainak, példaképeinek élő megjelenítéséről.

- Hegedűs István -

[2011.04.14.]

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még