Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2017. szeptember 24. | vasárnap | Gellért, Mercédesz nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Polarisol
 
Oldal.info


Fabrik
 
 
Képgalériák
Szigetbejárás 2012
Kapcsolódó események
Sziget Fesztivál 2012
[2012. augusztus 6. - 13. ]

Vasárnap indul a Sziget fesztivál -  megnéztük a helyszínt, képekben

Szinte alig néhány órával a kezdés előtt a Sziget fesztivál sátrainak, színpadainak építése a finisébe ért. A szokásoknak megfelelően (idén pénteken) 11 órára hívták meg a sajtó képviselőit, hogy egy közös szigetbejárással mutassák be a régi és új helyszíneket, az építkezés jelen állapotát, miközben sok hasznos információt kaphattunk.- Bokor Károly beszámolója.

Az idei sziget bejárás nagyon fontos, hiszen aki már megnézte a sziget honlapján közzétett térképet - és korábbi cikkemben is utaltam már rá – idén bizony teljesen átrajzolták a sziget „képet” és szinte minden máshol lesz mind azt megszokhattuk a korábbi években.

Pont a Csík zenekar próbáján kérdeztem meg Gerendai Károlyt az új térképről, aki azt válaszolta: szerinte a legjobb elrendezést sikerült megalkotniuk, de mindenesetre nekik, ott dolgozóknak és nekünk sajtósoknak, na meg a közönségnek is újra kell tanulnunk a térképet.
Természetesen az újdonságokról majd a Sziget fesztivál végén tudjuk majd megmondani: tényleg bevált-e és elnyerte-e tetszésünket a tapasztalatok alapján vagy sem. Valóban, elsőre fura, de nagyon jó az elrendezés.

A sajtóbejárás előtt egy nappal már kint járhattam a szigeten és bepillanthattam a „kulisszák mögé”. Ebben az időszakban valóban több ezer ember nagyon keményen és szorgosan dolgozik, hogy minden idejében elkészüljön a vasárnapi - Magyar Dal Napja - kezdésre.

Épülnek a vendéglátóhelyek a standok, hiszen szinte egy kisváros lakosságát kell ellátni ételekkel, italokkal egy héten keresztül minden nap és szinte folyamatosan. Készülnek a különböző sátrak, és több mint 1300 db mobil vécéS is a helyére került már, ami mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Fontos dolog ez is a szigeten, ennek minősége is rengeteget javult az évek során. Nem is beszélve arról, hogy egy nagyobb létszámú 30-40 fős csapat dolgozik azon, hogy minden nap tisztán tudjuk használni ezeket a kiszolgáló létesítményeket. De természetes a „szigetlakók”, is nagyon sokat tehetnek azért, hogy „használható állapotban” hagyják el a őket.

További képekért kattints!

Továbbá már a sziget felé tartva a villamosról is jól látható az egyik újdonság egy közel 60 méter magas óriáskerék a Sziget Eye, ami a nagyszínpaddal szemben kapott helyet.

A túra során módunkban állt a nagyszínpadra is felmenni és ott állni azokon a deszkákon ahol a világsztárok és hazai előadók állnak majd két nap múlva. Hatalmas méretek, hatalmas tömegű több tonnás vázszerkezet… Megdöbbentő érzés ott állni a színpad közepén és azt az élményt elképzelni, amikor a nézőtér tele van emberekkel.

A másik újdonság a nagyszínpad mögött kapott helyet: az A38 színpadot befogadó gigantikus nagy méretű, kék, kicsit cirkuszi sátorra emlékeztető építmény. Itt a nézőtéren kb. 10 ezer ember tudja megnézni a koncerteket.

Továbbá idén is külön és nagy hangsúlyt fektetnek a mozgáskorlátozott és kerekesszékes fesztiválozókra, akik egy nagy, elkülönített részen zavartalanul pihenhetnek és táborozhatnak. Részükre speciális zuhanyzók és vécék –egyébként a sziget több pontján is- vannak kihelyezve, és akadálynemesítetten tudnak közlekedni.

Van még egy újdonság: a nagyszínpad és a vip részen már megszokott alumínium lemezes burkolatot most egy műanyagalapúra cserélték le, ami sokkal biztonságosabb, és „baleset mentesebb” közlekedést tesz majd lehetővé.

Valamint nagyon sok művészeti alkotással, szobrokkal, fotókiállítással is találkozhatunk a szigetet járva. Természetesen nem szeretnék mindent újdonságot lelőni, maradjon meglepetés, maradjon meg a rácsodálkozás élménye amikor kilátogatunk a szigetre, már élesben.

További fotókért kattints!

Továbbá várhatóan idén átlépheti a sziget bejáratát a 6.000.000-ik látogató, hiszen az elmúl évek alatt 5.833.000 fesztiválozó járt a szigeten. Egy kis statisztika: ez a látogatószám 67 országból érkező fesztiválozót takar, valamint a szigeten megfordult 2300 hazai fellépő és 1150 nemzetközi előadó is.

Összegezve a látottakat: a szervezők ez elmúlt esztendőben nagyon sokat tettek azért, hogy a 20. születésnapjra kilátogató vendégek egy olyan élményt kaphassanak ezalatt az egy hét alatt, ami tényleg bennünk marad és talán, ill. remélhetőleg unokáinknak is mesélhetnek róla, hogy részesei lehettünk a 2012-es Sziget fesztiválnak.

- Bokor Károly - 

[2012.08.04.]

Megosztom: Megosztom az iWiW-en

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
hitel kinal egyéb [2017.09.14.]
Elektromos orgona hangszer [2017.09.12.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Zene.hu

Jamie Winchester és Hrutka Robi újra együtt - képek a budapesti koncertről
Szeptember 14-én a...

Robbie Williams Budapesten - Hogy kerül a bokszkesztyű a focipályára?
Robbie Williams, a popzene...

beszámolók még