2021. december 9. | csütörtök | Natália nevenapja
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával  
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó Kiadványok
The Darkness: One Way Ticket To Hell....
Kapcsolatok
The Darkness

Darkness: "Egy lélegzetnyi friss levegő vagyunk…"  

„Az érzelmek teljességgel lekerültek a napirendről. Elzsibbadtam. Többé nem engedhetem meg magamnak, hogy bármit is érezzek. Ha érzel dolgokat, nem tudsz meggyógyulni többé – és ez nem jó valaki olyannak, mint én” – nyilatkozta a Darkness zenekar frontembere, Justin Hawkins a The Sun-nak.  

Ugyan nevetve mondta mindezt, de biztosan volt benne némi igazság, mert arra bizony nagy szüksége van, hogy ellen tudjon állni az élete kínált kísértéseknek. Mint ismert, az énekes-gitáros 2006-ban elhagyta a Darkness-t, amikor alkohol- és drogfüggősége már életveszélyes méreteket öltött.

„Most 100 százalékig a zenével jegyeztem el magam. Nincs időm semmiféle backstage-es bűnbeesésekre. Nem is lennék képes csinálni ezt az egészet, ha törvénytelen módon viselkednék” – tette hozzá.

Nyomj egy tetsziket, ha szereted a zenét. 

Megszabadulva a démonaitól British Whale (a brit bálna) „alakjában” tért vissza a zenei életbe, és a Hot Legs nevű bandához is csatlakozott. Mindkét formációban mérsékelt sikereket ért el. Aztán egy sor családi program közben újraéledt a kötelék gitáros testvérével, Dan-nel, és újra zenélni kezdtek.

Mint Justin elmondta:

„2009-ben elkezdtünk dolgozni anélkül, hogy valójában felfogtuk volna, mit csinálunk. Nem tudtuk, hogy ez a Darkness-nek lesz-e vagy valaki másnak. Valójában csak a magunk kedvéért csináltuk. 2010-ben döntöttük el, hogy a Darkness-el fogjuk folytatni”.

2003-as debütáló albumuk, a Permission To Land indította el a Lowestoft-i srácokat a sztársághoz vezető úton, csak az Egyesült Királyságban másfél millió példány kelt el belőle. Ugyanakkor második, One Way Ticket To Hell... And Back című lemezük – ami drága, felfújt, feleannyi energiával készített anyag volt – 1 millió fontba került, és csupán a 11. helyig jutott az album listán.

Visszatérni az alapokhoz volt a kulcs a harmadik koronghoz.

„Elég egyértelmű volt. Én és Dan tettük, amit máskor is – megcsináltuk a fő vonalat, elvittük a próbára és megláttuk, van-e bárkinek bármi hozzátenni valója. A legnehezebb volt mindezt titokban tartani. Mert rengeteg pletyka keringett. Megpróbáltuk titokban tartani, mert nekünk is meg kellett győződni róla, hogy a dolog működőképes” – emlékezett vissza.

Az új anyagok készítése mellett Justin és Dan visszanyúlt az archívumhoz is, és megnézték, van-e benne bármi használható. Két dal, ami megelőzte a Permission To Land-et – az Every Inch Of You és a Nothing’s Gonna Stop Us Now – a Hot Cakes-re került, jogosan.

Felkerült a lemezre egy metál feldolgozása a Radiohead Street Spirit-jének is, amiben megszólal Justin legmagasabb „fejhangja” is, ami a csapat élő koncertjeinek egyik stabil pontja a kezdetek óta.

A világgazdaság lehangoló állapotában a Darkness lélekemelő visszatérése nem is lehetne időszerűbb. Justin egyetlen problémája az, hogy a banda komor neve megtéveszthető lehet egy olyan korban, ahol a csapatok igyekeznek sokatmondó nevekkel felhívni magukra a figyelmet:

„A bandák nevei elkezdtek a filmcímekre hasonlítani. Volt egy trend a filmcímekben, mint például a Snakes On A Plane (Kígyók a fedélzeten), amik pontosan leírják, hogy mi van a filmben. Ebből kiindulva, ha most indulnánk, talán nem hívnának minket Darkness-nek (Sötétség). Mi lennénk a The Light (A Fény).”

Függetlenül ettől, tudja, hogy a zenekara tökéletes megoldás az egyre súlyosbodó válság által kiváltott pánikra:

„Egy lélegzetnyi friss levegő vagyunk. Senki nem csinálja azt, amit mi csinálunk.”

A visszatérés már-már hagyománnyá válik napjainkba, de csak keveseknek adatik meg, hogy olyan vezető sztárok álljanak melléjük, mint például Lady Gaga. A srácok ugyanis jelenleg a pop ikon világturnéjának európai állomásain kísérik az énekesnőt, aki egyébként nagy rajongója az együttesnek, és személyesen kérte menedzsmentjét, hogy hívja fel a Darkness-t.

„Ő döntött úgy, hogy az összes zenekar közül minket akar. Felvette velünk a kapcsolatot és szinte azonnal megállapodtunk. A legtöbb ember azt mondja, hogy a Darkness és Lady GaGa furcsa együtt. De szerintem ezek az emberek nem igazán értik ezt a bandát és nem látják, hogy tökéletes választás. (…)Jelenleg ő mindenféle zenének a királynője. Nincs nála nagyobb vagy jobb” – szögezte le önelégült mosollyal a sztár.

-kiko- 

[2012.09.13.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
patiala m legitimate szolgáltatás [2021.11.29.] apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

beszámolók még
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával