2021. szeptember 18. | szombat | Diána nevenapja
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával  
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Spartoo - Summer Sales- kiárusítás - akár 60%
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Scage

¨A fájdalom úgyis elmúlik, mindenki továbblép egyszer˝ - Scage interjú

Továbbra is fáradhatatlanul dübörög Tatabánya és lassan Budapest egyik kedvenc zenekara, a Scage. Szeptember 5-én Facebook-oldalukon közölték legújabb dalukat, amely az Impulse címet viseli, és idei koncertnaptáruk is rendesen zsúfolt. Erről kérdeztem a frontembert, Mucsi Viktort (Jam).

– Hogy jött a szabadtéri felvétel ötlete, technikailag hogyan oldottátok meg?
– Mindenképp szabadtéri felvételt akartunk, hiszen nyár volt és ilyen klipünk még nincs. A tóhoz én ragaszkodtam, a többiek annyira nem, de amikor megláttuk a helyszínt, egyértelmű volt, hogy ez kell nekünk. Szóval Csonti bácsinak (akié a hely) hatalmas köszönettel tartozunk, ezúton is! A stáb hozta a cuccot, elektromosságot egy házból kaptunk, ami ott van a kamera mögött, a sziklába építve. Gyönyörű szép az a hely! A legnagyobb gondunk a kontrollal volt, hogy halljuk a dalt, így sokat csúszkáltunk, viszont gyorsnak kellett lennünk, mert rövid ideig volt világos a völgyben, és mindenképp világítás nélkül akartunk dolgozni. Szóval hatalmas munkája volt a vágónak (Szalai Dávid), de emberesen helyt állt!

– Nemcsak személyi, de megjelenésbeli változások is vannak a bandában, mi a koncepció?
– A koncepció annyi volt, hogy illeszkedjünk ebbe a post-hardcore-nak csúfolt szubkultúrába, és ne rikító rózsaszín tüllszoknyában pukedlizzünk. Ahogy a zenénk keményedik, igyekszünk mi is marconább kinézetet magunkra ölteni, hogy hiteles legyen. Szakáll területén ez még csak nekem sikerült, de már a többiek is gyúrnak ezerrel - Peti növeszti a haját, de rasztásodni nem kíván, úgyhogy meg lehet nyugodni. Martin pedig a szakállamról álmodozik, csak nem nő neki, így egyelőre én hardcore-osodom, a többiek maradnak cukik (nevet).

– Milyen zenei hatásokat sorolnátok fel az új dalhoz?
– Kismillió van, de úgy gondolom, hogy a Memphis May Fire, We Came as Romans, Bury Tomorrow hármast mindenképpen fel kell sorolnom, hiszen mostanában ezek a banda kedvencei. Plusz kicsit elmentünk a progosabb irányba (mármint ami a hatásokat illeti, hiszen a zenénkben ezt nem tervezzük soha kihangsúlyozni).

Nyomj egy tetsziket, ha szereted a zenét.

– Mi ihlette a szöveget, kihez szóltok a dallal?
– Nem akartunk tipikus szakítós-jujjdefájalelkemmertelhagytál dalt, így inkább onnan közelítettem meg a dolgot, hogy a fájdalom úgyis elmúlik, mindenki továbblép egyszer, és amikor végre ez realizálódik, akkor elkezdhetünk újra élni. Célközönségnek egyértelműen a fiatalságot mondanám (tízes, húszas, harmincas korosztály), hiszen ilyesfajta zenét ritkábban hallgatnak az idősebbek. De eddig csupa pozitív visszajelzés volt, akármilyen korosztályt is kérdeztünk, szóval talán sikerült kicsit kitörni a korlátok közül. Meglátjuk.

– Lesz-e folytatás, album készülőben, stb.?
– Folytatás természetesen lesz. Amint minden megvan hozzá, visszamegyünk Simihez a No Silence stúdiób, és három-négy számot rögzítünk. Aztán, hogy arról lesz-e még egy klip, az még a jövő zenéje, viszont komplett nagylemezt egyelőre nem tervezünk. Most az új dal népszerűsítése és az 5 éves turnénk folyik éppen, a többire meg majd jövőre visszatérünk!

– Öt éves turné, na erről szeretnék bővebben hallani! Állomások?
– Nem akartunk nagy szavakkal dobálózni, úgyhogy el is neveztük "5 év - Na és akkor mi van?!" turnénak, hogy ne legyen akkora durranás, de mégis az legyen. Igyekszünk visszalátogatni sok állomásra, ahol az elmúlt 5 évben jártunk, így megyünk Pestre, Dunaújvárosba, Esztergomba, Fehérvárra, Sopronba, Kecskemétre és persze a kiemelt szülinapunk október 23-án itthon, Tatabányán, a Roxxyban. Erre is és a többire is nagyon-nagyon készülünk!

– Mészáros Katalin –

[2014.10.04.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük: Halott Pénz koncert a Budapest Parkban - képekkel
Szép, kerek alkalom: tizedik...

Megnéztük az EDDA koncertjét a Budai Szabadtéri Színházban - képekkel
Sokszor...

Mélybe ránt és felemel Alföldi West Side Story-ja - képekben
Forró nyári péntek este a Balatonparton a Tankcsapdával - képekben
A Pokolgép tüzelte fel a hangulatot a Barba Negrában - képekben
beszámolók még
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával