Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2018. március 19. | hétfő | József, Bánk nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Fabrik
 
 
Kapcsolódó cikkek
Koncz Zsuzsa érdekes videója, így még nem láttuk az énekesnőt
Koncz Zsuzsa: "Azzal szórakoztattam magam, hogy énekeltem
Koncz Zsuzsa: "Felejthetetlen élménnyel lettem gazdagabb"
Koncz Zsuzsa: "nem rejtegetem tovább!"
Kapcsolódó Kiadványok
Koncz Zsuzsa: 37.
Koncz Zsuzsa: Koncert a Budapest Sportarénában
Koncz Zsuzsa: Tündérország
Kapcsolatok
Koncz Zsuzsa

Megnéztük! Az Arénában lépett fel 40. albumával Koncz Zsuzsa

„Jó, legyen újra Aréna!“ – egyezett bele Koncz Zsuzsa, így megrendezésre kerülhetett a 11. koncertje, a Papp László Sportarénában 2017. március 11-én.

Tavaly novemberben jelent meg Koncz Zsuzsa 40. lemeze Vadvilág címmel, amely néhány hét alatt aranylemez lett, február óta pedig platinalemez címmel dicsekedheted.

A Vadvilág megjelenését követően Zsuzsa országos turnéra indult. A budapesti turnéállomás helyszíne az Aréna – az énekesnő nyilatkozata szerint ez a helyszín ”páratlan erőtér”, amely elképesztő méreteivel igazai kihívást jelent.

A tizenegyedik Aréna koncertjén is, ahogyan eddig minden alkalommal, teltház előtt állt színpadra Koncz Zsuzsa. Hamar összehangolta és elvarázsolta a tömeget – a stadionnyi embertömeg összhangban énekelt, zászlót lengetett és telefonnal „gyertyafényezett” az előadás alatt.

Az új albumról azt mondta az énekesnő, hogy „egy szertelen, szubjektív képet fest a körülöttünk lévő világról” és az album sikerességéből pedig következik a megállapítás: „úgy tűnik, mintha sokan gondolnánk ugyanezt”. Az elhangzott dalok a lemezről a Mi lett belőled, a Sírva vigad a magyar, A szeretet és a dal, Az ingoványos vad világ. A Történelmi lecke fiúknak az album verse, Ady Endre szerzeményét Bródy János zenésítette meg – az énekesnő a 100 éves versről úgy fogalmazott, hogy a vers „annyit nem öregedett”.

A versek igazán közel állnak az énekesnő szívéhez, sokszor választ talál bennünk, egyfajta belső segítséget, iránymutatást - a koncerten is több megzenésített költeményt hallhattunk. Az egyik József Attila Kertész leszek című verse, a másik pedig Heltai Jenő Szabadság című 1941-es verse, amelyet Cipő zenésítette meg Koncz Zsuzsa számára. Az énekesnő szerint az igazán jó versek állandók és sokat jelentenek az utókornak is, mert “minden sora és minden mondata tulajdonképpen ma is igaz”.

A koncerten természetesen olyan jól ismert dalok is felcsendültek, mint a Rohan az idő, a Valahol egy lány, A Kárpáthyék lánya, az Ég és Föld között, a Ne vágj ki minden fát, az Ahogy lesz úgy lesz, a Miért hagytuk hogy így legyen vagy éppen a Ha én rózsa volnék. Az előző album címadó dalát, a Tündérországot is meghallgathattuk, valamint a lemezről elhangzott a Század utca 21. Závodi Gábor dal és az Igy volt szép, így volt jó is.  A koncert unplugged részében Cipő azaz Bódi László Szeretni valakit valamiért című dalát, a közös dalukat a Csodálatos világot, illetve a Mamát adta elő a zenekar.

A több mint öt évtizede népszerű énekesnő hangjával és kommentjeivel egyszerre szórakoztatja, lázítja, meghatja és andalítja a hallgatóságot. A hangulat kiválóan lefesthető azzal, hogy a közel két órás koncert alatt a környezetemben a közönség az éneklésével sokszor szinte elnyomta az énekesnő hangját.

Koncz Zsuzsa barátságos közvetlen előadó, aki eleven kapcsolatot tart fenn a hallgatósággal. A dalok tartalmukban többek, minthogy a puszta szórakoztatás, a szövegek aktuálisak és megszólítják az embereket.

Megyeri Nóra

[2017.03.20.]

Megosztom: Megosztom az iWiW-en

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Személyszállitás mikrobusszal zenekar [2018.03.19.]
Színpadi mozgás - jelenlét, koreográfia tanár [2018.03.19.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Zene.hu

A Kies, a Fatal Error és az AWS az A38-on lépett fel - képek a koncertről
Színpompás...

Gyilkos "happy end" az Operettben
A szerelem, házasság, mindig és minden művészeti ágban...

Kowalskyék az Arénában - Egyszerre dobbant több ezer szív a lélek éjszakáján!
Emeli Sandé elvarázsolta a Budapest Arénát - képekben
A muzsikusnak dalból van a lelke... Budapest Bár koncerten jártunk
beszámolók még
cdbolt.lap.hu
koncert.lap.hu