Alensa: 35% TopVue termékekre
2021. április 23. | péntek | Béla nevenapja
  Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

Rockmaraton 2018: Szimbiózisban a várossal

Az együttműködés gyümölcsöző, a bizalom töretlen: Cserna Gábor, Dunaújváros polgármestere érthető módon pozitív hangot ütött meg a 2018-as rajt előtt. Levonva a négy év konzekvenciáját, a Szalki-sziget minden szempontból áttörést hozott az egyetlen, még életben maradt metálfesztivál történetében.

Hazánk egyik legrégebbi fesztiválja (a jelentősebb könnyű zenei események közül a SZIN és az EFOTT korosabb) négy évvel ezelőtt tette át székhelyét a dunaújvárosi Szalki-szigetre a Pécs melletti Malomvölgyből. Sokan – főleg a Baranya megyeiek - kétkedve fogadták a változtatást, de a négy év tapasztalata alapján nyugodtan mondhatjuk a Duna-part hozta meg az áttörést az ínséges évadok után.

Hazánk, azóta már egyetlen fennmaradó valamire való metál seregszemléje gyökeret vert, és egyre jobban összerázódik az idáig nem igazán a kulturális programok otthonaként elkönyvelt Fejér megyei várossal.

A 2018-as rajt előtt Dunaújváros polgármesterét, Cserna Gábort kérdeztem a városi közvélemény reakciójáról, a két fél négy év alatt „elmélyült” kapcsolatáról.
 - 2015-ben azzal keresett meg minket a fesztivál szervezése, hogy olyan helyszínre tennék át székhelyüket, ahol lehetőség adódik a fürdőzésre, és még kemping is található. Bevallom, volt bennünk félsz azzal kapcsolatban, hogy miként reagál majd a város lakossága, az ingerküszöböt tesztelve 2016-ban ráadásul rekordnak számító 10 napos volt a Rockmaraton.  Így négy év távlatában azt kell mondjam, igencsak pozitív a fogadtatás, szeretik, várják a rendezvényt, hagyománnyá vált – kezdte terjedelmes mondandóját Cserna Gábor, akit a nyitó sajtótájékoztatót követően kaptam telefonvégre, majd ekképp folytatta. - A város idén is jelentős összeget különített el a fesztivál megrendezésére, lebonyolítására. Olyannyira ösztönzően hatott a Rockmaraton megjelenése városunkra, hogy az eltelt idő alatt tizenkét zenekar kezdett el zenélni a rendezvény hatására.

- Több fesztiválhelyszín városvezetése akár számszerűen is kihangsúlyozza milyen fontos a rendezvény az éves költségvetésben. Miként csapódik ez le Dunaújváros esetén, leegyszerűsítve, mit kapott a város a Rockmaratontól?
- A kisvállalkozói réteg (taxis társaságok, kis boltok, pékségek, egyéb szolgáltató egységek) rendkívül sokat profitál. Nem beszélve arról, hogy minden szálláshely, a kollégium, panziók teljesen megteltek.  Ezen felül a fesztivál belső területén vendéglátóhelyet kapnak a helyi vállalkozók (például: Dunaújvárosi Vagyonkezelő Zrt.)

- Gondolom az sem elhanyagolható, hogy jelentős mértékben a városimázs is erősödik...
- A városmarketing szempontjából is fontos a Rockmaraton felbukkanása, számtalan médiumban írnak rólunk. 

- Sokfelé jártam már, és nyugodtan kijelenthetem, hogy ideális, sőt, kitűnő a környezet atmoszférája, ez is biztosan közrejátszott abban, hogy a Szalki-szigetre esett Varga Zoltánék választása.
- Remek ez a belső tó. A fesztivál idején 60-70 százalékban a jegyet váltó látogatóki lepik el a strandot, de remekül megértik magukat a fürdőzésre vágyó helyi lakossággal. Meg kell jegyezzem, hogy az esemény idején a szervezők minden nap takarítják a vízpartot, még a vízből is kihalásszák az oda nem illő dolgokat. Még a rendkívüli szigoráról híres ÁNTSZ kívánalmainak is mindenben megfelel a strand mindennapi állapota.

- A jelek szerint ideális a két fél kapcsolata, adódik a kérdés, meddig tarthat ez az együttműködés?
- Évről évre újra elbíráljuk a fesztivál kérelmét, vagyis nincs egy hosszabb időintervallumot magában foglaló szerződés. A nyitó sajtótájékoztatón felmerült, hogy a 29. születésnapját (az ötödiket Dunaújvárosban) is a Szalki-szigetben ünnepeli a fesztivál.

A város részéről leginkább illetékes úriember szavait követően nem is lehetne más a zárógondolat, minthogy pazar és galibamentes hetet kívánjunk a Rockmaratonra látogató népes látógatóseregnek.

Mi, ott leszünk, aki teheti, csatlakozzon hozzánk, kezdésként egyen egy jó halászlét a fesztivál tőszomszédságában található csárdában, majd vesse bele magát a metál „élményfürdőbe”.

 Rockmaraton 2018, Dunaújváros, Szalki-sziget, július 9-14.

[2018.07.07.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

beszámolók még