2023. március 31. | péntek | Árpád nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

Zeneipari díjat alapít a Music Hungary Szövetség

Zeneipari díjat alapít a Music Hungary Szövetség; a nyolc kategóriában meghirdetett elismerést a 10. Music Hungary Konferencia & Showcase második napján, november 30-án adják át Veszprémben.

    A Music Hungary Konferenciát a szövetség a tavaly elindított hagyományt folytatva egy kurátor - ezúttal Kamau Makumi, a Mary Popkids énekese, zeneszerzője - vezetésével rendezi meg, a "friss szem" ugyanis mindig új szempontokat tud behozni - mondta el a rendezvény szerdai budapesti sajtótájékoztatóján a Music Hungary Szövetség elnöke.

    Weyer Balázs hozzátette, hogy egy másik tavaly indított kezdeményezést is folytatnak, a konferenciát így ismét feltörekvő, friss zenekarokat bemutató showcase-program kíséri.
    A showcase-programról szólva elmondta, hogy idén 3 veszprémi helyszínen 25 zenekar lép fel, akiket pályázaton választott ki a szakmai zsűri.

    A kezdeményezés célja, hogy a feltörekvő hazai előadókat összekösse a klubokkal és a fesztiválokkal. Nem zenei tehetségkutatóról van tehát szó, a Music Hungary Showcase-en már fesztiválra kész előadók lépnek fel - hangsúlyozta.

    Elmondása szerint a magyar zeneipar szereplőiben élt a remény, hogy 2022-ben sikerül túllépni a koronavírus-járvány okozta nehézségeken, de idén megint csak "tűzoltásra" volt szükség. Az euró árfolyamától az infláción át a KATA megszűnéséig számtalan probléma jelentkezett, amely a zeneipart érzékenyen érinti, részben ezekről a témákról szól majd a konferencia - közölte Weyer Balázs.
    Kamau Makumi hozzátette: az idei konferencia fókusza a zene és ember kapcsolata, célja pedig, hogy ezt a témát minden aspektusából körüljárja a magánélettől a technológiai változásokon és trendeken át a határterületekig.

    Szó lesz például a zeneipari szereplők munkája és magánélete közötti egyensúlyról, azt kutatva, hogyan lehet teljes életet élni egy ilyen, akár extrém terheléseket generáló iparágon belül.

    A konferencia vizsgálja majd a zenei klubok feladatait, a helyi kulturális életbe való beépülési lehetőségeket, de a változó gazdasági környezet jelentette kihívásokat, a zeneipari szereplők anyagi kilátásait is - adott ízelítőt Kamau Makumi.
    Süli András, a szövetség elnökségének tagja elmondta, idén először adják át Music Hungary díjakat.

    Mint emlékeztetett, Magyarországon léteznek már specifikus zenei díjak. A Music Hungary díjjal azonban a szövetség komplex zeneszakmai elismerést kíván létrehozni, amely a könnyűzene kiemelkedő tehetségeit és szakembereit tünteti ki a zenészektől a háttérben dolgozókig - emelte ki.
    A díjat nyolc kategóriában ítélik oda, elismerve a legjobb zeneszakmai háttérteljesítményt, az év magyar zenei produkcióját, a legjobb vizuális teljesítményt, a leginnovatívabb zeneipari újítást, valamint a legjobb egyéni szakmai teljesítményt.
    Ezen felül kitüntetik a zeneiparral foglalkozó újságírókat, a hasznos társadalmi kezdeményezéseket, továbbá a zene és más művészeti ágak vagy akár a tudomány érintkezési pontjaiban létrejött produkciókat is.

    Süli András felhívta a figyelmet arra, hogy október 2-ig lehet elküldeni a jelöléseket, amelyekből héttagú szakmai bizottság állítja össze a döntősök listáját, hogy végül november 30-án hirdessék ki a nyolc kategória nyerteseit.

MTI

[2022.09.22.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2023.03.30.]
Hitel, pénzügyi segítség és mindenféle h szolgáltatás [2023.03.29.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Vámpírok lepték el a Barba Negrát - képriport
Március idusán finn és svéd vámpírok...

Ismét nálunk járt „A HANG” - Geoff Tate koncert beszámoló
2023.03.19. A nap, amikor Geoff...

A stadionrocké volt a színpad a Barba Negrában - képriport  
Megnéztük a Best of Bond Symphonic koncertet az Arénában
Megnéztük Azahriah koncertjét a Papp László Sportarénában - képekkel
Stíluskavalkád a Barba Negrában – képriport
Ville Valo szíve lelke - Neon Noir Tour 2023
beszámolók még
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával