2024. március 3. | vasárnap | Kornélia nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

Április végén rendezik Keszthelyen a Helikoni Ünnepségeket

Mintegy kétezer középiskolás diákot várnak idén is a szervezők Keszthelyen április 25. és 27. között a kétévente megrendezett Helikoni Ünnepségek idei programsorozatára - közölte szerdán sajtótájékoztatón a város polgármestere.

    Manninger Jenő felidézte, hogy egykor Festetics György gróf indította el a helikoni ünnepségeket, amelyek a 20. században középiskolás programként éledtek újjá. A kétévenként megrendezett eseménysorozatra mintegy 2000 diák érkezik a városba, a művészeti versengés fellépői között számos olyan résztvevő is volt, aki ma már ismert művész.

    Elsősorban a nyugat-dunántúli középiskolák és diákjaik a rendszeres résztvevők - mondta el a polgármester, hozzátéve, hogy idén is a város támogatásával valósul meg a rendezvény, de pályázati forrásokra is számítanak.

    Gyetvai Alexandra, az Újkori Középiskolás Helikoni Ünnepségek Alapítvány kuratóriumának elnöke közölte, hogy ezúttal is a keszthelyi Goldmark Károly Művelődési Ház szervezi a hagyományokhoz hű eseményeket, de a megújult, fiatal csapat nagyon sok újítással is készül a fenntarthatóság és a környezetvédelem jegyében. Több támogató, civil szervezet és vállalkozó segít abban, hogy minél több koncertet és egyéb programot tarthassanak a fesztivál három napja alatt.

    A napokban nyílt meg a középiskolák számára a regisztrációs felület, várható, hogy idén is mintegy kétezer diák vesz részt a programokon. Az első két napon öt helyszínen 20 kategóriában zajlik a megmérettetés, a zsűritagok a harmadik napon értékelik a fellépőket, és ekkor tartják a gálát is - tette hozzá Gyetvai Alexandra.

    A kuratóriumi elnök elmondta még: számos komoly- és könnyűzenei koncert vár a látogatókra, és ezúttal is lesz helikoni összkar. A fővédnök Festetics György, hagyományosan ő gyújtja meg a helikoni lángot a megnyitó keretében.


MTI

[2024.02.07.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Hitel ajánlat 48 órán belül (Jelentkezze egyéb [2024.02.06.]
Hitel, pénzügyi segítség és kötvény egyéb [2024.02.02.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Bestiális este a Barba Negrában
Február 18-án ismét ellátogatott hozzánk a Battle Beast...

István, a király 40. éves koncertturné - képriport
A Crescendo Music Management...

20 éve mutatták be a Rómeó és Júlia musicalt - képriport
Elindult a Tankcsapda 35. éve - képriport  
Ha eddig úgy élt bennünk a Fekete Péter, mint egy "poros darab", akkor most irány a Centrál Színház
beszámolók még