2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Pécsett megmutatták milyen is az igazi jamaicai zene
Nemzetközi Reggae Fesztivál Magyarországon
Pély Barna Galambos Dorinával tüntetett?
Yellowman, a fáradhatatlan reggae-sztár a tengerentúlról
Reggae partyval búcsúztatják a nyarat - interjú a főszereplővel
Megnyitott a népszerű klub nagytestvére
Decemberi reggae és ska hadjárat
Képgalériák
LB27 lemezbemutató
Kapcsolatok
Ladánybene 27
Kapcsolódó események
LB 27 - Babylon Cirkusz
[2007. december 26.
szerda 21:00]
LB 27 - Babylon Cirkusz
[2007. december 27.
csütörtök 21:00]
LB 27 - Babylon Cirkusz - lemezbemutató
[2007. december 14.
péntek 20:00]
Reggae on the Boat
[2008. február 1.
péntek 20:00]
Reggae on the Boat
[2008. január 4.
péntek 20:00]

Babylon Cirkusz a Ladánybene27-től

Ismét egy lemezbemutató koncertre voltam hivatalos a hétvégén: az Almássy téren tartotta vadi új lemezének bemutatóját a LB27 zenekar.

A műfaj hazai mesterei és meghonosítói idén ünnepelhették 22. születésnapjukat, ami már tényleg időszerűvé tette (a már nagyon régóta várva várt) sorlemez megszületését, hiszen az elmúlt években több projectben is részt vettek a fiúk, mint például: a 40 éves Illés együttes előtt tisztelegve feldolgozták „A szó veszélyes fegyver!” című számot, még 2005-ben. Ugyan ebben az évben kiadásra került egy maxi cd is „Az élet más” címmel. Idén jelent meg a „JudgeDay” az első hazai riddim album is.

De az említett hiánypótló sorlemezre mégiscsak 2001-től váratott magára (amikor megjelent a „Regaekirakat” album, tehát 2007 is itt az új sorlemez, ami a „Babylon Cirkusz” címet viseli. Mottója: „Cirkusz, ami itthon zajlik, legalább a zenében legyen rend….!”

Visszakanyarodva a koncerthez, este nyolc órakor volt a kapunyitás, fél kilenc magasságában, pedig a „Judge day” videó klip és werk film premierje zajlott az aulában, valamint az eltelt 22 esztendőből válogatott fotókat láthatta a közönség.

A fotók nézegetése közben természetesen a zenekar tagjaival is lehetett találkozni és beszélgetni, este fél tíz körül már szinte lépni sem lehetett az aulában, majd a nagyteremben kezdődött a programok sora fellépet többek között a Irie Maffia Sound System, Connections, akik melegítették a közönséget, majd némi csúszással ami teljesen természetes ebben a műfajban megkezdődött a várva várt lemezbemutató koncert.

A hangulat fantasztikus volt, hiszen ez pont az a műfaj ahol nagyon nehéz meghúzódni egy csendes sarokban és csak álldogálni, hiszen a ritmus automatikusan magával ragadja az embert és percek alatt a rideg-hideg télből a tengerparton találja megát gondolatban, ahol csodálatos kék az ég és ennél is hihetetlenebb színekben pompázik a tenger, és a ritmusok magával ragadnak, mint a lágy hullámok a víz tetején feküdve, a súlytalanság illúzióját keltve.

Milyen dalok hangzottak el a koncerten, ill. szerepelnek a lemezen: Arci dal, Judge day, Doktor kérlek, Babylon III., Color dem a judah, a Roots tanít, Felemel a szél, Fürdik a lelkem, Hitelmélet, Az élet más, Jah Rasta, Rajz. Természetesen most is több segítő működött közre a lemez elkészítésében és most a koncerten is, mint pl.: Dr Ring-Ding (D), Connections, Lilla és Kinga (NiceTime), Babarci Bulcsú, Irie Maffia Sound System (Sena, Columbo, Dermot) és még sokan mások.

Mint már említettem a hangulat fantasztikus volt a dalok nagyon jól szóltak és a közönség is jól érezte magát. A koncert hajnalig tartott, de a bulinak még ezzel nem volt vége, hiszen Dr Ring-Ding és a Irie Maffia Sound System show-ja, bulija még ez után kezdődött hajnali négyig!

Tehát még nem késő beszerezni az LB27 új albumát, ami látványnak sem utolsó, hiszen kézbe véve az albumot, papírtokos csak semmi rideg műanyag, maga a cd pedig koromfekete barázdákkal, mint az eredeti bakelitek voltak anno, tehát látványnak sem utolsó az új album!
Főként, ha eredetiben vesszük meg a lemezt, mert a másolatoknak ezen apró esztétikai szépségei elvesznek!

Aki erről a koncertről egyéb elfoglaltságai miatt lemaradt még pár koncertre elmehet idén decemberben 26-án Szombathely, 27-én Sopronban.
Vagy 2008 januárjában, azaz 4-én a Blue River Állóhajón - Reggae On The Boat!

-BK-

[2007.12.26.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még