2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Stanley Clarke és George Duke a Jövő házában
Lagymatag koncert a sztároktól
Victor Wooten Band-del folytatódott a sztársorozat
Budapesten koncertezik az egyik legtechnikásabb gitáros
Pat Metheny nem egyedül érkezett a Margitszigetre
Neves sztárvendégekkel a Billentyűsök éjszakáján
Kapcsolatok
Stanley Clarke
Marcus Miller
Victor Wooten
Kapcsolódó események
The Thunder Tour - SMV – Stanley Clark, Marcus Miller, Victor Wooten
[2008. október 26.
vasárnap 20:00]

Csoda a Millenárison: Stanley Clarke, Marcus Miller és Victor Wooten együtt!

A három legendás, világhírű csúcs basszusgitáros mindegyikének akár egyéni fellépése is éppen eléggé nagy vonzerővel bírna bármely, a jazz, a funk, a fusion jazz, vagy egyszerűen csak a minőségi élőzenére kíváncsi zenekedvelő számára.

Ám hármuk közös fellépése olyan csemege, amelyet csak nagyon ritkán lehet látni-hallani. Ugyanis a basszusgitár fejedelmei ezúttal összeálltak, és Thunder című, júliusban frissen megjelent közös albumuk bemutató turnéján hozzák el hozzánk azt a fergeteges hangvihart, amely megmozgatja majd a közönség minden porcikáját.

A felállás vezetője az a Stanley Clarke, aki, amikor beiratkozott a zeneiskolába, az utolsók között érkezett, így már csak a nagybőgőt választhatta. Néhány évvel később már a philadelphiai zeneakadémián diplomázott, majd bevetve magát a jazz élvonalába, olyan nagyságokkal játszott, mint Horace Silver, Art Blakey, Dexter Gordon, Gato Barbieri, Joe Henderson, Chick Corea, Pharoah Sanders, Gil Evans vagy Stan Getz. Majd a Return to Forever együttesben Chick Corea oldalán – és később Jaco Pastoriusszal – beírta magát a jazzvilág legjobb basszusgitárosai közé.

Marcus Miller, a nála valamivel fiatalabb multiinstrumentalista zenész, zeneszerző és producer – akinek bár a basszusgitár az alaphangszere, ugyanúgy játszik klarinéton, basszusklarinéton, zongorán, szaxofonon vagy gitáron. David Sanborn és Miles David társzenészeként robbant be az élvonalba. Noha szólóiban nem egyedül ő képviseli azt a játékstílust, amelyben a slappelés (a húrok ütés általi megszólaltatása) a leghangsúlyosabb elem, mégis legemblematikusabb személyisége az irányzatnak. Játéka, amely a fúziós jazz és a funky műfajában megkerülhetetlen, éppen a slappelésről ismerhető meg a legkönnyebben.

Hármuk közül a legfiatalabb Victor Lemonte Wooten, aki kétségkívül a föld egyik legnagyobb élő basszusgitárosa. Karrierje két évtizede töretlen: azon kevés zenészek egyike, akit még az „oktató-VHS-átmásolós-kikockázós” generáció emelt a vállára, de a mai, Youtube-on élő nemzedék is saját hősének érez. Bár a világ a Bela Fleck & The Flecktones tagjaként ismerte meg, ma már bármit csinálhat, a szakma és a rajongók ugyanolyan érdeklődéssel és lelkesedéssel figyelik. És ő csinál is.

Amellett, hogy Marcus Millerrel és Stanley Clarke-kal „szupergrupozik”, olykor beugrik Chick Corea Elektric Bandjébe. De ami a legfontosabb: saját családi zenekarával, a Victor Wooten Banddel mára a világ talán legkedveltebb és legkeresettebb basszusgitáros produkciójává nőtte ki magát, amellyel jóformán állandóan turnézik és „örömzenél.”

 A koncert 26-án (vasárnap) este 20.00 órakor kezdődik !

-Millenáris-
 

[2008.10.22.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még