2024. április 18. | csütörtök | Andrea, Ilma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó Kiadványok
Stereo MC's: Paradise
Kapcsolatok
Stereo MC's
Kapcsolódó események
Stereo MC's
[2005. november 28.
hétfő 20:00]

Paradise lemezbemutató koncert

A koncert jó volt de rövid.

20 óra előtt 10 perccel érkeztünk a helyszínre. 5 perc alatt vettünk jegyet, mint kiderült helyes volt a feltevésünk, hogy a 6900 Ft-os jegyből lesz bőven, majd motozás. Mintha bűnözök és huligánok járnának koncertre. Megdöbbentő és lehangoló.

Bent dübörgő hangok és kongó termek fogadtak minket. Mindenki a büfénél próbált meg inni és füstölni. Azt hiszem ez valamilyen kényszeres defekt itthon, hogy mindenki látványosan cigizik az ilyen rendezvényeken. Megdöbbentett, hogy 20.15-kor még mindig alig voltak az intézményben.

De már itt volt az idő a kezdésre. A zajra kicsit hézagosan, de megtelt a nagyterem 1/3-a. Jött az előzenekar. Jé van előzenekar. Hát lássuk!
Kiállt egy szőke csaj Miló Viki boxos stílusában, majd elkezdte darálni a mondókáját. A közönség tökéletes értetlenséggel csodálkozott rá a jelenségre. A két gitáros, egy dobos, egy DJ és Schmidt Barbi (Megasztár 1-ből) asszisztált a szőke raplánynak az egokiterjesztéséhez. Ismert angol rapszamok mellett előadtak saját szerzeményeket is. A legviccesebb az volt, amikor a közönségnek megpróbálta lenyomni a torkán a következőket: „tudjátok mi egy olyan igazi lánycsapat vagyunk, és olyan csajos témákat énekelünk…hát a következő is ilyen lesz….”. A közönség 90 százaléka férfi volt és nem a 15-22, hanem sokkal inkább a 28-45 éves korosztályból. A szőke copfos mitugrálsz nem túl nőies stílusban markolászta azt a bizonyos helyet a szoknyáján és hozzá agresszívan mutogatott, mint egy hatalmas fekete mintapéldány. Bár meg kell említenem, hogy amit csinált, az stílus hű lett volna, de itt hiteltelennek tűnt és adott egy pofont a női ideálnak. Egyébként a szöszi, jól, látványosan rappelt és táncolt a két táncossal a színpadon, akik láthatóan komolyan vették a szerepüket. Begyakorolt koreográfiák és néha zavart stíluskeverések mellett (most láttam először rapre magyar táncot lejteni - kicsit kaotikus volt) is jók és látványosak voltak. Schmidt Barbi a zenészekkel a „háttérben” énekelgetett és topogott, ahogyan azt már a Megasztárban megszoktuk tőle. Néha felnyomta az orrába a hangot, de hát ő ilyen. Az előadásuk fénypontja a vendégük volt, aki látványosan zajongott, zenélt a szájával és az orrával. Hihetetlen és fantasztikus volt, nem hiába nyert 3. helyet a világbajnokságon.  Bár szöszi többször is elmondta, de nem lehetett érteni, hogy ők az Anna&the Barbies. Talán kéne neki segíteni, hogy „átjöjjön” az üzenete. Az interneten nincs róluk semmi. Talán ez is segítene nekik!

Majd ezután jött egy átszerelés és 20 perc pihi. A terem még mindig félig üres volt. (Vagy a koncertszervezők szemével félig tele.) A színpadkép már szokásosnak is nevezhető: jobb hátul dob, előtte a 2 mikrofon az énekesnőknek, balra a DJ Nick Hallam pultja 2 db apple noteszgéppel meg egy csomó dobozzal és előtte hely az ugráló, kocogó Bob Birch-nek. Mi volt az új? Egy hatalmas STEREO MCS molinó a weboldaluk címével és egy csomó 200 vagy 1200 Wattos izzó, amelyet véletlenszerűen fellógattak a színpad fölé. A koncert 21.5-kor kezdődött, majd 22.15-kor fejezték be először. Két ráadással 22.45-ig tartott.

És milyen volt a koncert? Nagyon rutinosan folyamatosan keverték a 2 sikerlemezüknek (Conected és a Deep Down & Dirty) az anyagát az új lemezükkel. Bob furcsán sokat beszélt a közönséghez és 20 perc múlva már csöpögött, de rendületlenül viselte a Castrós sapkáját. Jó ritmussal válogatták össze a tombolós és lazább számokat, ezért mindig ki tudtuk pihenni magunkat két 5 perces ugrálás között. Bob néha a dobos nyakába ordibált és folyamatosan mozgott a színpadon miközben szokatlanul hosszú haja lobogott szuggesztív szempárja körül. Volt vetkőzés és pólódobálás is, de valószínűleg ez is a koreográfia része, mert a weblapon ugyan azokkal az életképekkel találkozhatunk, amelyeket itt bemutattak. A csajok a már szintén jól ismert koreográfiákat táncolták. Lenyomták az összes ismert számukat kicsit módosítva, kiegészítve. (Nem nagyon lehet midik mellett improvizálni). A koncertet nagyon élveztem, de sajnos rövidnek tartottam. Kiváló lassú számaik vannak, amelyek koncertre is valók, de ezeket nem szeretik megpengetni. Bár ez egész hiteles és jó volt, de mégis kicsit haknizós hangulatot éreztem.

Ugyan az augusztus 29-én megjelent új lemezüket a Paradise-t jöttek népszerűsíteni, de kevés számot mutattak be róla. A lemezt ugyan meg lehetett venni az előadás alatt, de magas áráért nem volt túl kelendő. Az interneten és külföldön némileg olcsóbb. A hangosítás és a világosítás is kielégítő volt. Összességében köszönettel tartozunk a Multimédiának, hogy elhozták Budapestre a zenekart. Azonban a 6900 Ft-os jegyár mellett csak fél háznak szólt a buli, míg 4 évvel ezelőtt teltházas tombolás volt, ami kicsit revideálja a köszönetemet. Talán olcsóbb jeggyel nagyobbat kaszálhatnának.

Remélem, még jönnek és akkor többen leszünk, mert megérdemlik! Ezért a www.stereomcs.com oldalra meg mindenkinek fel kell mennie, mert nagyon jó.

DJ ShaMan

[2005.11.30.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még