2024. május 15. | szerda | Zsófia, Szonja nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Megasztár - Amit a tévéből nem látsz
Latin est a Megasztárban – Szabó Eszter lemaradt a dobogóról
Kapcsolatok
Baktai Anikó
Bocskor Bíborka
Hoffman Mónika
Rúzsa Magdi
Póka Angéla
Szabó Eszter

Bocskor "Megasztár" Bíborka kiesett, de nem csalódott


Szabó Eszter és Caramel - Bon Jovi: Livin' On A Prayer
Remek párost alkotott Eszter Caramellel, így sikerült egy teljes mértékben világszínvonalú előadást kreálniuk. Egyetlen hibát sem vétettek, a szám nem annyira nyugodt, mégis selymes hangjukkal kicsit lenyugtatták a közönséget. Az érzéseket tisztán és mélyre hatóan közvetítették. Eszter sokszínűségét ismét bebizonyította. A zsűri is csak dicsérni tudta, „Olyan puhán simogattatok, hogy kocsonyadisznó lettem a végére.” - értékelte Bakács.

Póka Angéla és Gáspár Laci - Kirk Franklin: The Storm Is Over Now
Nyugodt szám következett ismét, Angéla és Laci szinte már álomba ringatott mindenkit, de nem az unalmasság volt az ok. Gáspár Laci nagyon korrekt volt, vállalta a másodlagos szerepet az éneklésben így Angéla teljes tehetsége megmutatkozott. Ez is tökéletes előadás volt, köszönhetően két kiemelkedően tehetséges énekesnek, ezek után a zsűri pozitív véleménye sem meglepő.

Rúzsa Magdolna és Torres Dániel - Janis Joplin: Piece Of My Heart
Egy igazi tavaszi energikus szám ébresztette fel a közönséget Torres Dani és Rúzsa Magdolna előadásában. Itt is a főszerepet Dani meghagyta Magdinak és a felvette a kiegészítő énekes szerepét, de nélküle így is üres lett volna a produkció. Magdolna tisztán énekelt, hibátlanul. A zsűriben csak Soma bírálta picit az előadást: „Magdi, megint hasonló helyzetet vonzottál be, mint az előbb a Ferivel. Te teljes lényeddel odafordultál a Dani felé, a Dani meg még ki tudja hány százezer nőnek énekelt. De fantasztikus volt, gratulálok!”

Kontor Tamás és Tóth Gabriella - U2: With Or Without You
Akár kétszemélyes zenekart is alakíthatnának és simán meggazdagodnának ezúttali előadásuk alapján. Tamás tökéletesen vezette fel a dalt Gabi belépőjéhez és ők is meglepően profin működtek együtt. Mondanom sem kell, éneklés szempontjából hibátlan volt, Tamás és Gabi összebújva énekelték és sikerült éreztetniük a se veled – se nélküled hangulatot. Értékelésnél egy negatív kritika sem hangzott el.

Bocskor Bíborka és Palcsó Tamás - John Lennon: Imagine
Furcsa párost alkotott a két tehetség, mint Bíborka mondta tényleg vérmérsékletbeli különbség van köztük. Ám az erdélyi lány jól szerepelt a lassú szám éneklése közben is, megmutatta egy másik arcát is. Palcsó Tomi – sok lány kedvence – a szokásos, szolid de relytéjes formáját hozta, így kiegészítették egymást.

Varga Ferenc és Tóth Veronika - Bowie-Mercury: Under Pressure
”A dalválasztás érdekes volt: Novák Peti azt mondta, neki ez egy nagy álma, én pedig azt mondtam, hogy megpróbálom valóra váltani az álmát. De csak akkor, ha ő is valóra váltja az enyémet, hogy Tóth Verával énekelhessek” – nyilatkozta Ferenc. És tényleg, valóra vált álmok végeredménye lett egy nagyon színvonalas produkció. Veronika tökéletes hangával és Ferenc energikusságával passzoltak egymáshoz. Ferenc picit túlénekelte magát, de aztán helyrerázódtak a dolgot, biztosan csak büszke volt, hogy – mint kiderült – 5 oktávnyi a hangterjedelem amit ki tud énekelni. Annyi érzést sikerült besűríteniük 2 percbe, hogy egy egész koncertre elég lenne – mondta Presser.

A legkevesebb szavazatot kapók között Bocskor Bíborka, Póka Angéla, és Szabó Eszter szerepelt. A zsűri Póka Angélát juttatta tovább, majd egy baráti dalpárbaj (Simon&Garfunkel - Sounds Of Silence) után a nézők Szabó Esztert jutatták tovább.

Bíborka nem volt csalódott, tervei vannak, zenekart szeretne, de most hazautazik családjához.

Vidáman és romantikusan nyitotta meg a duettek sorát Magdolna és Ferenc. A kezdeti nehézségek után egyre jobban kezdtek belemelegedni és végül sikeresen, bensőséges hangulatot teremtettek. Éneklésben csak Magdi hibázott néhányat, elrontotta a szöveget, de nem volt égetően feltűnő. Kettejük között az érzések szempontjából Ferenc kicsit kevesebbet nyújtott – ő a közönségnek, a feleségének és mindenkinek énekelt, míg Magdi teljes odaadásával Ferencre koncentrált – ezzel teremtve meg a mély érzésekkel teli, hiteles hangulatot. A zsűri értékelte az igazi nőiességet és férfiasságot a produkcióban, de szóvá tették Ferenc szenvedélytelenségét. Egy erősen rockos nótát előadni a Megasztár döntőjében nagyon bátor dolog – mondta Novák Péter az értékelésnél. Tamás és Eszter elég bátornak bizonyult, sőt, abszolút átlépték a „megasztárság” szabta kereteket és lazán, egy elképesztően durva (és jó), rock&roll produkcióval álltak elő. Kontor remek, már-már ijesztően magas, rekedtes hangon indított, egyedül is mellbevágó lett volna, de aztán Eszter is csatlakozott és hangjukkal mindenkit tombolásra, bulizásra bíztattak. Szinte mindenki felpattant a székből és állva tapsolt. Az értékelésnél Pély Barna nem tudott magán uralkodni és felugorva, üvöltve véleményezte az előadást: Ez a rock&roll!!! Két teljesen különböző egyéniség profi együttműködésére volt példa Bíborka és Angéla előadása. Bíborka messze fölülmúlta önmagát és remek színészi játékkal is emelte a színvonalat, ám ehhez szüksége volt a Póka Angéla féle lazaságra és „trehányságra”. A dal jelentését, mondanivalóját nagyon jól elkapták és a benne lévő halál-iróniát is éreztették. A zsűri több tagjának is ez a duett tetszett a legjobban, Soma úgy érezte, most énekelt Bíborka a legjobban. A döntősök kicsit jobban biztonságban érezték magukat, hogy egy-egy profi énekest tudhattak maguk mellett, ám pont emiatt fennállt a veszély, hogy háttérbe szorulnak a tapasztalt mögött és előjönnek a rutintalansági hibák is.

[2006.04.10.]

« előző oldal  (2. oldal)  következő oldal »

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.15.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.14.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A bíbor legmélyebb árnyalata - Glenn Hughes (nap)szemüvegén át
Április utolsó napja idén...

Lara Fabian ismét elvarázsolta Budapestet - képek
Lara Fabian, a világhírű énekesnő...

Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
Mefisztóland a Katonában
Gunson innen, Gunson túl
Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
beszámolók még