2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Újabb sztárcsapat az idei VOLT Fesztiválon!
Kapcsolatok
Republic
Bikini
Pet Shop Boys
Yonderboi
Fenyő Miklós
KFT együttes
Hooligans
Depresszió
Junkies
Deák Bill Blues Band
Black Out (Black-Out)
Superbutt
Kapcsolódó események
VOLT Fesztivál
[2006. július 5. - 8. ]

Világsztárok és kuriózumok a négynapos VOLT Fesztiválon

Július 5-én, szerdán délben nyitja meg kapuit a VOLT, amelynek ettől kezdve valamennyi színpadán elindul a négynapos programsorozat. Az idén ezen a néven a 14. fesztivált tartják Sopronban, ahol több vilkágszerte ismert és kedvelt zenekar is tiszteletét teszi.

Újra koncertezik az utóbbi két évtized egyik legfontosabb rockzenekara, a The Cult. A csapat frontembere, Ian Astbury az elmúlt években az újjáalakult Doors-ban a régi tagok mellett Jim Morrison-t „helyettesítette”. Jó néhány év hallgatás után túl vannak egy teltházas amerikai turnén, és most – mindössze néhány európai fellépés között – a VOLT Fesztiválon igazi szenzációként újra színpadra lép a THE CULT!
A májusban megjelenő lemez turnéja keretében ugyancsak a VOLT közönsége előtt koncertezik a szintipop kétségtelenül egyik legjelentősebb klasszikus csapata a Pet shop Boys.

Pár évvel ezelőtt a Sziget nagyszínpadán zúzott először Magyarországon a világ – sokak szerint – egyik legjobb zenekara, a new york-i Fun Lovin’ Criminals, akik most a VOLT-on is bemutatkoznak. A német De phazz neve mára fogalommá vált az igényes finom jazz rajongói körében. Az idei évben ők is a VOLT Fesztivál vendégei lesznek, akárcsak a mexikói tradicionális mariachi zenét, a polkát, a latin-rockot skával, punkkal, hiphoppal vegyítő Los de abajo.

Korunk egyik legeredetibb zeneszerzőjeként tartják számon Matthew Herbert-et, aki számos albumán valódi hangszerek mellett szinte mindent megszólaltatott már, ami a keze ügyébe került. A Herbert Live Show keretében élő koncerten találkozhatunk a művésszel. Az osztrák Bauchklang tagjai ellenben semmilyen hangszert nem használnak, ez azonban a lemezüket hallgatva egyáltalán nem feltűnő. A hattagú csapat a saját hangját használja hangszerként, lábdobot, fuvolát, vagy éppen gitárhangot utánozva.

Először jár Magyarországon a japán Kyoto Jazz Massive, és a VOLT tavalyi sztárfellépője, a Thievery Corporation felfedezettje, Federico Aubele, a francia Nouvelle Vague, és újra találkozhatunk a német Mo’ Horizon-szal.

Az elektronikus zene rajongói számára ugyancsak nagy neveket ígér a VOLT Fesztivál. Ki vitatná a Kraftwerk jelentőségét a mai elektronikus és popzenében? Karl Bartos Live címmel a Kraftwerk egykori tagjának és klasszikus műveinek társszerzőjének élő koncertjén vehet részt a nagyközönség. A drum and bass elsőszámú mestere, Andy C mellett a Ninja Tune-os DJ Food, a Boca 45, a Dreadzone Sound System és Scam is vendég lesz, akárcsak Josh Wink, aki a Hyperspace keretében látogat Sopronba.

A nagy visszatérők…

[2006.04.26.]

  (1. oldal)  következő oldal »

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még