2024. május 17. | péntek | Paszkál nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Megasztár - Amit a tévéből nem látsz
Varga Ferenc: ,,A Megasztárban nincsenek vesztesek”
Képgalériák
Exkluzív képek a döntőről
Kapcsolatok
Varga Ferenc (Varga Feri)
Rúzsa Magdi
Gáspár László (Laci)

Nem csupán a Megasztárt vesztette el - debütáltak a Megatáncosok

Egy-két régi megasztáros zeneszerzővé fejlődött az idők folyamán, ezt kihasználva kérték fel őket egy zeneszám írására. Torres Dániel Magdinak egy rockosabb, Gáspár László Ferinek egy funkys számot alkotott. Zeneileg egyik sem volt korszakalkotó remekmű, de nem volt velük semmi baj, kivéve talán azt, hogy Torres külön kiemelte a szöveg fontosságát, ám mikor Magdi énekelt egy szót sem lehetett érteni.

Oláh Ibolya: Ördögöd van, Ne ébressz fel (Csillagdal II), Zorán: Apám hitte és Christina Aguilera: Infatuation szólaltak meg, mielőtt két egyedi hangszerelésű szám következett volna a döntősök interpretálásában.

Varga Ferenc Eric Clapton: Change The World című alkotását választotta. A szegényes hangszerelés ellenére - a technikának köszönhetően - tisztán, akusztikusan szólaltak meg a hangok, így azok betöltötték az egész stadiont. Magdi Enya – May It Be –je esetében a tehetség hangjával volt ez a helyzet, ugyanis megdöbbentően szépre és hitelesre sikeredett produkciója. A közönség szinte úszott az énekében és ezt meg is hálálták, túlzás nélkül 5-6 percen keresztül folyamatos ováció hallatszott, ami tizenkétezer ember esetében nem kis hangáradattal jár és ez is csak a zsűri miatt maradt abba.

Gáspár Laci is szerepelt

Rúzsa Magdolna egyre szimpatikusabbá vált, amilyen naivsággal és gyermetegséggel fogadta a tapsvihart. Nyoma sem volt ez önistenítésnek vagy ilyesmi - nem így Gáspár Laci esetében, aki a fináléban ki akart magának harapni egy darabot Magdi sikeréből - és folyamatosan körbeugrálta, emberszabásúakat megszégyenítő módon.

Néhány közös előadás után következett a végső összecsapás: Máté Péter „Most élsz” című számát énekelte el zongorakísérettel a két Év hangja jelölt. A zsűri Magdit jobbnak ítélte és a közönség véleménye is ez volt. Még utoljára énekeltek egy duettet: Tina Turnertől az It Takes Two –t.

A Megatáncosok sokszor színesítették meg egy-egy számot koreográfiájukkal, így volt a Fever esetében is, amelyben ez kiemelkedően jól sikeredett.

Feri elvesztette a fogadást

A szavazás állása ekkor nagyjából 70-30% volt és így is marad a lezárásig. Végig érezni lehetett, hogy a közönség jobban szereti Magdit és szinte biztos volt, hogy ő lesz az Év hangja 2006-ban. Ez meg is történt – Magdi nyerte meg Megasztár 3-at, hatalmas ünneplés, ováció, majd elkezdett kivonulni a tömeg, amely meglepően gyorsan elhagyta a környéket. Sajtótájékoztató után, csak a szétdobált pepszisdobozok utaltak, hogy itt valamilyen rendezvény lehetett.

Megkezdődött a sajtótájékoztató. Feri haja eltűnt! Lenyírták 0-s géppel! Aztán kiderül, hogy fogadást kötött a fodrászával, ha veszít, rövid lesz a haja. Rendkívül jókedvűnek tűnt, humorizált az újságírókkal - velünk, nyoma sem volt rajta csalódásnak. Magdi nem tudott mondani semmit, édesanyjával egymást ölelgetve csak annyit sikerült kiszedni belőle, hogy rock, blues irányba fog mozogni, valamint, hogy a vajdaságban majd a nyári turné alatt lép fel. A Tv2 vezérigazgatója elmondta, hogy lesz Megasztár 4, de majd csak két év múlva – időben szeretné most abbahagyni egy ideig.

- Gizella Péter -

[2006.05.22.]

« előző oldal  (2. oldal)  

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK zenész » vonós [2024.05.16.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.15.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A bíbor legmélyebb árnyalata - Glenn Hughes (nap)szemüvegén át
Április utolsó napja idén...

Lara Fabian ismét elvarázsolta Budapestet - képek
Lara Fabian, a világhírű énekesnő...

Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
Mefisztóland a Katonában
Gunson innen, Gunson túl
Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
beszámolók még