2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Negative Art
Kapcsolódó Kiadványok
Válogatás / több előadó: Nightbreed 2005
Kapcsolatok
Ecsegfalva - Ecsegpuszta
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
VII. Nightbreed Fesztivál
[2006. július 7. - 8. ]

Idén 10 éves a Nightbreed - Fesztivál

Idén hetedik alkalommal kerül megszervezésre a Nightbreed Fesztivál. A kétnapos zenei találkozó helyszíne ezúttal is Ecsegfalva, a program pedig 24 zenekar koncertjéből áll majd össze. Elkészült a tavalyi koncertekről készített DVD is, melyet a helyszínen, a fesztivál ideje alatt lehet majd beszerezni.

Indul a fesztiválszezon. A legismertebb, legnagyobb könnyűzenei rendezvények mellett ma már számos olyan kisebb fesztivál, tábor és kultúrkemping működik, mely az adott régió lakóinak, vagy egy-egy szűkebb zenei stílus kedvelőinek nyújt lehetőséget a szórakozásra és a kikapcsolódásra. E kisebb rendezvények között a régebbiek közé tartozik az ecsegfalvi Nightbreed Fesztivál, mely a magyar underground rock és metal zenekarok egyetlen országos seregszemléje.

A Kisújszállástól nem messze lévő Ecsegfalván először 10 évvel ezelőtt rendezték meg ezt a zenei találkozót. Az eredetileg Rock-Alföld néven futó fesztivál 2000-ben változott Nightbreedre, vagyis az idei lesz immár a hetedik. A helyszínválasztás amúgy nem véletlen, hiszen a legismertebb magyar dark zenekarok, így a De Facto, a Garden Of Eden, ill. a PG Csoport zenészeinek nagy többsége e Dél-alföldi faluból származik. Talán éppen ennek köszönhető az, hogy a helyi lakosok minden évben nagy szeretettel fogadják a fesztiválra érkezőket, akik így valóban baráti közegben tölthetnek el közösen egy hétvégét, eme vadregényesen szép természeti környezettel körülvett, a Hortobágy-Berettyó partján fekvő községben.

Az idei Nightbreed programja a már megszokott mederben zajlik majd: július 7-én és 8-án is kora délután kezdődnek a koncertek, és a zenekarok egészen éjfél utánig váltják egymást a Művelődéi Ház kertjében felállított szabadtéren felállított színpadon. Ezután afterparty veszi kezdetét a MűvHáz termében. Több mint 20 együttes mutatkozik be majd; az első nap inkább a metalosabb, durvább produkciók szerepelnek, szombaton pedig dark-wave csapatoké a terep. A magyar nagyágyúk – többek között a Christian Epidemic, a De Facto, a Garden Of Eden, a The Dethroners, a Tesstimony vagy a Gire - mellett ezúttal egy külföldi vendég is érkezik, méghozzá a lengyel Deathcamp Project.

A legutóbbi Nightbreed óta elkészült az a DVD is, melyen a 2005-ös fellépők professzionális technikával rögzített koncertje látható. A lemezen minden együttes egy dallal szerepel, de számos extra is megtalálható rajta: Juhász Tamás fotógalériája, továbbá riportok, interjúk a zenekarokkal, a közönség tagjaival és a fesztivál szervezőjével. A DVD limitált, 200 db-os példányszámban kerül kiadásra, és baráti - kb. 1000 Ft-os – áron lehet majd megvásárolni, kizárólag a 2006-os Nightbreeden.

A Nightbreed teljes, részletes programja megtalálható a www.negativeart.hu/nightbreed címen elérhető hivatalos oldalon, ahova hamarosan felkerülnek a szállással, ellátással és az utazással kapcsolatos részletes információk is. A fesztivál kétnapos belépője elővételben 4500 Ft-ba kerül, amit a Ticketportal hálózatában, az ország 80 pontján vásárolhatunk meg.

Rákász István

[2006.06.20.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még