2024. szeptember 25. | szerda | Eufrozina, Kende nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó események
Delila az Óbudai Társaskör kertjében
[2006. június 21.
szerda ]

„Bocsánat, hogy a csapos közbeszól"

Delila az Óbudai Társaskör kertjében. Ismét színre kerül a Balázs Péter rendezte zenés Molnár-komédia.

A mára már szállóigévé vált mondat Molnár Ferenc 1937-ben bemutatott komédiájából, a Delilából származik. Aki kíváncsi a népszerű vígjátékra, az ezen a nyáron is megnézheti, hiszen a Balázs Péter rendezte produkciót 2006. június 21-től, tíz alkalommal adják elő az Óbudai Társaskör kertjében.

A tavalyi Óbudai Nyár egyik legsikeresebb előadása volt ez a Molnár Ferenc- komédia, amelyet a Társaskör kertjében mutattak be. A Delila az idei programsorozatban is szerepel, s a vígjáték első előadása 2006. június 21-én lesz, majd ezt követően az érdeklődők június 22-én, 23-án, 24-én, 28-án, 29-én valamint július 5-én, 6-án, 7-én és 8-án, 20.00-tól láthatják a komédiát.
A produkció színre vivője Balázs Péter, aki emellett estéről-estére Virág úr bőrébe bújik. Marianne-t, a feleségét Bánsági Ildikó kelti életre, Ilonkát Szabó Margaréta, Berényit pedig Széles Tamás alakítja. A csapos szerepében Hajdú Istvánnak tapsolhat a közönség, az ügyvédet Lázár Balázs, a házügynököt Turek Miklós, az autómobil-ügynököt pedig Ónodi Gábor játssza. A háromfelvonásos vígjáték jelmeztervezője Húros Annamária.

A rendező-főszereplő Balázs Péter a következőképpen vélekedik a darabról:
„Virág úr és felesége, Marianne boldogan élvezik angliai komornyik –komornaságuk megtakarított pénzéből vásárolt kis kertes vendéglőjük, az „úri csárda” minden örömét. Ráadásul Virág úr még az osztálysorsjátékon is nyer egy kisebb vagyont, úgyhogy minden tökéletes, mindenki boldog, senki és semmi nem hiányzik. Akkor miért sóhajtozik Ilonka, a tündéri, szemtelen, csábos kis kenyereslány? Vajon ok nélkül gyanakszik a szerelmes csapos, aki sűrűn kér bocsánatot, ha közbeszól? Miért rohangál revolverrel a zsebében Berényi úr, Ilonka motorbiciklis lovagja? És mi tévő legyen ilyenkor egy Angliában nevelkedett, szerető és okos feleség? A megoldást csak Molnár Ferenc tudja! És természetesen Ön is, ha elfoglalja helyét az Óbudai Társaskör hangulatos kertjében.”

SE

[2006.06.21.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.09.23.]
gazda szolgáltatás [2024.09.19.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a Valmar nyárzáró koncertjét a siófoki Plázson - képekkel
Rengetegen...

Megnéztük Korda György és Balázs Klári 2024-es koncertjét is a Budapest Parkban
A tavaly...

Vissza a jövőbe - Nick Carter elbűvölt minket a Barba Negraban
Rebecca: képzelet és valóság határán
Megnéztük a Follow the Flow-t a Budapest Parkban - képekkel
Megnéztük a Rise Against koncertjét a Parkban
beszámolók még