2024. május 3. | péntek | Tímea, Irma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Forrás: Edupress
Kapcsolatok
Jamie & Robi Band (J and R Project)
Jamie Winchester
Legnépszerűbb csengőhangok

Fejfájást okoz egy szimfonikus zenekar, de megéri

Fél óra alatt telt meg a Party Aréna sátor Jamie Winchester és Hrutka Róbert Band fellépésekor. A hangulatos unpluggedból, táncoló koncertet varázsolt a tömeg. Jamie Winchestert pálinkáról, nyaralásról és egy szimfónikus zenekarról faggattuk.

Milyen volt a mai koncert?
Nagyon vidám volt, nagyon élveztük. Amikor idén elindultak ezek az unplugged sátrak a fesztiválokon aggódtunk, hogy egy rockszínpad mellett mondjuk, miként fogunk megjelenni ülő közönség előtt. A végén az emberek most felálltak a sátorban és táncolós bulit varázsoltak. Sok ember jött el, úgyhogy ugyanolyan hangulat alakult ki, mint egy rockkoncerten.

Csipa, a Hooligans frontembere nyilatkozta, hogy sokkal jobban szeretnek szabadtéren játszani. Több szempontot említett. Részben több a levegő, így az előadók és a közönség is oxigénhez jut, viszont a hangulat a sátorban jobb. Nektek volt levegőtök?
Igaza van. Ugyanakkor néha jobban szeretem azt, amikor elfogy a levegő. Jó az, amikor az egész közönség liheg, mi is lihegünk, illetve mindenkiről folyik az izzadság. Az is egy közösségépítő élmény, és nagyon jó hangulattal párosul. Igaz, hogy kellemes kint a szabadban, de bent izzadva is nagyon jó tud lenni egy program.

Tavaly legjobb szerzőpáros kategóriában nyertetek Artisjus-díjat Hrutka Robival. Befolyásolja ez a nyári fellépéseitek számát?
Szerintem nem. Ez egy szakmai díj volt. Annyiban befolyásolja összesen, hogy nyíltabb csipával lépünk fel, magabiztosabbak vagyunk. Ez a közönség számára nem jelent sokat, inkább nekünk fontos, hogy a prominens szakemberekből álló zsűri minket választott és érdemesnek tartottak a díjra.

Májusban pálinkafesztiválon játszottatok. Hogyan éreztétek ott magatokat?
Szerencsére nem érkeztünk túl korán. Kánaán volt a színpad mögött. Körülbelül harmincöt üveg pálinka volt elhelyezve számunkra a sátorban, az ország legjobb pálinkái közül. Le tudtuk játszani rendesen a bulit, de jó hangulat is volt.

Mikor pihentek?
Két hét van kihúzva a rendezvénynaptárból nyár végén. Fakultatívan megy a zenekar nyaralni. Jómagam nem megyek külföldre, mert olyan jó helyek vannak Magyarországon. Csak a nap süssön. Inkább télen szeretek messzebbre utazni.

Mik a távolabbi terveitek?
Végigzenéljük a nyarat. Az év végére, vagy a jövő év elejére szeretnénk egy jubileumi öt éves koncertet összehozni. Ha sikerül, egy nagy csarnokos rockkoncertet adunk hetventagú szimfónikus zenekarral. Jelenleg Für Anikó nagylemezén dolgozunk, utána Shmidt Verával készítünk felvételeket, de mi is tervezünk stúdióba vonulást.

Hetven fős szimfonikus zenekarral hol lehet próbálni?
Ez még csak az első probléma, megfelelő technika, hangosítás, mind megannyi fejfájást okoz ilyenkor, de megéri, mert nagy élményt jelenthet mindenki számára.

- www.edupress.hu -

[2006.07.28.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Ápri...

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
beszámolók még