2024. április 27. | szombat | Zita nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Képgalériák
Sziget 2005 első nap
Kapcsolatok
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Sziget Fesztival 2006
[2006. augusztus 9. - 16. ]

Hangulatjelentés a Szigetről 1. - Ez történt tavaly

Elkezdődött a visszaszámlálás. Már csak 6 nap van hátra a Szigetig és elkezdődik hazánk legnagyobb fesztiválja. A több tízezer visszatérő mellett az idén sok új látogató is érkezik, akik még soha nem jártak ezen az eseményen. Ők kíváncsian várják, vajon milyen lesz a rendezvény. Az újoncoknak és nosztalgiázóknak egyaránt szól a 2005-ös eseményeket felidéző sorozatunk. Nyitásként az első nap történéseiből adunk egy kis múltbeli izelítőt.

A multikulturális össznépi hancúrozás első teljes napján sem unatkoztak a szigetelők, hiszen nagyon sokan még csak tegnap érkeztek hatalmas csomagokkal, hogy beköltözzenek a szigetre és elfoglalják sátorhelyüket. Sokan a korábban érkezők közül a sátor kényelmessé tétele és a berendezkedés ismerkedés a helyszínnel adott kora délután elég feladatot.

Gyakorlatilag lehetetlen felsorolni az események teljes sorát, amit a 2005-ben az első nap nyújtott a szigetelőknek.

Csodás látvány közel ötven nemzedék ifjait egy helyen látni, mert jól megférnek egymás mellett a különböző vallások a különböző stílusok képviselői és evvel, sokkal nyitottabbá válnak a világra, és más kultúrák, népek fiaira és lányaira és talán elvetik a régi több évtizedes idegenkedés a másságtól, minden olyan dologtól, ami eltér az adott környezettől. Gyakorlatilag ettől szép a világ, hogy mindenki és minden más és nem egysíkú, egyforma. Lenyűgöző látvány a színes ember kavalkád látványa, ami olyan, mint egy üveggolyó, ami minden percben más arcát mutatja.

A sziget kora délután az ismerkedés jegyében zajlott ismerkedtek a helyszínekkel és a programokkal, a délutáni és esti koncertekkel, természetesen a különböző konyhák színes íz és illat kavalkádja is csalogatja a megéhezett szigetelőket. Valamint több száz kisebb nagyobb sátorbolt várja a vásárlókat, ahol a különböző stílusok kellékei szerezhetők be. Idén is nagy sláger a hennázás és még tanácsot is kérhetünk a rabbiktól, de gyönyörködhettünk a szép hölgyek tolmácsolásában a hastánc erotikus világában. Hatalmas sor kígyózott a luminárium előtt, ami idén is nagy népszerűségnek örvend, a szigetlakók és a látogatok körében egyaránt. Vagy közel három méteres óriás bábok nyűgözik le, vagy éppen ijesztik meg a szigetlakókat.

Fantasztikus buli volt
Képek a Szigetről - Klikk a fotóra!
A koncertmenüt tekintve a nagyszínpadon délután fél ötkor lépett fel a SKA-P csapata, akik a nagyszínpadhoz méltó, igazi show-t csináltak, a nagy létszámú -a korai időponthoz képest rekord mennyiségű- közönségnek. A baszk kultúrterroristák már-már vásári komédiára emlékeztető vérbő jelmezes jelenetekkel tarkított műsort adtak, a szövegből most nem idéznék, mivel a 90%-át ki kéne x-elni és a jelenetek sem voltak piskóták, amikor pl., egy rohamrendőrt aláznak porrá vagy a meztelen fenékmutogatás sem maradt el….
De mindenestre a közönség tetszését mindenképp elnyerték és jó választás volt a szervezők részéről, hogy mondhatnám felvezetés helyett a mélyvízbe dobták képletesen a közönséget.

A Pannon Világzenei színpadon egy Francia kis csapatra lettem figyelmes a WATCHA CLAN- ra, akik a reggaea dallamokat játszottak, ami önmagában még nem lenne érdekes, de hazájuk kedvelt hangszerét a harmonikát is fűszerként hozzátették a hagyományos reggae felállás mellé így egy abszolút érdekes hangzást kapott a dolog.

Ugyan itt némi átszerelés után a LB27 zenekar koncertje következett, ami nem hagyományos LB-s koncert volt, hiszen Bob Marley 60 éves lenne és eme megemlékezés kapcsán B. Marley emlék koncertet adtak, különlegesség volt, hogy a csapat kiegészült a P.A.S.O együttes fúvós szekciójával valamint két csodás vokalista hölggyel is, így tökéletesítve a megkívánt hangzást. Mondhatom hihetetlen jó bulit csináltak Tib-iék.

Sajnos a pörgős délután volt és máris át kellett cuccolni a nagyszínpadhoz, ahol a szigetre ismét visszatérő csapat a QUIMBY lépett fel a közönség nagy örömére és a produkciónak a 13+1 sziget jótanács címet adták és eköré építették fel tematikájukat. Természetesen a zenekar legjobb dalainak szemezgetése volt (besztof) jelleggel. A közönség itt is jó ismerte a dallamokat és együtt élt a zenekarral és a színpadot megtöltötte élettel a QUIMBY csapata. Nagyon jó fej csapatról lévén szó, kicsit szétcsúszva, bohémsággal fűszerezve műsorukat és ami a lényeg nagyon jó zenét csinálnak! Ez a műsor is nagyon nagy létszámú közönséget vonzott.

Az este sztárja SEAN PAUL a dancehall hercege volt…. és mit várhatunk egy hercegtől, hát csodás táncos lányokat, jó dallamokat és óriási tömeg részvételét a koncerten. A populárisabb számoktól kicsit visszakanyarodott a reaggea-s világ felé a jamaikai származású énekes, ami főként szeptemberben megjelenő lemeze fog igazán tükrözni. Nem lehetett panasz a dalok elővezetése tekintetében és a hangulatra sem, amit fokozott a hagyományos felálláson túl, néha megjelenő DJ segédlet, két csodás vokalista, és a már említett négy fantasztikus fenekű táncosnő –amit ráztak rendesen-, töltötte meg a színpadot.

Dióhéjban, ennyi történt tavaly az első napon, a Szigeten.

-BK-

[2006.08.03.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még