2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Plusz a Musical Plusz esten
Világsztárral fűszerezett budapesti operettcsemege
Ismét Musical Pillanatok - immár harmadszor
Poénözön a Budai Várban
Pesten is bálra készülnek a Vámpírok
Képgalériák
Peller Est 2007
Kapcsolatok
Peller Anna
Peller Károly
Nádasi Veronika
Vágó Bernadett
Vágó Zsuzsa (Vágó Zsuzsi)
Nagy Sándor
Vadász Dániel
Vadász Zsolt
Kapcsolódó események
Peller est - játsszunk pellerest
[2007. május 27.
vasárnap 15:00]

Beszámoló a Pellerestről

Nagy izgalommal készültem kedvencem születésnapi műsorára, amit tavaly is megnéztem.

Ez más helyszínen, más szereplőkkel lett meghirdetve, kíváncsi voltam, milyen lesz. A helyszíváltás jót tett. A sokkal nívósabb Angyalföldi József Attila Művelődési Házban fél 3-kor már egy gombostűt sem lehetett leejteni, annyian voltak. Némi gond támadt a Ház által nem számozott ülőhelyek miatt, de aztán mindenki leült és kezdődött a varázslat.

Nem tudok elfogulatlanul írni, mert évek óta legnagyobb rajongója vagyok Peller Karesznak. De nem is akarok. Ez egy nagyon jól sikerült, fiatalos, ütős műsor lett, melyet a közönség hosszú percekig tartó állótapsa jutalmazott az előadás végén.

A projektort nagyon szellemesen vetették be a hangulat vezetéséhez. Láttunk fotókat mindkét Peller életszakaszaiból, majd a nagy kivetítőn megjelent a plakát, amely lassan felgördült, és előtűnt a két Peller, a plakáton látható pózban.

A tetszésnyilvánítás elülte után kezdődött a műsor. Az Operettszínház azonos nevű sztárjainak bolondozása, legjobb számainak eléneklése, slágerek szokatlan előadása, fiú lányként, lány fiúként való megjelenése mind – mind a gegmanként, rendezőként, dramaturgként és nem utolsósorban énekesként parádésan helytálló Peller Kareszt dícséri, aki óriási energiával hónapokig készítette el ezt a műsort , a mi gyönyörűségünkre.

Igazi gyöngyszem a partnernő Peller Anna, aki tüneményes jelenség, és nagy nyereség a magyar zenei élet számára. Humora, üde egyénisége, és énektudása elbűvölő. Ugyanolyan bravúrosan adta elő a sanzont, a musicalt, az operettet, neki nincs akadály, és biztosan nem lesz eljátszhatatlan szerep.

Karesz – tőle szokatlanul - olyan számokat is elénekelt, melyeket nem vártunk tőle. Furcsa és megható pillanatokat szerzett nekünk lírai dalaival, miközben a vásznon hatásos képek váltogatták egymást. Nem árulom el, mit énekeltek, nem akarom a következő Pellerest jövendő nézőit megfosztani attól az élménytől, amit én éltem át. Alig hallottunk operettet, Szendy Szilvivel közös számuk a Csókos asszony egyik slágere, melyet szokott svungjukkal énekelték-táncolták el. A két Vadász adta elő hang varázslatát Karesszal közösen, ami mindig óriási sikert arat.

A két Vágó Annával és Karesszal musicalslágereket énekelt. Az est meglepetése Anna anyukája, aki szintén jól ismert énekes. Meghökkentő válogatást adott elő: operett után rögtön Edda – kör közepén állok, tomboló sikert aratva. Zajos sikere volt Nádasy Verának és Nagy Sanyinak, akik duetteket énekeltek Annával.

Szólnunk kell az új tánckarról néhány szót. Reméljük, hogy a nagynevű Jeszenszky Mester nyomdokán eljutnak oda, hogy a lányok felszabadultabbak lesznek, most a lámpaláz miatt kicsit merevek voltak. Pedig gyönyörűek a lányok, gyönyörűek a jelmezek, és reméljük, hogy a hibák, amik becsúsztak, a színpadi rutin megszerzése után már nem fordulnak elő.

Az est háziasszonya, Peller Mariann, Anna testvére profi módon konferálta a rendezvényt, melyet akár nagyszínpadon is el tudnék képzelni.
A következő Pellerestig - reméljük, mielőbb megtudjuk a dátumot – visszaszámolok, de aki ott volt, szerintem úgyanúgy van vele.

Isten éltessen Karesz, nagyon sok boldogságot, és még sok ilyen szülinapi előadást !

Mad.Kornél

[2007.06.07.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
forrócsoki 2007.06.07. 21:10 • [1]
(kimoderált hozzászólás)

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még