2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
A Chemical Brother brutális "dj-szettje" a Szigeten
Elkezdődött a Szigeting - képekben
Sziget: a harmadik napon is sok minden történt - képes beszámoló
Már kora délután megtelt a Nagyszínpad a Szigeten
Francia cirkusz a Sziget Nagyszínpadán
Fogytán az erőnk a Szigeten, de a Faithless még belefért
Mindenki az utolsó erőtartalékokat mozgósítja a Szigeten
Képgalériák
Sziget 2007 - Erik Sumo Band feat. Kiss Erzsi
Sziget 2007 - Ez a Divat
Sziget 2007 - GusGus
Kapcsolatok
Ez a divat
GusGus
Erik Sumo Band
Kiss Erzsi
Akkezdet Phiai
Bobakrome
Kapcsolódó események
Sziget Fesztivál '07 - hatodik nap
[2007. augusztus 13.
hétfő ]

Mérséklődött a tömeg a Szigeten, de így is volt mit nézni

Nagy igazság ez a Szigeten, hétfőre mérséklődik a tömeg, kezd fogyni a pénz, fáradnak az emberek, fogy az energia. Persze még így is van mit megnézni. 47 ezren voltak hétfőn.

Hétfő, 6.nap, Sziget: szótlanul sétálgató szigetelők, földet bámuló, fáradt emberek, csendesen sörözgető társaságok. A frisseséget csak a napijegyesek arcán lehet felfedezni.

A Szigetes hét végére már sok koncerten túl vagyunk: kihevertük a Chemical Brothers-t, nézelődtünk a Faithless-en, bólogattunk Laurent Garnier zenéjére, guggoltunk a MAP fellépésén a Wan2 sátorban, osztrák triphop-ot fedeztünk fel.... sorolhatnám, de "még" nem emlékszem mindenre. Majd pár nap múlva. Addig is kerestünk valamit keddre is: kezdésnek Erik Sumo és Kiss Erzsi jónak ígérkező kora esti koncertjét néztük ki.

Ebben az időszakban (fél 8) nem szokott nagyon megtelni a Wan2, de amire az Erik Sumo Band beállt, jó háromnegyedig megtelt a sátor. Nem volt egy pörgős koncert, de kinek kell az már ilyenkor. Sok zenész kollégájuk is megfordult a helyszínen: Kutzora Edina (Yonderboi) sétálgatott sörökkel, az Anima egy része is kíváncsi volt a koncertre, ígéretéhez híven Prieger Zsolt is ott álldogált. Zenész-felismerő rendszerünk Zságer Balázst is észlelte a közelben a GusGus koncert kezdetekor.

"Ha nem jutok be az első sorba...."

Az Erik Sumo után az izlandi GusGus következett. Régebbi lemezeket hallgattam tőlük, aminek alapján minimal-ra számítottam és monoton püttyögésre. Amivel egyébként semmi baj nincsen.

A színpadon a 3 balerínának (vagy minek) öltözött hölgy volt felelős a hangulatért, és az énekért. Jól meg is oldották, termetükhöz képest energikusan táncolták / ugrálták be a színpadot. Természetesen a GusGus-ra sokan voltak kíváncsiak. A mellettem üldögélő srác például, "Ha nem jutok be az első sorba, akkor felakasztom magam az első fára" - mondattal kezdte el a stratégiai eligazítást a haverjainak.

Itt Akkezdet!!!

Nem vártuk végig a koncertet, mivel a Mokka Cukkában mára Wacuumairs party volt kiírva. Időpont nélkül, tehát találomra mentünk oda. Az egész wacuumairs-brigád még csak melegített a fellépésre. Nem is igazán igyekeztek, olyan éjfél körül kezdték el. Emiatt lemaradtam az ex-Prodigy tag, Leeroy új bandájának, a Hypernek a fellépéséről. Sebaj, sok koncert volt már. Egy kis sörözés és laza fejbólogatás nem árthat...

Átmentünk még a Bahiára Ez a Divat koncertre csinálni pár képet. Jó volt, csak kevesen voltak... Hát igen, sok ilyen van.

Szóval az NKS kezdte a műsort, egy-két számot toltak, amit freestyle-blokkal törtek meg. Nem igazán lehetett érteni a szövegeket, arra gondoltam, ha a Kezdet is így fog szólni, akkor nem érte meg itt maradni.

A nem túl hosszú NKS után Bobakrome sem nyomott túl sokat, de valamivel érthetőbb volt a szöveg. A Direkt Torz album néhány dalát tolták el, néha más alapokkal (Pirx, Keménydrog riadó, Idegeshit...stb), a Szarok a trendre viszont nem volt. Kár, azt szeretjük.

Minden évben megnézem Akkezdet Phai-t a Szigeten, de eddig egyszer sem tetszett igazán. Imádom a számaikat, de élőben nagyon "szétesetten" szólaltak meg mindegyik alkalommal. Lehet, hogy a helyszínnel volt akkor a baj (Wan2, illetve Tilos-sátor - amikor még volt ilyen). A Mokka Cukka megfelelő helynek bizonyult, amint elkezdte a Kezdet, egyből mindenki beindult. Egy csomó szerzemény az albumról, néha más alapokkal, érthetően, pontosan, profin nyomták a srácok.

Mivel ezek a számok azért már jópár évesek, és kb. ezerszer adták már elő őket, még szép, hogy ennyire összeszoktak. Lényegében ugyanazt nyomták le, mint tavaly - amennyire emlékszem. Kellene pár új szöveg, srácok!

Nagy mosollyal az arcomon, fáradt lábakkal sétáltunk ki a Szigetről. Holnap lesz az utolsó nap......

-nagymester-

[2007.08.14.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még