2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Már kora délután megtelt a Nagyszínpad a Szigeten
Francia cirkusz a Sziget Nagyszínpadán
Fogytán az erőnk a Szigeten, de a Faithless még belefért
Képgalériák
Sziget - hatodik nap
Kapcsolatok
Erik Sumo Band
Sergent Garcia
GusGus
Tool

Mindenki az utolsó erőtartalékokat mozgósítja a Szigeten

Lassabban érünk oda a koncertetkre, lassabban csúszik le a sör a torkunkon. A Sziget hatodik napján jártunk

Egy kis délutáni körkép

A Nagyszínpad mellett elhaladva belehallgattam az igen furcsa nevű !!! koncertjébe. Elég furcsa élmény volt. Jól szólt, jó kis énekesnőjük van, de valahogy nem nagyon akart összeállni az egész. Egy kis funkys, dzsesszes, fúziós keveredés egy kis diszkóval fűszerezve. Na ebből rakjátok össze… Ezután a Wan2 felé vettem az irányt. Pont elkaptam még a Tövisházi Ambrus fémjelezte Erik Sumo Band feat. Kiss Erzsi koncertet. Kellemes meglepetésemre az énekesük kinyílt, szinte sugárzik a színpadon. Egy kis megszeppent csajszira emlékeztünk, ehelyett most egy ugri-bugri vidám, majdnem dívás hölgyet kaptunk, ami határozottan jót tett a produkciónak. Végre összhangba került a kinézet a hanggal – ugyanis mindig is jó hangja volt. Kiss Erzsi pedig hozta a tőle elvártat, nagyon szép a hangja és jól is használja.

Izlandiak vendégeskedése

Tulajdonképpen az izlandi GusGus zenekar miatt jöttünk a Wan2 színpadhoz. Ezt a formációt már egyszer láttuk a közelünkben: Bécsben a Moloko előzenekaraként hagyott bennünk mély emléket, ahogy a nagydarab szakállas – amolyan viking típusú északi emeberke – balettruhában rohangált fel-le a színpadon… Jó kis tánczenét játszanak, de nem túl változatosak. Egy szinti, három énekes hölgy, akik azért hozták a hülyén öltözködést is… 3 akkord, rendesen feltolt basszusok, kicsit technós hangzás. Nem volt rossz.

Nagyszínpad: a Toolt sokan szeretik

Én nem tartozom közéjük, és most sem szerettem meg őket. Nincsen nagy színpadi előadás -tulajdonképpen semmilyen sincsen- ráadásul az elején a hangosítás sem akart nagyon összeállni, recsegett ropogott. Rövidke két szám után tovább is álltunk, nem akartam több esélyt adni nekik, hogy megszerettesék magukat velem.

Thank You Very Mucho!

Hát a mi Sergent Garciánk (képünkön) már csak ilyen. A Világzenei nagyszínpadon úgy megtáncoltatta a már igencsak elgyötört közönséget, hogy csak na ! Három nyelven beszél egyfolytában, olyan mint aki lenyelt egy tolmácsgépet. Persze, értem én, hogy mindenkihez szeretne szólni, nehogy valaki lemaradjon a mondandójáról. Beszél angolul, spanyolul, és franciául is. Meg néha valami olyan keverék nyelven, amire rendesen kell koncentrálni, mert 3 szó angolul, utána vált franciára, majd spanyolra, egy mondaton belül. Vicces volt és élvezetes. Maga mögé rakott egy olyan zenekart, akiknek életük a zene. Kubából jó páran vannak köztük, franciák is képviseltetik magukat, meg ha jól emlékszem a gitáros szurinámi. Sergent Garcián kívül van még két énekes, egy kubai srác, aki nagyon jól tolja a salsát, jól is táncol, viszi a műsort.

A másik pedig olyan, mint egy álom: egy kubai hölgy, hosszú combokkal, kerék fenékkel, állandóan mosolyog, teker a csípőjén néha olyanokat… Közben pedig arany hangja van, több oktávot lazán kiénekel, és fuvolázik is egy kicsit, csak hogy teljesen elaléljunk tőle. A fúvosok is odatették magukat, ők voltak a francia különítmény. Mivel hogy ők mindig ott vannak mindenhol. Nyomtak egy kis ska-t is: „Do you like the eska music ?” Ezen akkorát kacagtunk… Ugyanis ezt így még nem hallottam kiejteni. A spanyolok ugyanis egy „e” hangot tesznek az sk-val és st-vel kezdődő szavak elé (pl.: estereo - stereo, estilo – Fiat Stilo). Szóval nagyon vidám kis koncertet nyomtak, ismét meggyőztek arról, hogy nem érdemes mindig a Nagyszínpad koncertjeit hallgatni, hanem el lehet nézelődni másfelé is. Nekünk ezzel be is fejeződött a hétfői nap, mert szerettünk volna egy nagyot pihenni az utolsó nap előtt.

Végső nekifutás…

Hát eljött a vége. Az utolsó napot írjuk, ezután megint kell várni egy évet… Azért lesz még pár csemege az idén is. Ott lesz például a színésznőként ismerté vált Juliette Lewis (Született gyilkosok) zenekara, ami nagyot üt az ő kis punk zenéjükkel. Lesz még Killers is, akiket nagyon szeretnek sokan. Ezen kívül a számunkra kötelező Korai Öröm a Wan2-n 1-kor, majd az Open Tisztáson az utolsó koncert az Idei Szigeten: a Sziámi.

-Aretuska-

[2007.08.14.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még