2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
A Chemical Brother brutális "dj-szettje" a Szigeten
Már kora délután megtelt a Nagyszínpad a Szigeten
Képgalériák
Sziget 2007 - Cassius
Sziget 2007 - Életképek II (3.nap)
Sziget 2007 - Gogol Bordello
Sziget 2007 - Laurent Garnier
Sziget 2007 - Pink
Sziget 2007 - Skatalites
Sziget 2007 - Sud Sound System
Kapcsolatok
P!nk (Pink)
Laurent Garnier
Sud Sound System
The Skatalites
Gogol Bordello
Cassius
Kapcsolódó események
Sziget Fesztivál '07 - harmadik nap
[2007. augusztus 10.
péntek ]

Sziget: a harmadik napon is sok minden történt - képes beszámoló

Második világháborús gránát, áradó Duna, előrejelzett zuhé, techno-délután, gipsy-punk, Pink, olasz dancehall, francia elektropop, és jamaikai ska. Mindez a Sziget 3. napján.

Már a bejutás után izgalmak vártak ránk, hiszen nem más, mint a V. kerület polgármestere, Rogán Antal kávézott mellettünk a barátnőjével és Beagle-kutyájával. De azért ez nem kötött le minket annyira, tudjuk-tudjuk, a politikus is ember, ő is szórakozik néha. A rövid közjáték után irány a Nagyszínpad, hiszen Laurent Garnier nemsokára kezd.

Technót a Nagyszínpadra!

A gipsy-punk nagyágyúi, a Gogol Bordello kezdte meg a pénteki nap programját a Nagyszínpadon. Sajnos erre éppen nem értünk oda, de a színpad mögött még elcsíptük a csapat frontemberét/alapítóját, az ukrán muzsikás csávót. Éppen az újságírói kérdésekre válaszolt (elég tömören, egyszerűen). Nem egy hétköznapi figura, az biztos.

A harmadik nap csemegéjének Laurent Garnier Nagyszínpados produkciója ígérkezett: techno délután, zenekari kísérettel (na jó, túlzás lenne zenekari kíséretről beszélni: a francia techno-isten mellett még egy piciny fúvós-szekció és egy billentyűs tevékenykedett).

Laurent Garnier egyébként rendkívül szimpatikus emberkének látszott. Kommunikált is a közönséggel, elmondta, hogy nem volt túl jó napjuk eddig (alig értek ide, otthon maradt egy bőrönd, eltört egy hangszer...). "Nem baj, improvizálunk valamit" - zárta le a témát a mester.

Legnagyobb örömömre a kedvencemet is eljátszotta (Crispy Bacon) és ráadásul rendesen belenyúlva, néhol széttekergetve, úgy, ahogy azt kell. Nagyon jól is szólt az egész és egy csomó ember táncolt délutáni technóra. Meglepetés-koncert volt ez a javából. Majdnem csak volt olyan szintű, mint az előző este a Chemical. Persze nem voltak lézer-ágyúk, meg hatlamas kivetítő, csak pár emberke, aki nagyszerű zenét improvizál. Jól kezdődött a nap.

Laurent Garnier után Pink következett (az emberek gyorsan le is cserélődtek a Nagyszínpad előtt). Pár fénykép és az első pár szám után már indulni is kellett, hiszen a Pinkkel egyidőben kezdődött a Skatalites fellépése a Világzenei Nagyszínpadon. Azt pedig nem voltam hajlandó kihagyni...

"... mert a Duna jön"


A Világzenei Nagyszínpad előtti tér -természetesen- teljesen teli volt. Hatalmas tömeg ropta a táncot a jamaikai öregek ska muzsikájára. Teljesen megérte átjönni, nagyon jó hangulatú koncert zajlott a Sziget észeki felében. A Világzenei nagyszínpad koncertről-koncertre rengeteg embert vonz. Lehet, hogy találni kellene neki egy nagyobb terület, lényegében kinőtte magát.

A koncert végén a szervezők bejelntették, hogy a Duna vízszintje gyorsan megemelkedett és veszélyezteti (vagyis egyszerűen elviszi magával) a parton felállított sátrakat.

Ha már a Dunánál tartunk: egy fürdőző talált a vízben egy 2. világháborús aknát (gránátot?, bombát? - mindegy valamit, ami régi és akár robbanhat is). A hírek szerint azonban ez nem jelent veszélyt a rendezvényen résztvevőkre nézve.

Őrült olaszok

A Skatalites után irány a Wan2 színpad, ahol az olaszok tartanak bemutatót a reggae-ska-dancehall vonalból. Színpadon a Sud Sound System, a tánctéren meg az őrült honfitársaik. Hatalmas karlengetős, pogózós, ugrálós valamivé alakult a koncert. Hátrébb is kellett húzódni, mert féltem, hogy lezúznak az örjöngő olasz raszták. Nem voltak sokan, de akik ott voltak, azok nem annyira nézelődni jöttek (a tömeg a Wan2-hoz akkor érkezik meg, miután vége a Nagyszínpad műsorának). Nem is kellett sokat várni erre a pillanatra: a francia Cassius fellépésén már teljesen tömve volt a helyszín.

"Olyan, mint a Neo, csak francia"

Egészen pontosan inkább a Neo olyan, mint a Cassius. Mindketten elektropopban utaznak, de a Cassius már régebb óta rajta van a stíluson. Picit várattak magukra, majd kis késéssel elkezdődött a buli. Az olaszok eltűntek, helyettük a franciák töltötték meg a termet. Az a baj ezekben a 23-kor kezdődő koncertekben, hogy olyan nagy a tömeg, hogy szinte lehetelen a tömegben menni, táncolni, cigizni, inni, levegőt venni... stb.

Ha már minden évben egyre több embert préselnek be a Szigetre, akkor nem ártana a helyszíneket is bővíteni! Az úgy nem megy, hogy idén a 400ezer embert kb ugyanannyi négyzetméter színpad várja. Persze a Nagyszínpadot elforgatták 7 fokkal. Szuper, de a Wan2 és a Világzenei színpad akár kétszer ekkora is lehetne (persze ez jópár helyszínre igaz). Pénteken 58 ezren voltak.

A Neót már nem vártuk meg, az elektropopból ennyi elég volt egy estére. Jó döntésnek bizonyult a Sziget elhagyása, hiszen amint kitettük a lábunkat a Hajógyári szigetről, máris leszakadt az ég (a hírek szerint hatalmas parát és sarat előídézve a fesztiválon). Tegnap sikerült nem megázni.

-nagymester-

[2007.08.11.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
nagyM 2007.08.12. 11:39 • [3]
Hi gaaljuli!

Bocs, hogy Rogán Antalt eltévesztettem. Valóban nem a III. kerület polgármestere (azért ugrott ez be, mert a Tarlós volt eddig, csak a polgári párt inkább a városi vezetőségbe exportálta - sajnos, pedig imádtam minden sziget előtt hallgatni a kifogásait, Tarlós nagy ember volt!) Szóval tisztázásképpen: V.kerület polgármestere. Eltévesztettem, bár ez csak egy apró adalék a cikk elejéhez. Nem hiszem, hogy ezzel butítanék volna akárkit is.. Ha igen nem volt szándékos.... szóval sorry. mindjárt javítom is.

Wiki23! köszönöm szépen. sokat is dolgozunk rajta Aretuska kollégával, hogy normálisak legyenek a beszámolók. Jól esik néha a pozitív hozzászólás is. thx a lot!, merci beacoup!

üdv: nagymester

Wiki23 2007.08.12. 10:40 • [2]
Én szívesen olvasom Nagymester cikkeit!:D Tévedni meg emberi dolog, csak az hibázik,aki dolgozik. Gaaljuli!Te soha nem tévedtél még? Mert,ha nem,akkor te vagy az egyedüli. Amúgy ezt nem is vélem hibának,mert itt a zene a lényeg. Nagymesternek gratulálok! Üdv.: Kiss Viki
gaaljuli 2007.08.12. 06:06 • [1]
Biztos nagyon izgalmas volt Rogán Antal kávézása. Azért azt tudnia kellene a "nagymesternek", hogy Rogán Antal sosem volt a III. kerület polgármestere. Ha valamit nem tudunk (egy ujságírónak azért ezt kellene) hülyeséget miért kell írni? Az ifjúság butítása itt is. Gratula!

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még