2024. május 4. | szombat | Mónika, Flórián nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó Kiadványok
Angelo Kelly: Rejoice and be glad
Kapcsolatok
Legnépszerűbb csengőhangok
Ten 4 One Records
Angelo Kelly

Aki megörvendeztet – Angelo Kelly



Őszinte szívből jöjjön a vallomás!

A „Since you there” című dal, a legnagyobb kedvencem. Az első felvételben megfogalmazott törekvés, hogy őszintén, szívből tegyen vallomást, ebben a dalban csúcsosodik ki. Nemrégiben elhunyt édesapjáról énekel. Aki veszített már el közeli hozzátartozót, biztosan nem fogja száraz szemekkel megúszni ez a nótát, mert, ahogy énekel Angelo: „velem vagy, a gondolataimban vagy, de soha annyira, mióta nem élsz, nem tűnt még a menny ennyire zártabbnak.” A szám végig csendes, a végén gyorsul be, ér el a csúcspontjához. Abszolút kedvenc, a szöveget és a hangszerelést tekintve egyaránt. Számomra ez a dal koronázza meg az egész produktumot.

A „No chance”egy tempósabb felvétel, az őrült világról, és arról, hogy nincs lehetőségünk vele szemben. Jó melódia, igazán fülbemászó.

A következő a másik kedvencem. Angeloval énekel a felesége is. Közösen írták a dalt, olyan mintha egy szerelmi vallomást hallanánk, arról, hogy a feltétel nélküli szerelem a minden. Nagyon szép vallomást tesznek egymásnak, ezt sokan megirigyelhetnék. A „Love is all”, a mély férfi és vékony női hanggal tökéletes. Kár, hogy nem hallhatjuk sokkal többet ezt a női énekhangot a korongon. Véleményem szerint sokat lágyítana a felvételeken.

A tizenegyedik szám, -„Let me dream”- kellemes. Hív, hogy menjünk ki a szabadba, kiránduljunk, kapcsoljuk ki a telefont, ne mondjuk meg senkinek sem, hogy merre mentünk. Jó gondolatok, elgondolkodtató, hogy meg lehet-e tenni ezt. Mindenki döntse el maga! Mindenestre megnyerő a gondolat, hogy álmodjuk át, míg a gondok eltűnnek. Úgy gondolom, mindenki teremthet magának egy ilyen kis mikrokörnyezetet, ahol egyedül álmodhat.

Az utolsó dal- „New begining”-, szintén lassú. Ahogy az első számban, úgy az utolsóban is egy új kezdetről énekel, ezzel egy keretes szerkezetet adva a lemeznek, vallomásának. Arról dalol, hogy most teljesen előröl kezdi az életét, és amit a testvéreivel átélt azt megőrzi az emlékeiben, és ha nehéz is, búcsút int, és újrakezd.

Léleknek szól a lemez

Talán ez az új Kelly Family kezdete? Összességében elmondható, hogy az album nagyon lassúra sikeredett. Ez egyrészt hátránya is lehet, és kritikával illethető, de ha jobban belegondolunk milyen egy őszinte vallomás? Csendes és lassú… Talán nem kellett volna egy éven belül egy újabb albummal előállnia a bandának, mert bár jó szövegek, és jól hangszerelt dalok csendülnek fel rajta, mégis az az érzésünk, hogy egy kicsit még dolgozni, kifinomultabbá kellett volna tenni ezeket a dalokat. Úgy érzem ez az album még nem érett be. Angelo tudja ezt jobban is. Remek zenész.

Minden kritikám ellenére, ajánlom mindazoknak a korongot, akik szeretik a jól hangszerelt dalokat, akik nem tartják sokadrendű tényezőnek a dalszövegek mondanivalóját, és nyitottak egy vallomásra. Ez a korong nem az üzletről szól, és abban is biztosak lehetünk, hogy a lemez nem fogja a zenei listákat ostromolni. Nem tucat zene, nem tucat embereknek. Ez a léleknek szól.

– Herold Eszter –

[2007.09.04.]

« előző oldal  (2. oldal)  

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Gunson innen, Gunson túl
Kérdés nélkül felkerülhetne a soha nem múló rockzenei vitatémák...

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
beszámolók még