2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Zene és barátság határok nélkül
Több fronton ünnepel a Quimby
Szép volt Quimby
Rengeteg ember, pörgős koncertek a Volt Fesztivál 2. napján
Meglepetésekkel indult a Balaton Sound - képes beszámoló
Ez egy más világ - Ez zeneileg sokkal változatosabb
Eljátszották az ismert zenész életét a Repeta Sarokban
Kapcsolatok
Quimby
Üllői Úti Fuck
Ludditák
A Kutya Vacsorája
Balanyi Szilárd
Realistic Crew
Kapcsolódó események
Quimby Family tugedör plussz – csak töményen!
[2007. november 2.
péntek 19:00]
Quimby Family tugedör plussz – csak töményen!
[2007. november 3.
szombat 19:00]

Quimby minden mennyiségben

Quimby Family Tugedör plusz, azaz Quimby fesztivál az Almássy Téri Szabadidőközpontban

Egyedülálló kezdeményezéssel lepi meg rajongóit hazánk egyik legnépszerűbb zenekara november 2-án és 3-án. Lényege, hogy minden zenekar, amiben a tagok játszanak fellép egy kétnapos rendezvény keretein belül. Az esemény méltó megkoronázása pedig maga az anyazenekar koncertje lesz.

„Sokarcú” tagok
Megnézhetjük majd a Kiss Tibor festményeiből nyíló kiállítást, lesz filmvetítés, one man show Livius által prezentálva (igazi inyencség!), közös jamelés, zenekari apróság kiállítás. Mindez így egyben a sok koncerttel valódi fesztiváli kavalkádot jelent majd! Az egész hétvége méltó befejezése a zenekar 15. szülinapi fellépéssorozatának, ami tavaly decemberben kezdődött a Family Tugedör című vállogatáslemez kiadásával, majd ezt követően egy évig tartott, nagyon sikeresen. Ezen sorok írója nem is tudja megszámolni, hogy ebben az évben hány Quimby koncerten járt, de annyi biztos, hogy ez a szám 10 felett jár.

A fellépő zenekarok rövid bemutatása:

Dalok a konyhából
Gazda Bence, Nemes Zoltán és Kiss Tibor. A hármast az együtt zenélés öröme tartja össze, jobbára már meglévő, külföldi számokat választanak, amik az együttgondolkodás és zenélés révén alakulnak át olyanná, amilyenre ők szeretnék. A stílus az énekes anyazenekarához közel álló, melankolikus, romantikus, ugyanakkor sokat mondó és dallamos. A trió saját számok mellett főleg ismert klasszikusokat játszik, mint például a Doors Light my fire című slágere.

Ludditák
Alighanem a Ludditák, azaz a Bátaszékről elszármazott Fiáth nővérek, MC Móki és MC Titi a magyar rap élet legbájosabb, legizgalmasabb, legszellemesebb szószátyár fenoménjei. A Ludditák olyan, mint a Tereskova rapben, csak még annál is sokkal jobb, bájosabb, okosabb és szerethetőbb.

Pékség
Kárpáti Dodi 2006 végén saját ötletei megvalósításához összegyűjtötte kedves zenészkollégáit és elkészített egy saját albumot, melyen saját hangszere, a trombita dominál. A négyfős kiszenekar igazi zenei csemege – senki se hagyja ki őket ezen a két napon!

Üllői Úti Fuck
Az Üllői Úti Fuck neve fogalom a honi pop zenében. Az erősen budapesti illetőségű zenekar 1988-ban került először színpadra, azóta léptek már fel ötven, illetve ötvenezer ember előtt, voltak már hárman, néhanapján négyen is, s az R.E.M. éppúgy játszott már utánuk, mint mondjuk a Humbugtu gimnáziumi önképzőkör zenekara. Az eredeti felállásból mára már csak Szántó Gábor maradt. A zenekar mind ez idáig három teljes nagylemezanyaggal sokkolta a nagyérdemű közönség arra fogékony tagjait.

A Kutya Vacsorája
Varga Livius komoly, kipróbált muzsikusokból álló kollektívát toborzott maga köré, mely kollektíva színpadon tökéletes zenekarként funkcionál, a stúdiófelvételek során pedig Livius alapötletei és a tagok zenei elképzelései majd a csapat legfőbb stúdiómegfejtője, Kovács Geri instrukciói alapján alkotóközösségként működik. A zenekar tagjai a rock, az alternatív rock, a soul, a jazz és a népzene világából érkeztek és ez az érdekes elegy érzékelhető a Kutya Vacsorája zenéjében mindmáig.

Szilárd
Szilárd, teljes nevén Balanyi Szilárd 1974-ben született Balatonfüreden és érettségi után, Budapestre költözve, 1994-ben csatlakozott a Quimby zenekarhoz. A tenni akarás hevében, 2001-ben úgy döntött, hogy felesleges energiáit önálló lemezek készítésére fordítja. 2002-ben megjelent első önálló albuma a Halmazállapot. Szólókarrierjét azóta is töretlenül és kitartóan építgeti. Énekel, szöveget és zenét ír, hangszerel és persze továbbra is a Quimby oszlopos tagja.

Marlboro Man
A zenekar, melynek hangzását a hosszú évek során a pozantól a vibrafonig számtalan nem mindennapos hangszer is színesítette a megszokott rock-instrumentumok mellett. A koncerteket olyan show kíséri, amit semmi pénzért nem éri meg kihagyni.

Quimby
A Quimby Magyarország egyik legkísérletezőbb zenekara. A saját magát az önmaga definálására kitalált heavy sanzon műfaji kategóriába soroló csapat 1991 óta számtalan művészeti ággal kacérkodott már. Volt színházi alkalmazott zenekar; filmzenét szolgáltató szerzőbrigád; tagjai számtalanszor léptek fel más zenei közegből érkező muzsikusokkal, feltűntek filmekben, sőt, kacérkodtak már a költészet kategorikusan zárt világába való belépéssel.

Realistic Crew
A Realistic Crew 2000-ben alakult alkotói csoportosulás, melynek három tagja (Vranik Krisztián, Kalotás Csaba és Antal Barbara) főleg zenével, filmmel és fotográfiával foglalkozik. A csoport készített filmzenét a Macerás ügyekhez és a Fekete keféhez, emellett számtalan projektet futtatnak párhuzamosan. A Realistic Crew zenei világát sötét, súlyos hangulatok, absztrakt hiphop- és triphop-elemek szövik át.

Érdemes bérletet vásárolnia mindenkinek elővételben, mert óriási az érdeklődés, és nem is drága a 2 napra szóló belépő (elővételben 2 500 HUF!).

Vigyázat! Nagyfokú Quimby koncentrátum!

-Aretuska/Quimby-

[2007.10.09.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még