2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Fórum
Teljes fórum lista
 
Keresés a fórumban
OK
Regisztráció
Belépés
OK
Hozzászólások » Cikkhez

Hatvan éves Vikidál Gyula:

Zenerégész sorozatunkban leporoljuk a múlt emlékeit, és felidézzük a mai dátum legemlékezetesebb zenei eseményeit. Tekintsük meg, mi történt január 25-én! - Ezen a napon ünnepli hatvanadik születésnapját Vikidál Gyula. A...

Teljes cikk »»»

Témaindítás: 2008.01.25.
Utolsó hozzászólás: 2009.05.15.
Hozzászólások: [16.]
OK

Hozzászóláshoz, kérjük lépjen be!

tamburás 2009.05.15. 07:26 • [16]
amit adómentesen zsebbe tett azt most használja fel ,ne most háborodjon fel akkor kellet volna tisztességes adófizetőnek lenni
katus46 2008.02.01. 16:45 • [15]
Erőt egészséget kívánok!
katus46 2008.02.01. 16:44 • [14]
Sajnos őket is 4 órába jelentettékbe , a jó öreg rendszerben. mikor meg kiválltották a vállalkozóit csak minimálbér után lehet tb fizetni.
kovacspeter28 2008.01.31. 20:42 • [13]
schmidthoffer!

Olvasd el figyelmesen, amit eddig írtam. Nem célozgatok semmire,hanem konkrétan jelzem az álláspontomat. Arról nem is beszélve, hogy az nem fedi a valóságot, hogy azt mondtam volna, hogy a művészek nem dolgoznak! Nem ezt mondtam! Azt mondtam, hogy annyi anyúgdíja, amennyivel hozzá járult az évek során! SLUSSZ! A "odaítélt" nyúgdíj nem szép szó a Nmezet színészeire nézve, de akár így is értelmezhetjük... Nem sajnálom tőlük. Vikidáltól sem sajnálnám! Az az össz problémám, hogy mindenki síránkozik, hogy kevés-kevés-kevés!! Igen! De, ha keveset adtál,keveset kapsz! A tehetség és az egyéb velejáró dolgok nem állnak egyenes arányban a nyúgdíjjal, ami mindeki számára egy képlet alapján számoltatik! NE akarjunk már kettős mércével mérni a "civil" életben is, mert elég a politikusok felsőbbrendűsége!
Ileny alapon egy tehetséges BKV busz sofőr is többet érdemel, mert 1 000 000 km -t vezet balesetmentesen, de a nyúgdíj nem tehetség alapon nyugszik. Részemről a téma lezárva. Ne tessék félre magyarázni a saját gondolataimat.
schmidthoffer 2008.01.29. 13:03 • [12]
Nekem csak az nem tetszik, hogy állandóan arra célzol, kovacspeter, hogy a művészek azok nem dolgoznak, bezzeg te agyondolgoztad magad... Szerintem próbálj végigénekelni egy musicalt a színpadon élőben, és akkor majd kiderül, az mennyire egyszerű dolog, mondhatni, bulizás meg szórakozás.
Minden életpályának megvannak a nehézségei, és te nem tudod megítélni, ki mennyit dolgozott és mennyi pénzért, mennyi járulékot fizetett stb. Itt azonban másról is szó van. A művészet, ami örömet szerez az embereknek, vagy öregbíti az ország hírnevét, vagy maradandót alkot - nos, az nem feltétlenül TB-járulékban mérendő. Nem kisebbíteni akarom ezzel a te életművedet, minden ember kihozza magából mindazt, amire képes. Viszont létezik nemzet színésze kategória is vagy nemzet sportolója stb. - ezekben az esetekben is kritizálod az odaítélt nyugdíjat?? Gondolom, igen.
Szerintem egy kevés együttérzéssel azonnal meg lehet érteni, hogy nem a kárörvendés a helyes magatartás ebben az esetben. Ettől ugyanis nem lesz senkinek sem jobb az élete. Nehezedre esik az együttérzés? Pedig az ingyen van ám. (Én sem a Vikidálról beszélek, már régen nem róla van szó.)
Kispestről 2008.01.28. 09:35 • [11]
Kovacspeter28!
Igazad van! A lényeges dolgokat sokan más dimenzióból nézik. Ezt nem lehet szubjektív módon megítélni!
Annamari74 2008.01.27. 17:18 • [10]
Nem arról van szó, hogy a művészeknek nem kell fizetni a "közösbe", hanem a hangvételről, ahogy erről beszélnek egyesek! Én nem szeretek ítélkezni úgy, hogy nem tudom a hátteret.
kovacspeter28 2008.01.26. 10:32 • [9]
Nagy mellébeszélés van a témában és komoly szövegértelmezési probléma!! Nem a Vikidálra hegyeztem ki a történetet, de ha Ő is panaszkodik ok nélkül, akkor rá is vonatkozik a megjegyzésem. Nem érdekel a nyúgdíj megállípításkor senkit, hogy ki milyen ismert és tehetséges! Az számít, hogy mennyi a kimutatható jövedelme! Ugye ez a jövedelem a közteher viselés alapja is!!!! Tehát, annyival járúlt hozzá a közöshöz!!!! Ha, az ismertség és a tehetség alapján ítélnénk meg minden területen embereket, akkor Zalatnainak sem kellett volna ülni 3 évet! Már pedig, ha bűnös! üljön Ő is! Ha, a művészeink minimálbéren adóznak évtizedek óta, akkor az a nyúgdíj alapja!!!! Ezt kéne fogni agyilag és nem fröcsögni!!!!
Én nem mondtam, hogy nekem sanyarú a sorsom, csak megjegyzem, hogy 40 év MUNKA! után nekem sem több a nyúgdíjam. Ez van! De, ez sem az én, sem a Vikidál hibája! Ezt vívtuk ki a rendszerrel, és a punnyadt elhallgató stílusunkkkal. Arról nem is beszélve, hogy ez a stílus erősíti az igazságtalanságot, hogy egyeseket rendre fölmentünk "minden" alól! Azért mert XY tehetséges, az nem mentesít semmi alól!!
Demagóg az összes engem támadó bejegyzés! És, ha szerintetek többet érdemel V.GY, akkor tűntessetek a Nyúgdíj központ előtt, vagy dobjátok össze neki a 200 e Ft nyúgdíjat, ami lehet, hogy jól esne neki, de másnak is!!!!!
nagyM 2008.01.25. 14:41 • [8]
Valamilyen szinten egyet kell értenem kovácspéterrel. Attól ugyanis, hogy akárki angy sztrá volt, még a nyugdíja lehet kevés. Lehet, hogy meglepő, amit mondok, de ebben az országban rengeteg ember van ,akiknek még ennél is sanyarúbb a sorsa (sajnos). Én se kifejezetten szeretem, ha egy olyan ember panaszkodik, akinek legalább az esélye megvolt, hogy tegyen el pénzt. (arról egyébknét Vikidál sem beszél ,hogy az elmúlt 60 évben hányszor kapott zsebbe pénzt, meg milyen összegeket keresett annó). és ha kicsit demagóg akarok lenni, akkor íme az én kérdésem: az én nagymamám generációja (a most 50-60 és még 70 évesek) építették fel ezt az országot a semmiből (ugye bebuktunk 2 világháborút). Az '50 es és '60-as években olyan világ volt, hogy nem pénzért dolgoztál a TSZ-ben (faluról van szó) hanem munkaegységért (!!!), ami szinte semmit sem ért, de ennek ellenére tizenévesen kénytelen voltál napi (nem 8 órát), hanem 12 órát dolgozni napszámban, kint a földön. Aztán otthon még lehetett folytatni. Aztán időnként megjelentek emberek, akik lesöpörték a padlást!!! elvittek mindent, amiért a kötelező Tsz-es minka mellett össze tudtál szedni. Jah, és ez nem igazán számít a nyugdíjba. Vagyis most nagyon kevés a nyugdíja, pedig hihetetlen sokat tett ezért az országért (közvetetten azokért az emberekért is, akik a nagyvárosban "művészkedtek"). Félre nem értsétek: nem a művészeket akarom most fikázni, de abban az időben vajno mi lehetett a fontosabb: a kaja vagy a művészet? (költői kérdés, nem kell válaszolni.) Szóval, akkor az én nagymamám nem érdemelne többet? A vikidál miatt meg sírjam el magam csupán ezért mert mekkor művész? Hát sajnos nem tud meghatni. Én egy 500 fős a faluban laktam (de sokat járok most is oda) és ott ennél sokkal kevesebb pénzekből élnek emberek. ráadásul úgy, hogy soha az életükben nem volt lehetőségük többet keresni. Nem úgy, minta Vikidálnak....
Kispestről 2008.01.25. 14:24 • [7]
P.Mobil koncertekre jártunk az akkor még kamasz fiammal. Ma is szívesen hallgatom őket. Minden nótát kívülről tudok, tehát szeretem Vikidál Gyulát. Mégis reálisan kell nézni a nyugdíjával kapcsolatos véleményét.
Több mint 30 évig közalkalmazott voltam. Havonta levonták azt, amire az állam jogosult. Nem vagyok büszke arra, hogy Vikidál Gyula nyugdíjánál az enyém kétszer több. Szomorú ez is, az is. Itt nem arról van szó, hogy ő csalt vagy más turpisságot követett el. Valami nem jól működött a könyvelőjénél, vagy a szerződéseit nem úgy készítették el, ahogyan azt akkor kellett volna. Erre fiatalon sajnos sokan nem figyelnek oda.
Kecskemét1 véleményét osztom, miszerint nem a népszerűséget, a tehetséget, kitűnő éneklést tükrözi a szolgálati idő alapján megállapított nyugdíj. Keményen fizetnünk kellett érte, nekem 38 éven keresztül.
Én azt kívánom Vikidál Gyulának, hogy jó egészségben, nyugdíjkiegészítés képpen szerezzen még sok örömet nekünk fellépéseivel! Pár év múlva talán az új törvény értelmében átszámítást is kérhet.
lap teteje
További oldalak 1 2 »»
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még