2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

Legutóbbi programok

Összes program

Kapcsolódó cikkek
Ingyenes Polyphony-koncert az A38 Hajón
Jazz DJ-k Budapesten
Volt Fesztivál programok - péntek
 Hungarian Jazz Anthology Blue Light Rare Jazz Gems From the Hungarian Vaults Vol. 1. & 2.
     
 
Keyser & Shuriken
Születés dátum: 1998.
Aktív kapcsolat: Cosmic Sounds (formáció)
Mozsik Tibor és Vályi Gábor duója
 
     

Keyser & Shuriken

Keyser & Shuriken (Mozsik Tibor és Vályi Gábor) 1998 óta dj-zik együtt, de külön-külön már előtte is foglalkoztak zenéléssel. Az elmúlt évek során nemzetközi elismertségre tettek szert, mint fanatikus lemezgyűjtők és a legkülönfélébb régi – elsősorban jazz, funk, soul, afrobeat, latin jazz, brazil – és az ezekből táplálkozó új – hip-hop, nujazz, deep house, breakbeat – zenék szelektorai. Budapesten és a nagyobb hazai városokon kívül Európa számos szegletében megfordultak és többek között felléptek New Yorkban, Londonban, Brightonban, Berlinben, Münchenben, Párizsban, Lyonban, Bordeaux-ban, Bécsben, Graz-ban, Triesztben, Prágában, Pozsonyban, Zágrábban, Ljubljanában, Szarajevóban és Belgrádban is. Ezeken az eseményeken a nujazz/freestyle szcéna olyan híres dj-ivel játszottak együtt, mint Richard Dorfmeister, Rainer Trüby, a Jazzanova, dZihan & Kamien, Nicola Conte, Nickodemus vagy Tom Wieland.

A páros az élő fellépések mellett hét éve készít közös műsort a Tilos Rádióban. 2005-ben csütörtökönként, 22-24 óra között hallható „A barázdán is csomót!” című zenei műsoruk, amely az internetről is letölthető. A változó helyszíneken már évek óta futó Crate Soul Pressure klubestjük célja, hogy olyan dj-ket mutassanak be a világ minden tájáról, akik nem annyira ismertek itthon, de garantáltan a legjobb zenéket játsszák. Az A38 állóhajóval közösen szervezett, ismertebb előadókat Budapestre hozó Sound On Ultra Loud klub-sorozatukon olyan vendégek léptek fel, mint DJ Vadim, Rainer Trüby, Nicola Conte, Dego a 4Heroból, Mark de Clive-Lowe és a Hipnosis együttes.

Keyser & Shuriken emellett zenekészítéssel is foglalkozik. DJ Shuriken legelső száma a német Compost Records válogatáslemezén, a Future Sounds of Jazz vol. 7-n jelent meg. Az azóta eltelt időben Erik Sumoval (Tövisházi Ambrus, az Amorf Ördögök zenei agya és szólóban is sikeres zenész) kiegészülve, Crate Soul Brothers néven készítettek remixeket, többnyire külföldi kiadók számára. A csapat első saját felvétele 2004. májusában jelent meg egy új közép-európai zenéket bemutató válogatáson a német Perfect.Toy Records-nál. A számot a nu jazz / freestyle színtér olyan híres dj-i pörgették, mint Gilles Peterson, Toshio Matsuura és Nicola Conte.

[2005.10.17.]

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még