2024. április 16. | kedd | Csongor nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

Legutóbbi programok

Összes program

Kapcsolódó cikkek
Ferry P. Bedy (Bedi Ferenc)
     
 
Ferry P. Bedy (Bedi Ferenc)
 
     

Ferry P. Bedy (Bedi Ferenc)

Ferry P. Bedy – azaz Bedi Ferenc – a Zeneakadémián végzett zongoristaként, és már akkor is érezte: neki ennyi nem elég. Imádta a muzsikát, tolongtak a fejében a jobbnál jobb könnyűzenei ötletek, melyeket ekkor még nem tudott életre kelteni.

Az élet úgy hozta, hogy a diploma megszerzése után Hollandiába szerződött – hogy belgiumi tanulmányait finanszírozza - , ahol egyre több felkérést kapott, mint zongorista. 1988-tól 1999-ig a hollandiai Delft-i Zeneiskola zongoratanára volt, ahol a hagyományos zongoraórákon kívül zeneelméletet is oktatott.

Első szólólemeze 1994-ben jelent meg Hollandiában, „Classic and Popular” címmel. Több ízben játszott a Holland királyi családnak, még Margit hercegnő születésnapján is (akinek férje Mr. Pieter van Vollenhoeven, ismert kitűnő jazz zongorista). Nagy elismerés volt számára, hogy Louis van Dijk világhírű zongorista koncertjének a szünetében ő szórakoztatta a közönséget.

A Hollandiában töltött évek során számos sztárral dolgozott együtt, akiknek dalokat írt hanglemezeket készített. „Charlie Lownoise & Mental Theo hatalmasat robbant a kilencvenes évek végén az elektronikus zenei élet égboltján, így nagy megtiszteltetés volt velük stúdióba vonulni” árulta el Feri. „ Imádtam komponálni, akkor kiírhattam a bennem rejlő összes ösztönös dallamot. A két srácon kívül még Sash-nek, Alice DJ-nek, Sisika Peters-nek, Mazda Nederlandnek és RJ’s Rule-nak is írtam és hangszereltem dalt…..”

A siker ellenére a zenész 2000-ben hazajött (Ttöbbek között DJ Budai kérésére), hogy itthon is alkosson valami maradandót. A tehetséges komponista számos hazai sztárt tett még ismertebbé az elmúlt hat évben, akik egyre csak kúsztak felfelé a slágerlistákon, pl: DJ Sterbinszky, Berry, Bódi Guszti, … (és még sokan mások) de ő maradt a homályban.

2005, augusztusában egy igazán nemes kezdeményezés kapcsán került újra az őt megillető reflektorfénybe, hiszen ő szerezte a sztárokkal tűzdelt béke dal zenéjét. A Csak élsz című dal előadásában részt vett Szikora Robi, Erdőhegyi Brigitta, Szigeti Ferenc, Kiss Zoltán (Zéró), Takács Tamás, Szikora Róbert, Delhusa Johnny és számos neves művész is.

Szeretnék még hasonló feladatokban részt venni, igazán nagy élvezet volt számomra, mikor sorra jöttek a nagyszerű énekesek, zenészek, és lassanként összeállt az egész” folytatta gondolatait. „Imádom az ellentétpárokat, mint a fekete-fehér, így főként ilyen jellegű munkákkal kívánom felhívni magamra a megtisztelő figyelmet. Az életem az alkotás, akár a színpadon akár a stúdióban. Bevallom több évtizedes gyakorlattal a hátam mögött, még ma is nagyon izgulok a végeredmény miatt.”

A távolabbi jövőt még nem látja tisztán, de egyben biztos: itthon is érdemes különleges élményekkel megajándékozni a közönséget.

[2006.11.24.]

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SSD VEGYI MEGOLDÁS USD, EURO, GBP SZÁMÁR szolgáltatás [2024.04.14.]
SÜRGŐS HITELEK egyéb [2024.04.13.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még