15%-os kuponkedvezmény 47.000Ft felett a Spartoo.hu webáruházban. Kuponkód: MAJUSP15
2020. október 1. | csütörtök | Malvin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Kapcsolatok
Havasi Balázs

Havasi Balázs

Zongoraművész

1975-ben, Budapesten született. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen végzett zongora szakon, ahol Falvai Sándor és Jandó Jenő a két kiváló művész oktatta a roppant tehetséges fiatalembert.

1996-ben, 21 évesen kezdte el tanári pályáját a Weiner Leó Zeneművészeti Szakközépiskolában, az első években tanítványai nemritkán idősebbek voltak nála.

1999-ben, a Yamaha Music Foundation of Europe által szervezett Yamaha Zongoraverseny első díját nyerte meg, amellyel nem csak magának, hanem hazájának is dicsőséget szerzett.

Ezt követően az EMI lemezkiadóval exkluzív szerződést kötött. Ennek eredményeként 5 év alatt 6 nagylemeze jelent meg.

Ezek az albumok egy új korszak kezdetét jelentették, hiszen első korongjáig csak komolyzenei hangversenyeken szerepelt a fiatal zongorista.

2001-ben került piacra élete első hanghordozója, amely a „Vallomások zongorára” címet kapta. Nagyszerű és híres feldolgozások kerültek fel rá; olyanok, amelyeket szinte mindenki ismer és szeret, csak kicsit másként szólalnak meg a zongora által. A közönség pozitívan fogadta a dalok új hangzását, amely joggal lelkesítette és motiválta a fiatal előadót és komponistát. Még ebben az évben a második albuma is kijött, - „Évszakok” címmel - amelyen követte azt az utat, amit az év elején elkezdett: szintén feldolgozásokat játszott.

2003-ban jelent meg a soron következő Havasi lemez, a „Szív hangjai” címmel. Ismét népszerű és kedvelt dalokat szólaltatott meg, zongorára „átírva”.

2004-ben, egy Szerbiában kiadott hanghordozóval gazdagodott a művész: a „Best of Havasi” névvel ellátott anyag a legkedveltebb feldolgozásait csokorba gyűjtő korong. Ugyanekkor egy merész húzással is meglepte rajongóit: „Nappalok és éjszakák” címmel olyan CD-t dobott a piacra, amelyen már saját szerzeményei is hallhatók. A hallgatóság lelkesen fogadta a „Havasi-dalokat”, így bátran válthatott a zongorista.

2005-ben, az 5-ik Havasi Balázs lemezen – „Piano” – már csak és kizárólag saját maga által komponált dalokat rögzített. A borítójában is exkluzív megjelenésű album ismét egy új korszak kezdetét jelentette, amelyben az előadó ízig-vérig magát adhatja.

2006-ban megszületett a hetedik lemez is, amely a sorszámmal megegyező / "7 (Seven)"/ elnevezést kapta. A 11 saját szerzeményt tartalmazó korong mellé egy DVD melléklet is jár, amely a HONDA Piano koncertet rögzíti, így azok is átélhetik az élményt, akik „élőben” nem hallhatták.

A két lemez óriási sikerét követően már nem volt kérdés, hogy ez lesz a folytatás: "Infinity" és "Red" című albumával tette teljessé a kollekciót, valamint az ország határain túl is bemutatkozhatott új, saját maga által megteremtett zenei világával.

2006. májusában Belgrádban Zeljko Samardzic koncertjének volt különleges vendége, míg 2007. szeptemberében Szarajevóban Dino Merlin koncertjén zongorázott 25 000 ember előtt.

2009. november. 29-én Havasi új Guinness világrekordot állított fel: ő lett a világ legyorsabb kezű zongoristája, aki ugyanazt a zongorabillentyűt 498 alakalommal nyomta le 60 másodpercen belül. A rekordkísérletre a Zeneakadémia nagytermében került sor.

A zongoraművész 30 éve dédelgetett álma vált valóra ugyanebben az évben, amikor lehetősége nyílt egy új hangzás megteremtésére egy hatalmas színpadi show keretében, amit ő "Symphonic Red"-re keresztelt: a showban egy új, multikulturális műfaj jelenik meg, melyben különböző népek zenei stílusjegyei ötvöződnek. A színpadon közel 100 művész van jelen egyidőben: Budafoki Dohnányi Zenekar; Pejtsik Péter; Budapesti Akadémiai Kórustársaság; Szirtes Edina.

A zeneszerző 2009 novemberi, a Zeneakadémián tartott szimfonikus koncertjéből film is készült, melyet 2010. május 9-én mutattak be. A koncerten a 80 tagú Budafoki Dohnányi Zenekar, a 40 tagú Budapesti Akadémiai Kórustársaság, tizenkét szólista Indiától Örményországig, a Kiyo-Kito japán dobcsoport, egy rockdobos (Endi a Hooligansból) szerepelt, Pejtsik Péter, az After Crying zenekar egy alapítója pedig vezényelt és a hangszerelést végezte.

Havasi tagja az immár határainkon túl is népszerű The Unbending Trees zenekarnak. A csapat 2008-as "Chemically Happy" című albumával nagy sikert aratott Angliában. 2006-ban Hajós Kristóf énekes angol nyelvű szövegeket kezdett írni Havasi zongoradarabjaira, amelyekre az interneten felfigyelt egy brit zenei producer. Innentől kezdve a csapat pályafutása töretlen, a zenekritikusok elismerően szólnak munkáikról. 2009-től a zenekar nemzetközi menedzselését Peter Jenner (többek közt a Pink Floyd menedzselése is nevéhez fűződik) végzi.

Havasi Balázs kedvenc kikapcsolódásai közé tartozik a sárkányrepülés és a thai boksz. Kedveli a sportautókat és a motorokat, továbbá szívesen élvezi a tengerpart adta feltöltődési lehetőségeket. Nevéhez fűződik továbbá Kovács „Vipera” Attila profiboksz világbajnok bevonulójának komponálása és előadása is.

Lemezei:
Vallomások zongorára (2001)
Évszakok (2001)
Szív hangjai (2003)
Best of Havasi (2004)
Nappalok és éjszakák (2004)
Piano (2005)
7 (Seven) (CD+DVD) (2006)
Infintity (2007)
Red (2010)
Symphonic (2010)

[2007.03.01.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Kreatív, ügyeskezű gitáros kerestetik zenekar [2020.09.15.] apróhirdetés
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük! Neoton koncert volt a Skanzenben - képekkel
A Szentendrei Skanzen rendkívül...

Képes beszámoló - La Mancha lovagja a Budapesti Operettszínház színpadán
Szeptember...

Elisabeth musical - élménybeszámoló képekkel
Maszkabálról jött a hír - Képes beszámoló Fenyő Miklós koncertjéről
Ünnepi rockopera-gála a Budai Szabadtéri Színházban - képekkel
beszámolók még
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával