2024. június 19. | szerda | Gyárfás nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Pierrot - Retrospektív
Popipari válság - Pierrot szerint
Szilveszterezz Pierrot-val!
Mi történt szeptember 3-án? - a nap viccével
A Megasztár legjobb pillanatai 1.: A Csillagdal
Palcsó Tomi színre lép: a Megasztár legjobb pillanatai 5.
Döntött az egykori Megasztár-zsűri: megvan a győztes
Kapcsolódó Kiadványok
Pierrot: Presents his gallery of long lost treasures - part one
Pierrot: Retrospektív - Visszatekintés képekben 1990-2006
Kapcsolatok
Pierrot
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Pierrot
[2008. szeptember 8.
hétfő 21:00]

Könnycsalogató videó! A síró bohóc figurája még ma is sokaknak bejön

Mindenkiben nyomot hagy. Így vagy úgy, de senkit nem hagy hidegen. Különcségével és személyiségével már most örökre beírta magát a magyar könnyűzene történelmében. Nem másról van szó, mint Marosi Z. Tamásról, vagy ahogy mindenki nevezi Pierrot-ról. Ma ünnepli 40. születésnapját.

A sokak által tisztelt és szeretett zenész igazán visszafogott életet él, nem nagyon lehet őt elképzelni hangos mulatozások közepette. Valahogy nem is illene ahhoz a figurához, aki 1987 elején feltűnt. Arcára szomorú bohócmaszkot pingálva lépett a világot jelentő deszkákra és egyszerre követőkre talált. Művésznevét is a híres bohóctól kölcsönözte.

Érzékenysége és finomsága már akkor megmutatkozott. Egyik dalában, megénekelte, hogy igen, még a bohócok is sírni tudnak. Mert van amikor már nem bírjuk ki a fájdalmakat és akkor bizony könnycseppek áztatják arcunkat. Nem szégyen ez, hiszen ha még a bohóc is sírhat, akkor nekünk miért ne lehetne… 

Első nagylemeze 1990-ben jelent meg, amelynek a Babaházak címet adta. Rögtön olyan sikert ért el, amelyért eMeRTon-díjat kapott. A Kamaraszínház felkérésére 1991-ben elkészítette Anthony Burgess, Mechanikus narancs című darabjából írt musical zenéjét, amely belopta magát a közönség szívébe. Ugyanebben az évben Hangár címmel hatrészes hangszertörténeti tévéműsort vezetett és szerkesztett.

Neki senki nem hegedül?

Következő nagylemeze 1992-ben jelent meg, Nekem senki sem hegedül címmel, s a címadó dalhoz látványos videoklipet is készítettek. Megénekelte benne, hogy sokszor lehetünk magányosak, s bizony érezhetjük azt, hogy nem ezen a földön élünk. A klipben számos show-elemet építettek bele.

Egy évvel később multimédiás koncertsorozatot adott a Bábszínházban, majd a Babaházak II. névre keresztelt lemezével is megörvendeztette hallgatóit.

Producerként is bemutatkozott

Az 1994-es év fordulópontot jelentett számára, ugyanis innentől kezdve tekinthetjük producernek is, a Private Moon-nál kezdett el dolgozni. Nem egy magyar előadó köszönheti neki, hogy pályafutása első szakaszaiban felkarolta őket és egyengette útjukat. Megemlíthetjük például Sípos F. Tamást, a Pa-dö-dő, Ganxsta Zolee és a Kartel, Nagy Ednomdot, Császár Elődöt és OJ. Sámsont is. Szinten ehhez az évhez köthető Levelek a Holdba című nagylemeze.

Ezt követően 2001-ben került a boltok polcaira Pierrot nagylemez, amikor is megjelentette Café című lemezét. Utolsó albuma egy évvel később, Gallery címmel látott napvilágot.

Fiatal tehetségeket segít

A TV2 tehetségkutatójában, a Megasztárban is részt vett, mint zsűritag, ahol mindig őszinte kritikákkal illette a versenyzőket. Emellett egy másik „szerelmének”, a videojátékoknak is hódol, különösen a kalandjátékokat kedvelik. Saját produkciós irodája, a Private Moon kiadásában az AGON játéksorozatnak külföldön már négy epizódja is megjelent.

Pierrot tehát igencsak aktív s színes egyénisége a magyar zenei életnek. Ma, 40. születésnapján a Zene.hu is tisztelettel köszönti és kíván neki minden szépet és jót, Isten éltesse sokáig!

Magyar zenészek, ahogyan eddig ritkán láthattad őket - a fotókat ITT találod. A Zene.hu legizgalmasabb híreit ITT olvashatod.

– HAK/PN –

[2009.12.16.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.06.18.]
Ma készen áll, 60 online egységben szolgáltatás [2024.06.15.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

10 éves lett a Mamma Mia! musical a Madách Színházban - képriport
A Madách Színház 2014-ben...

Megnéztük az 80s Disco Retro Festivalt a Budapest Parkban - képekkel
Hazai és nemzetközi...

Tátott szájjal az Esti Kornélon
Őrületes Palaye Royale koncert a Barba Negrában
Megnéztük a Hungáriát a Puskásban - képekkel
Nagyot szólt a Dinamit 45 éve! - képriport
Először koncertezett Magyarországon a Jelusick
beszámolók még