2022. augusztus 12. | péntek | Klára nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

Nézd meg a világsztárok zseniális táncelőadását az Arénában

A Grúz Legendát világszerte több mint ötmillió ember látta. A csapat októberben Magyarországra érkezik legújabb Samaia előadásukkal. 

A Grúz Legenda létrehozásának ötlete 1999-ben pattant ki egy amerikai producer és egy francia rendező fejéből, akik Tbilisziben járva rabjai lettek a helyi kultúrának. A következő tíz esztendőben az általuk létrehozott társulat bejárta a világot, Nyugat-Európától Kínán át az Egyesült Államokig rengeteg helyen léptek fel – összesen több mint ötmillió néző látta őket. A Grúz Legenda nem véletlenül tett szert világhírre. Ilyen tüzes temperamentum, ilyen elsöprő energia ritkán látható és érezhető a világ színpadain.

Mi is a Samaia? Grúzia és a Kaukázus évszázados tánc- és zenetörténetén végigtekintő lenyűgöző produkció, amely a legkorszerűbb professzionális showműsorokra jellemző színpadtechnikát használja. Az ősi mesék varázsát idézik a színpadra az elképesztő tudású grúz táncosok, előadóművészek, énekesek. A mágikus előadásmód, a színpompás ruhák és díszletek tökéletes képet adnak a Kaukázus ősi kultúrájáról, szemet gyönyörködtető látvánnyal gazdagítva a nézőket.

A Samaia allegorikus mese a jó és a gonosz harcáról, a háborúkról és győzelmekről, szeretetről és gyűlöletről, életről és halálról, a grúz nép bátorságáról és büszkeségéről. A történet több tucat elbeszélést fűz össze, amelyeket ének, zene és tánc formájában mesélnek el nekünk az előadók. Láthatunk párbajt, esküvőt, kardtáncot – lenyűgöző technikai tudású előadóktól. A nézők egyértelmű kedvence az előadás azon része, amelyben a gyerekek lépnek a színpadra – a jövő sztárjai, akik máris elképesztő tehetségek.

A Kaukázus világhírű táncművészete mellett az évezredes múltra visszatekintő grúz többszólamú éneklésben is gyönyörködhetünk: a Samaia előadás csúcspontja a legrégebbi grúz himnusz, a Chakrulo, az UNESCO által elismert zenei remekmű. 

Az előadásra 2011. október 22-én 19 órakor Budapesten, a Papp László Sportarénában kerül sor.

[2011.09.01.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Esküvői és party zenekar, Silver Moon zenekar [2022.07.29.] apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Eddie Vedder és társai meghódították Budapestet - képekben
Pearl Jam, Papp László Budapest...

Időutazás Leslie Mandokival
2022.07.26-án volt szerencsém a világhírű Leslie Mandoki...

Forró, nyári este a Hooliganssel - képekkel
Megnéztük az EFOTT fesztivál második napját - képekkel
4 év után ismét Judas Priest koncert volt hazánkban - képekben
Ilyen volt a Mozart! musical a Margitszigeten - képekkel
KISS ünnep az Arénában - képekben
beszámolók még
Otthoni játékok