Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2019. december 15. | vasárnap | Valér nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Fabrik
 
 
Képgalériák
Éva Bulatovic
Kapcsolatok
Bulatović Éva
iScream

˝Póka Egon tanár úrnak köszönhetem˝ - Művészportré, Bulatović Éva gitárossal

Éva, a Póka Egon igazgató nevével fémjelzett Kőbányai Zenei Stúdióban gitár szakon tanult, ahol Maróthy Zoltán, Kormos János voltak a tanárai. Imádja a gitárt, már létezni sem tudna nélküle. Több formációban is megcsodálhattuk játékát. Láthattuk és hallhattuk már egy pesti csajbandában, valamint más-más felállású zenekarokban. Ám minden további részletet a már a lenti interjúban találhattok meg!

A 2010-es X Faktorban több millió ember láthatta játékát, amint Bereczki Zoltán színész-énekessel lépet fel vendégként egy közös produkcióban. Éva a Vajdasági Zentáról érkezett az anyaországba, ahol kifejezetten jól érzi magát. Szőke hosszúhajával, mosolyával, öltözetével nemcsak a színpadon jelenség, hanem az utcaembere is megfordul utána. Napjainkban már nem ritka, ha egy lányt gitározni látunk, de sokunk számára mégsem mindennapi, hogy a színpadon egy hölgy profiként bűvölje a húrokat.Életéről, pályájáról és terveiről beszélgettem a gitár és a zene szerelmesével
Bulatović Évával.

- Mikor döntöttél úgy, hogy zenész leszel és miért pont a gitárt, mint hangszert választottad?
- Két éve gitároztam mindössze, amikor eldöntöttem, hogy a Kőbányai Zenei Stúdióban szeretnék továbbtanulni a középiskola után. Igazából ez a lépés nagyon meghatározó volt életemben számomra. El sem akartam hinni, hogy valaha is felvehetnének engem oda, de mégis megtörtént és ezzel beindult minden. Belecsöppentem a nagyvilágba és nem is tudtam másra koncentrálni csak a zenélésre. Innentől csak ez az egy cél lebegett a szemem előtt és elindított egy végtelen hosszú úton. - És hát miért is pont gitár? - Kérdez vissza: -szerencsésnek mondhatom magam, mivel szüleim már kiskoromban beírattak zene suliba, ahol ki próbálhattam a hangszereket. Sok hangszer tetszett, de abban az időben sajnos nem volt még gitárszak, úgyhogy végül is először a zongorát választottam. El is végeztem az általános zeneiskolában a zongoraszakot, de a zongorát, mint hangszert, soha nem sikerült közel engedni magamhoz.

- Mégis, hogy maradtál a gitárnál?
- Úgy indult igazából a gitározás, hogy egy nap ráakadtam apukám régi gitárjára, éppen építkeztünk és ilyenkor minden régi dolog, előkerül ugyebár, és egyszer csak bekattant valami, a kezembe vettem és éreztem, hogy ez a szerelem tovább fog tartani, nagyon erős belső kényszert éreztem, hogy nekem meg kell tanulnom rajta játszani. Rögtön apukámhoz fordultam, hogy mutasson meg egy pár tábortűzi akkordot és nemsokára már tanárhoz is jártam, Milicev Attilához, akinek a mai napig nagyon sokat köszönhetek.

- A vajdaságban éltél, hogyan kerültén Magyarországra?
- Zentáról három éve kerültem Magyarországra, amikor elkezdtem a tanulmányaim Kőbányán, ahol nagyon jól éreztem magam.

- Mikor, és hol volt az első olyan fellépésed, ahol már a közönségnek kellett megfelelned?
- Konkrét időt és helyet nem tudok mondani szerintem, de talán az iScream teljesen női tagokból álló zenekarommal tapasztaltam meg ezt az érzést. Egy hónapja sem zenéltünk együtt, amikor már elkezdtünk koncertezni és az emberek nagyon hamar felfigyeltek ránk. Minden fellépésünkkor, többet és többet akartak tőlünk, nekünk pedig teljesíteni kellett a kéréseket és igyekeztünk mindig a legjobb formánkat hozni. Mivel nem mindenki tudja, hogy ez a felállás még egy éves sincs, ezért gyakran bombáznak minket hasonló kérdésekkel, hogy mikor lesz már demo, klip, több saját szám? - Ilyen rövid együttlét alatt azért nehéz összehozni bármit is, de most már azon vagyunk mi is, hogy megmutassunk minél többet magunkból. Sok banda több mint fél évig nem is áll közönség elé pont e miatt. De úgy érzem ez a korai kitörés sokkal jobban összekovácsolt minket, bár nem terveztük, egyszerűen így alakultak a dolgok, minden jött magától.

- Mit szóltak a szüleid, nem tartották furcsának a hangszerválasztásodat, valamint, hogy a műfajon belül is a kemény Rock az, amit képviselsz?
- Egyáltalán nem volt számukra szokatlan, mivel mindig is rockzenét hallgattam, ezért annyira nem állt a stílusomtól messze. Apukám is gitározik valamilyen szinten, ezért még örült is, amikor elhatároztam, hogy megtanulok, gitározni. Mint már említettem neked az első akkordokat Ő mutatta meg. Bár azt azért senki nem gondolta volna, hogy ennyire komoly lesz a dolog, főleg anyukám nem.

- A Kőbányai Zenei Stúdióban tanultál a szakma nagyjaitól, de említetted, hogy egy újabb iskolába kezdtél. Tudhatunk már erről valamit?
- Igen, sikerült felvételt nyernem a Kodolányi János Főiskola jazz gitár előadóművész
szakra, ahol szintén elismert zenészektől, mint például: Birta Miklós és Czirják Csaba gitártanároknál folytathatom zenei tanulmányaim magasabb szinten. Többet majd talán a későbbiekben tudok mondani. Egyelőre még én sem rendelkezem bővebb információkkal, de már nagyon várom a tanév kezdetét.

Lapozz, az interjú a következő oldalon folytatódik!

[2011.09.10.]

  (1. oldal)  következő oldal »

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Gitár és Basszusgitár oktatás szolgáltatás » oktatás [2019.12.07.]
Angolból korrepetálást vállalok-online i szolgáltatás » oktatás [2019.12.03.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Zene.hu

Bemutatták a János vitézt a Budapesti Operettszínházban - képek
November 22-től, 40 év...

Szellemjárás az Arénában - Ghost koncert képekben
A Ghost adott koncertet az Arénában...

Nagyvárosi éjszakák Budapesten - a Scorpions az Arénában koncertezett
"Összművészeti alkotás született" - János vitéz bemutató az Operettszínházban
Megnéztük a Zanzibar zenekar születésnapi koncertjét - képekkel
Dinner show először Magyarországon - képekben
MegzizZENés és örömzúzás
beszámolók még