2021. július 28. | szerda | Szabolcs nevenapja
  Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Képgalériák
Neoton Família sztárjai ARéna 2011
Kapcsolatok
Neoton Família Sztárjai

Féktelen száguldás az Arénában a Neoton Família Sztárjaival - képes beszámoló

Három évtizednyi töretlen siker, időtlen slágerek és felhőtlen játék a NEOTON FAMÍLIA örök kísérői. A december 27-ei szuperkoncert igazi népünnepélyre emlékeztetett a húszezer táncoló talp arénájában.

Kolumbusz Kristóf az Újvilág felfedezésébe torkolló expedíciójának – két másik hajóval együtt – a Santa María nevű, három árbócós karakk-kal vágott neki, amely zátonyra futott; a Neoton Família azonban az azonos nevű dallal 1979-ban példátlan módon futott be nem csak Magyarországon.

A zenekar azóta töretlen népszerűségnek örvend, slágerei kihagyhatatlan kellékei szinte minden valamirevaló partinak, musical készült legismertebb dalaikból. A Minek ez a cirkusz? elnevezésű show méltó ünneplése ennek a generációkon átívelő sikertörténetnek. A Budapest Sportaréna december 27-én tízezer ember játszóházává vált a Neoton Família Sztárjainak jóvoltából.

Ajánlunk egy jó koncertet!

A műsor címéhez híven, a látványos lézershow-val kezdődő, majd cirkuszi artistákat felvonultató introt követően a Visz a hajó, fúj a szél!-lel beindul a már az elején bombasztikus hangulatot teremtő Neoton-gépezet, amely a jelen lévő fiatal és kicsit régebben fiatal korosztály Tini-dalra való, együttes tombolásával pörög tovább.

Az energiaáramlás rögtön az elején beindul, majd egyre fokozódik: az elsöprő zenei hatás mellett a látványelemek (hatalmas háttérkivetítők, káprázatos fénytechnika, tűzágyúk a színpad elején) fokozzák az élményt. Csepregi Éva félreismerhetetlen hangja, lendülete, mozgása makulátlan egységet alkot. A Monte Carlo és a Kék korszak alatt folytatódik a felszabadult, a szabadság ízével átitatott játék.

A tempós bemelegítés után lelassulunk, Egy kis nyugalmat szívunk magunkba, majd az elengedést gyakoroljuk a Sohase gondolj rá! közben. Ez különös jelentőséggel bír a szeretet ünnepének idején, ami az egyenletesen hullámzó kéztenger révén, vizuálisan is kifejezésre jut.

Egy röpke, római kirándulás (Caligula) átmegy egy Zsebkendőáradatba, amely fentről hullik a nézőtérre.

Az elkövetkező percekben leginkább a hangszerek kerülnek előtérbe: Végvári Ádám gitárszólója – Lukács László tűzpiros húrosának és Baracs János Öcsi basszusgitárjának csatlakozásával – egy baráti mérkőzésre emlékeztető, akusztikus gitártáncba csap át, aminek fonalát Heatlie Dávid, Csepregi fiának dobolása viszi tovább. A fizikai hasonlóságon felül mindkettőjük, hatalmas mosollyal ékesített színpadi jelenléte miatt le sem tagadhatnák egymást.

További képekért kattints!

 

A tempó újfent visszafogottabbá válik. A Vadvirág elején Csepregi hangja zenei kíséret nélkül uralja az Arénát, majd fokozatosan kapcsolódnak be a különböző hangszerek. A Búcsút a vonós- és fúvósszekció teszi teljessé.

A következő blokk igazi ínyencfalatokat tartalmaz. A Neoton Japánban elért sikerét megelőző, első nagy slágerük, az angol nyelvű Smile Again, aztán a Kell, hogy várj, illetve a Ha elmúlik karácsony arra buzdítanak, hogy „Legyünk mindig ilyen mosolygósak és jókedvűek!”

Az együttes kosztümcseréje közben DJ Sterbinszky lép a színpadra, és a Ha szombat este táncol remix-ével hozza lázba a bulihangulatban tomboló tömeget.

A styling a fekete-fehér különböző, fémes, csillogó elemekkel tarkított, ízléses kombinációit takarja.

A Neoton nemrég Moszvában lépett fel egy retrokoncerten a 80-as évek sztárjaival, ahova az orosz közönség szavazta be őket Marathon című dalukkal.

Erről és sok minden másról olvashatsz a Csepregi Évával készített exkluzív interjúnkban!

A Sámson & Delilát a Párizsi lány váltja, amikor is a dalhoz illően Lukács Andrea a billentyűket tangóharmonikára váltja.

A műsor felépítése remek. Aki eddig hiányolta a nagy Neoton-slágereket, annak panaszra nem lehet oka: Santa Maria, Karnevál, I love you. A küzdőtér elején egy tíz év körüli srác elképesztő táncot nyom le; a színpadon lenne a helye. Újabb bizonyíték ez arra, mennyire időtállóak a Neoton-dalok, hiszen évtizedek elteltével újra és újra felfedezik maguknak az éppen aktuális fiatalok.

A Pago, Pago karibi hangulatot varázsol a kívülről hideg falak közé, a Nyár van pedig melegséggel tölti fel a napsütésben szűkölködő évszak közepén a szíveket. Az emberek örömükben ugrálnak, tapsolnak, torkuk szakadtából énekelnek. Az Aréna egy, a Neoton-tenger hullámait szelő partihajó, amelynek tízezer utasát Csepregi szirén éneke kábítja el.

A Don Quijote, a Holnap hajnalig és a 220 felett egyértelműen ráhelyezi a habot a tortára, sőt, a cseresznyét a habra.

A finálé mind a műsornak, mind a 2011. évnek tökéletes zárása: az Új év című búcsúdalt konfettiágyúk robbanása színesíti.

Az ízig-vérig professzionális előadás, a vonósokkal és fúvósokkal kiegészült zenekar, a magával sodró lendület, maga a zene a felhőtlen szórakozás zálogai, amelyen kivétel nélkül osztozik tízezer ember. 

Hogyan érezted magad a Neoton Família Sztárjai 2011. december 27-én tartott budapesti koncertjén? VOKS LENT!

- Aigner Ivan -
Fotó: Papp Dénes

Nézz Neoton Família-videokat!

Holnap hajnalig:

220 felett: 

Santa Maria:

[2011.12.31.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Otthoni játékok

Megnéztük a Paddy and the Rats koncertjét a Barba Negrában - képek
Óriási bulit csapott...

Megnéztük a Follow the Flow koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Fura, de mintha telt ház...

Zártosztállyá változott a Barba Negra - képekben
Megnéztük: Republic koncert a Barba Negrában - képekkel
Megnéztük: Tankcsapda, az első évtized dalai a Budapest Parkban - képekkel
Ilyen volt a Kowalsky meg a Vega koncertje a Budapest Parkban - Képekben
Szórakoztat és tanít a Puskás című musical - képekben
beszámolók még