2021. július 28. | szerda | Szabolcs nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Debrecenben, Veszprémben és Budapesten lép fel a Yamato - jegyek itt
Budapesten és Debrecenben lép fel a különleges csapat, a Voca People - jegyek ITT 
Kapcsolatok
Mága Zoltán
Kapócs Zsóka
Keresztes Ildikó
Tóth Veronika (Tóth Vera)
Kökény Attila
Tolvai Renáta Tímea
Galambos Lajos "Lajcsi"
Ladinek Judit
Détár Enikő
Kerényi Miklós Máté
Kerényi Miklós Máté

Bravó! Ötórás újévi varázslat Mága Zoltánnal és sztárvendégeivel az Arénában

MÁGA ZOLTÁN negyedik alkalommal látta vendégül újévi koncertjén több ezer „barátját”, akik a közel öt órás, sok műfajt felvonultató, ám mégis egységes köntösben tündöklő megakoncerten többször is állótapssal adóztak a hegedűvirtuóznak és zenésztársainak. A koncertet követő exkluzív fogadáson az alkotókat és a fellépő művészeket kérdeztük.

A Bécsi Újévi Koncert mintájára hívta életre négy éve a Budapesti Újévi Koncertet a világhírű, magyar hegedűvirtuóz, MÁGA ZOLTÁN. A hagyományteremtő koncert alkalmával az ötlet- és házigazda azt ígérte, hogy 70 ilyen koncertet fog tartani. Immáron több mint 13.000 ember élvezhette 2012. január 01-jén a sorban negyedik gálaműsort a Papp László Budapest Sportarénában, köztük Schmitt Pál köztársasági elnök, Tarlós István Budapest főpolgármestere, a politikai élet több más, illetve a gazdasági élet számos képviselője (pl. Csányi Sándor).

Az estét ezúttal Kapócs Zsóka és Szellő István moderálja végig. A Kerényi Miklós Gábor (KERO®) rendezte koncert sztárvendégeinek egy része két-két ló húzta hintón érkezik, akiket szintén fellépő zenésztársaik fogadnak a színpadon. Az élményt a Silló István vezényelte, közel száz fős zenekar (Primarius Szimfonikus Zenekar, Primarius Quartet, Budapest Gypsy Band), az együttesen a kétszázas létszámot meghaladó gyermek-, illetve felnőttkórus, valamint a Budapest Táncművészeti Stúdió táncosai teszik teljessé. A színpadon az összes közreműködő művész – azaz négyszáz ember – a tűzijátékot követően, az álló közönséggel együtt elénekli a Himnuszt.

Egy rövid, ám annál impozánsabb, a hegedűművész érdemeit, eredményeit, elismeréseit bemutató videoklip után Mága ifj. Johann Strauss Denevér című operettjének Nyitányával kezd.

A színpadkép pazar: a nagy létszámú, lépcsővel kettéválasztott zenekar és kórus egy hatalmas, az adott muzsikához illő animációt mutató háttérkivető előtt foglal helyet; a lépcső tetején egy fenti bejáratnak is használt, óriási, MZ monogramú hegedű ékeskedik; a legmodernebb hang- és fénytechnika (intelligens lámpák, lézershow, lángeffektek) áll a rendezvény szolgálatában; a két oldalsó vásznon az elhangzó betétek címei, szerzői és előadói kerülnek kivetítésre.

A gála tematikus blokkokra osztott. A Varázslatos dallamok nevet viselő első epizódot Pándy Piroska nyitja a Vissi d’arte-val, majd Mága előadásában elhangzik Vivaldi Négy évszakából a Tél. Őket Faludi Judit gordonkaművész, illetve egy táncbetét követ.

A muzsika végtelen tengerén, lágyan ringatózó bárkán érezheti magát az ember, ahol társai a gyönyörűen pislákoló csillagok.

A Dallamzuhatag című, második blokk a kortárs popzenét domborítja ki, amely Tóth Gabi és Tóth Vera duettjével kezdődik, s amit Mága és Primarius Quartet Tonči Huljić Victory-jával, Kapócs Zsóka a Homok a szélbennel folytat. Pataky Attila – a több tucat gyerekből álló kórus kíséretében – bődületes módon kiereszti a hangját az Akitől minden szépre, majd Keresztes Ildikó egy hátborzongatóan tökéletes előadás keretében zár a Hazám című remekkel. Igen, így kell énekelni!

Máté Péter szerzeménye híd, tökéletes átvezetés a Gyönyörű Magyarország-részre. A Repülj, fecském! című Reményi Ede-opuszban Mága és a Budapest Gypsy Band vonói vidám pattogásba mennek át, miközben lelkeink a madár szabadságával szállnak. Pintér Tibor a Honfoglalás betétjét, a Kell még egy szót lóháton fejezi be. Őt követi egy Huszka Jenő-egyveleggel Frankó Tünde, Szendy Szilvi, Boncsér Gergely és a hangulatcsináló, igazi showman, Kerényi Miklós Máté közreműködésével.

Hubay Jenő Hullámzó Balaton tetejénje közben sír Mága hegedűje, ám a magyar szív szárnyra kel, tüzesen ég; erre másodperceken belül lángcsóvák csapnak fel a színpad elején. Megrendítő pillanatok következnek: az est házigazdájának szóló hegedűjátéka betölti az Arána hatalmas terét az Elindultam szép hazámból című népdallal, amellyel XVI. Benedek pápa előtt is tisztelgett a Vatikánban, megvalósítva ezzel gyermekkori álmát.

A műsor első felét a Székely himnusz zárja, amelyet – édesapjához csatlakozva – ifj. Mága Zoltán hegedül, majd az összes fellépő együtt énekel.

A közel öt órás megakoncert változatos, színes, érzelmekben és pörgős táncbetétekben gazdag műsorában mindenki megtalálja a kedvére valót. Egy remekül megszerkesztett program kiváló rendezésben.

A Táncoló Európa-blokk eleje Offenbach Kán-kánjától kezdve, a tüzes ritmusú Cigány fantázián át, a Schindler listája szívszorongató melódiájáig igazi ajándék Mága Zoltántól.

Kiss B. Atilla Torna a Surriento-ja, ám éppúgy a Szenthelyi Miklós hegedűművész által játszott, Csajkovszkij komponálta Melódia ékes bizonyíték arra, mennyiféle stílusú zene megfér egymás mellett, ha az alázat és a szeretet köti össze azokat.

Csatlakozz, ha szereted a zenét.


A Muzsikáló világ vérpezsdítő dallamok csokra. Szulák Andrea személyében színpadra lép egy igazi díva, fergeteges performanszt nyújtva a New York, New Yorkkal. Nyári Károly My Way-ét Zsédenyi Adrienn, majd a Détár Enikő, Fésűs Nelly és Ladinek Judit alkotta trió, riói hangulatot teremtő Copacabana-ja követi.

Tolvai Renáta és Kökény Attila duettje Mága Jennifer La Isla Bonita-előadásába torkollik, amely a tánckarral elhozza a latin izzást az Arénába.

Az este megkoronázása, azaz a zárórész az Ami magyar, az magyar címet viseli. Galambos Lajos két fiával magyaros összeállítással kedveskedik a nézőknek, akik a Húzzad csak ki világos virradatig alatt tomboló tapssal és énekkel erősítik a trombitást.

Monti Csárdása a varázslat erejével hat Mága Zoltán, Szenthelyi Miklós és Faludi Judit előadásában. A csoda össznépi éneklésbe folyik Frankó Tünde, Szendy Szilvi, Boncsér Gergely és Kerényi Miklós Máté Hajmási Péterének köszönhetően.

Mága virtuozitása felől a Pacsirta üveghangjainak megszólaltatása nem hagy kétséget; hangszere tisztán, vidáman fütyül. A nagy finálé, a Radetzky-Marsch közben pedig bevonulnak a gála szereplői, majd 13.000 zenebaráttól búcsúznak a Ringó vállú csengeri violám ismerős dallamára.

Tiszteletre méltó ennek a nagyszabású, zenei vállalkozásnak a létrehozása és továbbvitele. Gyermeki kíváncsisággal, őszinte lelkesedéssel és türelmetlen örömmel nézünk az elkövetkező 66 Budapesti Újévi Koncert elébe. 

FIGYELEM! A fellépőkkel és az alkotókkal készített interjúinkat itt olvashatod.

Nyomj egy lájkot, ha érdekel vagy "egyszerűen" csak szeretsz koncertre járni.


 - Ivan Aigner -

[2012.01.02.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
szlujza13 2012.01.09. 12:34 • [8]
Ha nem tetszett legalább jövőre nem jön el! Nem foglalja másnak a helyét aki szivesen jött volna ,csak már nem kapott jegyet ! Menjen církuszba, ott lehet nagyobb élményben lesz része ! Nem lehet mindenki kedvére műsort összeállítani.Én minden évben ott vagyok, és minden évben szinvonalasabb a műsor. Egy kifogásom van, és másoknak is, hogy nem kezdik időben a műsort ! 19:00-órakor. Aki addig nem űl le, az várná meg az épp adott előadás végét és csak akkor foglaljon helyet.Szinházban is így van ! Mivel nem mindenkinek telik Taxira.Így kénytelen voltam előbb kijönni, mivel már nincs tömegközlekedés,pedig nagyon szerettem volna végignézni a műsort. Vagy kezdjék este 18:00-kor.Mindenkinek jó lenne az időpont. Eszter.
Előzmény: Mazsola53 • 2012.01.02. 18:29 • [2] • Előzménykövetés 
szlujza13 2012.01.09. 12:25 • [7]
Üzenem a Mazola53-an, ha nem tetszett az előadás legalább jövőre nem jön el, és nem foglalja másnak a helyét aki szivesen jött volna, csak már nem kapott jegyet.Szinvonalas volt..Egyedűl a kezdés húzódik el minden évben, és aki tömegközlekedéssel jár az bizony rosszúl jár. Jólenne mindig időben elkezdeni 19:00-kor aki addig nem űl le, az várna amig vége egy fellépésnek !Szinházban is így van.Eszter.
AI 2012.01.04. 01:04 • [6]
Kedves multido!
Természetesen elgépelésről van szó.

Kedves Mazsola53!
Ahonnan mi néztük a koncertet, a hangosításban nem fedeztem fel a kifogásoltakat. Sajnálom, hogy számodra nem azt nyújtotta a koncert, amire számítottál.
Megjegyzem, egy ekkora produkcióba (4,5 órás műsor, 400 ember koordinációja, széles, sokszínű repertoár) óhatatlanul becsúsznak kisebb malőrök. Aki dolgozik, az hibázik is. Ráadásul mindig egyszerűbb kívülről felfedezni azokat.
Egyfelől tisztelendő Mága Zoltán vállalkozása, másfelől az összhatást nézve, remekül szórakoztam és feltöltődtem. Szerintem mindenki megtalálhatta a koncerten a számára kedves dalt és/vagy fellépőt.

Üdvözlettel: Ivan
mici0225 2012.01.03. 18:24 • [5]
Szomorúan olvasom a korábbi hozzászólásokat és egyáltalán nem osztom a véleményüket! Én a földszinten ültem, ahonnan tökéletesen láttam és a hangosítás is nagyszerű volt! Egy nagyobb baráti társasággal voltunk, és egytől-egyig mindenki elégedett volt. Szerintem ne várja el az, aki 3000 Ft-os jegyet vesz, hogy ugyanazt kapja, mint aki 30.000 Ft-osat.
fekova 2012.01.03. 17:02 • [4]
Mazsola53
Ha 22:15-kor elmentél, nem láthattad Mága Jennifer előadását, mert ő 23 óra környékén volt...

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
apróhirdetés
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Otthoni játékok

Megnéztük a Paddy and the Rats koncertjét a Barba Negrában - képek
Óriási bulit csapott...

Megnéztük a Follow the Flow koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Fura, de mintha telt ház...

Zártosztállyá változott a Barba Negra - képekben
Megnéztük: Republic koncert a Barba Negrában - képekkel
Megnéztük: Tankcsapda, az első évtized dalai a Budapest Parkban - képekkel
Ilyen volt a Kowalsky meg a Vega koncertje a Budapest Parkban - Képekben
Szórakoztat és tanít a Puskás című musical - képekben
beszámolók még