Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2018. január 20. | szombat | Fábián, Sebestyén nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Fabrik
 
 
Kapcsolódó cikkek
Életrajzi könyv Barbra Streisandról - gyönyörű képekkel, vedd meg itt
Még kapható Eric Clapton önéletrajzi könyve - érdemes elolvasni

Zenekedvelőknek ajánljuk az elektromos gitárok könyvét - Tony Bacon érdekes műve a Fender cégről 

A könyvből megismerhetjük a tömörtestű elektromos gitárok építésével foglalkozó legnagyobb amerikai cég múltját és jelenét; a pontos adatokat tartalmazó olvasmányos szöveget, a különböző modellekről és Fenderhez kapcsolódó dokumentumokról készült pompás, színes képek egészítik ki. A gitárosok, a hangszer kedvelői és a gyűjtők is fontos információkat szerezhetnek a modelleket részletesen bemutató referencia-anyagból.  

Van, aki hallgatja, van aki próbálja, van aki birtokolja, van aki csak szeretné, és olyan is akad, aki ki nem állhatja. Utóbbival még nem állt módunkban találkozni, talán nincs is ilyen ember. Vagy ha igen, akkor bizonyosan másik ikont választott magának.

40 remek könyv itt.

1925-ben George Beauchamp, az amerikai National String Instrument Corporation cég egyik alapítója idejét érezte egy olyan módszer kikísérletezésének, amellyel a gitárhúrok rezgése elektromos jellé alakíthatóak, s mindezt azért, mert a korabeli big band és szving zenekarokban a gitárok túlságosan halkak voltak.

Az első elektromágneses hangszedőt 1931-ben próbálta ki, mely egy hawaii gitárra volt rászerelve. Hát így kezdődött. Ezzel a történelminek tekinthető pillanattal Beauchamp olyan valamit szabadított a világra, amit nem igen lehetett megállítani. Az első elektromos gitárok megjelenésével előtérbe kerültek az azokon játszók, köztük az első igazi nagy gitárvirtuóz, Django Reinhard is. Ezzel a technikai eszközzel aztán elindult az újabb, és újabb hangzásokért folytatott küzdelem, és a zenei világ előtt új utak nyíltak meg.

Lájk, ha szeretsz olvasni.

Bár a Fender céget csak 1946-ban alapította Leo Fender rádiómérnök, hamarosan a piac egyik legmeghatározóbb márkája lett. Talán leginkább ismert modellje a Stratocaster. 1954-es bemutatása után gyorsan közkedvelt lett. Talán azért, mert elődje, a Telecaster után számos újdonsággal szolgált, ráadásul formavilágát Leo és több zenész észrevételei után nyerte el. Szó szerint a zenészek kezébe álmodták. Ismerős a 60-as évekből az a balkezes gitárzseni, aki nemegyszer jobbkezes Stratocasterével borzolta a kedélyeket? Igen, ő Jimi Hendrix. De nem csak Hendrix, számos más világhírű zenész is e mellett a márka mellett döntött, többek között Keith Richards, a Rolling Stones-ból.

Vedd meg a könyvet 20% kedvezménnyel itt

Ebben a könyvben minden benne van, amit a Fenderekről tudni kell, vagy érdemes. A piac egyik legnagyobb, legelőkelőbb márkájának titkai, a tömörtestű elektromos gitárok építésének mozzanatai, hogy milyen fából a legjobb a fogólap, na és a nyak. Megismerhetjük az amerikai cég múltját és jelenét. Ez a könyv tökéletes ajándék lehet bárkinek, aki ismeri a márkát, aki zenél, vagy csak egyszerűen rajong az elektromos gitárok velőt rázó hangzásáért. 

- zene.hu -

[2012.12.17.]

Megosztom: Megosztom az iWiW-en

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Fuvolista zenész » rézfúvós [2018.01.19.]
Szórakoztató zene - party/mulatós műfaj zenekar [2018.01.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Zene.hu

A We Will Rock You musical megmutatta milyen az igazi rockzene!
Elképesztően nagy éneklések,...beszámolók még