2020. június 3. | szerda | Klotild nevenapja
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával  
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
Oldal.info

 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Jövő márciusban Mumford & Sons a Pecsában
November 30-án nyit az új Gödör Klub! - interjú a szervezővel
Rhapsody: szimfonikus power metal hősök Budapesten - jegyek itt!
Siess itt még van jegy! Depeche Mode-koncert 2013 májusában Budapesten!
Yes Cadets és EZ Basic az Akváriumban 
Kapcsolódó események
Zechs Marquise, Secret Chiefs 3, aPAtT
[2012. november 12.
hétfő 20:00]

Zechs Marquise és Secret Chiefs 3 az A38 Hajón 

A Mars Volta és a Mr Bungle tagjai az A38 színpadán! A zseniális Mars Volta-agytröszt, Omar Rodríguez-Lopez nem kevésbé tehetséges tesói (köztük a Mars Volta-ütőhangszeres Marcel), illetve Trey Spruance, Mike Patton régi harcostársa, a Mr Bungle és jó pár Faith No More-nagylemez gitárnyűvője saját zenekaraik élén lépnek fel a hajón. Minden progrock-, posztrock-, jazzrock- és bármilyen rock-rajongónak kötelező! 

A tex-mex határváros, El Paso leginkább Karl May-regényekből lehet ismerős, és a legnagyobb jóindulattal sem lehet a nemzetközi rockszíntér központjának nevezni. Azaz nem lehetne, ha nem származna onnan egy zseniális testvérkvartett, aminek leghíresebb tagja, Omar komoly reformokat hajtott végre a műfajban az At The Drive-In és a Mars Volta élén. Ám a másik három testvér sem panaszkodhat a tehetség hiányára: Marcel dobol a Mars Voltában, eközben a harmadik és negyedik tesóval lelkesen üzemelteti az egyik anime-sorozat főszereplőjéről elnevezett Zechs Marquise-t. Stílusban, nem túl meglepő módon nem áll távol a Mars Voltától: zajos, gerjedős, improvizatív dzsessz-rock-metálról van szó, kicsit visszatekintős, kicsit előremutatós funkys-stoneres, elképesztően ötletes, mindent-bele pszichedelikus dallamfolyam egy-egy Zechs Marquise-koncert, nem véletlen, hogy a leghíresebb tesó gyakran viszi a zenekart Mars Volta-turnékra

Kevés kultikusabb együttes létezik a Faith No More-frontember, Mike Patton 2004-ben feloszlott gimnáziumi apokaliptik-experimentál zenekaránál, a Mr. Bungle-nál. Azt azonban már kevesebben tudják, hogy a produkció zenei megfejtője nem is annyira Petton volt (bár ő is sokat hozzátett a dologhoz), hanem a gitáros-producer-multiinstrumentalista zseni, Trey Spruance, aki a Mr. Bungle megszűnése után teljes egészében régóta pátyolgatott side projectjébe, a Secret Chiefs 3-be vetette magát.

A Secret Chiefs 3 nem is egy zenekar, hanem legalább hét, több tucatnyi, Spruance muzsikájához hasonló módon teljesen kiszámíthatatlanul változó tagggal. Az „együttes” ugyan pár éve egyszer már fellépett az A38 Hajó, de biztosra vehető, hogy a mostani produkció nyomaiban sem emlékeztet majd az akkorira. Spruance-nek van is miből válogatnia: kevés olyan zenekart hordoz a Föld, ami ennyire eklektikus, kiszámíthatatlan és változatos lenne. Arab népzene, rai, perzsa hatások, halálmetál, Sosztakovics, francia sanzon, ambient, drum and bass, glamrock, rockabilly és még ki tudja, mi minden kavarog a Secret Chiefs 3 kaleidoszkopikus produkciójában, ami sokban emlékeztet a Mr. Bungle muzsikájára, persze Patton hol pokoli hörgése, hol aznavouri santőrsége nélkül. Méltó kárpótlás azonban Spruance hihetetlen arcszőrzete, a zenekar sajátos színpadi jelmezparkja, amik egyszerre emlékeztetnek egy kámzsás szerzetesfelvonulásra és egy Grimm-mese élőképes illusztrációjára. A Secret Chiefs 3 egyedülálló produkciója nem mindennapi élménynek ígérkezik.

A két zseniális prog-jazz-rock-metál produkciót a brit aPAtT avantgárd hangköltészeti-multimédiás akciója egészíti ki, hibátlan és teljes estével szolgálva.

[2012.11.08.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Poplánycsapat zenekar [2020.05.31.]
Noa énekstudió szolgáltatás » oktatás [2020.05.20.]
apróhirdetés
Otthoni játékok
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

beszámolók még