2024. június 16. | vasárnap | Jusztin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Malek Andrea

Titokzatos szerepben Malek Andrea - nyilatkozott a színésznő

Egyszerre lehet részük magas színvonalú zenei és irodalmi élményben mindazoknak, akik részt vesznek a Vadon nő című színházi esten, amit márciuis 25-én, 19.00 órakor láthat a közönség az Budapest Jazz Clubban.

A titokzatos című előadásról Malek Andrea így vall:

– A darab egy olyan nő élettörténete, aki nem hajlandó beállni a sorba, nem lehet szabályok közé szorítani, vagyis „vadon nő”, mint a vadvirág, nem tűri a nyesegetést, ugyanakkor ízig-vérig nő, erős ösztönökkel, vágyakkal, és mindig önmagát adja, sohasem játszik szerepet. Talán az öntörvényű jelző illik rá a legjobban. A darab alapját Kiss Judit Ágnes, a magyar nyelvvel zseniálisan bánó kortárs költőnő verses történetei adják. Egy XXI. századi nő életének epizódjait, vívódásait, magányosságát, szerelmeit, szeretőit, lelkivilágának rezdüléseit és viharait hallhatják a nézők nagyon pontos, és láttató erejű megfogalmazásban. A szerző a harsány nevetéstől a mély szomorúságig vezeti végig a hallgatóságot az érzelmek palettáján. Ugyanilyen széles körből merítette a történetekhez illő zenéket Fűri Anna zongoraművész, a versek megzenésítője is. A folklórtól a klasszikusokon és a sanzonon át a jazzig terjed a felcsendülő zenék kínálata.

– Hogy érzi magát ennek a féktelen nőnek a szerepében?
– Amikor megismertem az összeállítást, azonnal megtetszett. Kiss Judit Ágnes szövegeiben van némi „szókimondás”, de sohasem öncélúan, hanem csakis a történet hitelességének szolgálatában. Ennek ellenére volt egy olyan dal, amit nem akartam elénekelni, mert arra gondoltam, édesanyám meg fog botránkozni rajta. Legnagyobb meglepetésemre azonban nagyon helyénvalónak találta, és egyetlen kritikus szava sem volt, hiszen funkciója volt a szókimondásnak a darabban.

– Nem tart tőle, hogy a közönség azonosítja a szereppel, és olyan nőnek tartják majd a magánéletben, mint amilyet a színpadon játszik?
– "Sôt! Örülnék neki, ha kiderülne, hogy ezek a színek mind a sajàt palettámról kerültek elô! Mindannyiunkban rejtôzik egy Vadon NÔ... "

– Kik a partnerei a színpadon?
– A zeneszerző Fűri Anna kísér zongorán, aki énekesnő is, és így is közreműködik az előadásban. Lakatos Róbert pedig egy kimagaslóan tehetséges felvidéki népzenész, brácsaművész, aki virtuóz hangszeres játékán kívül egyéni humorral is hozzájárul a produkció sikeréhez.

– Egy női szerzőnek a női lélekről szóló összeállítása csak nőkhöz szól, vagy számítanak a férfiakra is?
– A bátrabbak eljöhetnek, mert tanulságos lehet számukra megismerni, hogyan is működik egy nő lelkivilága. Igaz, számítaniuk kell arra, hogy a férfiakról nem mindig abban a bizonyos „teremtés koronája” szerepben esik szó, hanem elhangzik olykor némi kritika is. Ennek ellenére természetesen mindenkit szeretettel várunk, aki kíváncsi egy mai nő életének hétköznapi történeteire a legszínvonalasabb kortárs irodalom szintjén megfogalmazva, és a szöveg minőségének megfelelő színvonalon megzenésítve.

(A beszélgetés az Erzsébetligeti Színházban lezajlott előadás apropóján készült. A Spirit Színház engedélyével tesszük közzé.)

[2015.03.23.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Ma készen áll, 60 online egységben szolgáltatás [2024.06.15.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.06.13.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Tátott szájjal az Esti Kornélon
Az Esti Kornél történetének első minifesztiválját...

Megnéztük a Hungáriát a Puskásban - képekkel
Ki hitte volna, hogy még fogjuk látni a...

Először koncertezett Magyarországon a Jelusick
Hibátlan klubkoncertet adott Marco Mendoza
30 másodperc kilövésig - Jared Leto ismét elvarázsolt minket 
Dimash nagykoncert Budapesten
Horváth Tomi kilencedik Budapest Parkos koncertjén jártunk
beszámolók még