Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2019. augusztus 24. | szombat | Bertalan nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Fabrik
 
 

Jézus Krisztus Szupersztár és Meseautó Debrecenben!

A Madách Színház számára épp olyan fontosak a fővárostól távolabb élő nézők, mint a budapestiek, ezért elhatározták, hogy legnagyobb sikereiket elvisszük az ország több nagyvárosába. 

A Madách Színház repertoárja az elmúlt évek során mind prózai, mind zenés előadásokban olyan gazdag lett, ezzel együtt a nézői igények is olyan mértékben növekedtek, hogy a színház Nagyszínpada, Stúdió Színpada és a Tolnay Szalon már nem tudta mindezt befogadni, ezért évek óta a RaM Colosseumban is játsszunk havonta 10 előadást. Az óriási sikerek és az ország színházszerető lakossága igényli, hogy újabb lehetőséget biztosítsunk az előadásaink megtekintésére, ehhez keresünk együttműködő partnereket vidéki nagyvárosokban.

Első partnerük Debrecen városa és a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. lett, akikkel új, közös produkciók létrehozására is vállalkozak.

2016-ban két produkciónt láthatják a debreceni nézők.

2016. november 18-19-én a Főnix Csarnokban Andrew Lloyd Webber-Tim Rice: Jézus Krisztus Szupersztár című rockoperáját adjuk elő.

A Madách Színház fontos feladata, hogy időről-időre a legnagyobb világsikereket hozza el a magyar közönségnek. A leghíresebb musicalek szerzői közül kiemelkedik Andrew Lloyd Webber, minden idők egyik legsikeresebb zeneszerzője, a musical koronázatlan királya. Műveit évekig tartja műsorán mind a Broadway, mind a West End, de a világ számos színházában is nagy szériákat élnek meg darabjai. Pályafutása alatt 16 musicalt, több filmzenét, és egy Latin Requiem Mass-t szerzett. Számos díjat mondhat magáénak: így hét Tony-díjat, három Grammy-díjat, egy Oscar-t, egy Nemzetközi Emmy-díjat, hét Laurence Olivier-díjat, és egy Golden Globe-díjat. 1992-ben II. Erzsébet királynő lovaggá ütötte, 1997-ben a „Baron Lloyd-Webber of Sydmonton” címet adományozta Webbernek.

Andrew Lloyd Webber neve Magyarországon és külföldön szinte egy időben lett ismert az 1970-ben kiadott Jézus Krisztus Szupersztár-lemeznek köszönhetően. A rockoperát 1972-ben be is mutatták koncertszerű formában a Műszaki Egyetemen. Az 1986-os hivatalos magyar premiert a Rock Színház társulata tartotta.

Andrew Lloyd Webber és a Madách Színház

1983-ban mutatta be a Madách Színház az első Webber-musicalt – a Macskákat, amely mindössze egy évvel korábban debütált Londonban. Webber „non-replica” előadás létrejöttét szorgalmazta, így a Madách Színházban önálló produkció született, és nem az eredeti londoni változat másolatát láthatta a közönség. A magyarországi bemutatón Andrew Lloyd Webber is jelen volt. A darab koreográfusa és társrendezője Seregi László volt, akiről Szirtes Tamás ezt tartja: „Többet tanultam Tőle a Macskák próbái alatt, mint a Főiskola öt évében.

Amit Seregi a Macskákért tett, leírhatatlan, példátlan. Nélküle nem létezne a mai Madách Színház.”

Az előadás minden eddigi rekordot megdöntött, most, 33 évvel később is műsoron van, túl az 1400. előadáson a Madách Színházban.

A Macskákat 1991-ben követte a József és a színes szélesvásznú álomkabát, amelyet a Madách Színház 2008-ban felújított. A musical a korábbi verzióhoz képest új részekkel gazdagodott, és túl van már a 200. előadáson.

A Webber-musicalek sorában a következő a Szerelem arcai volt, amelyet a Madách Kamara tűzött műsorára 1996-ban nagy sikerrel.

A rekordot rekordra halmozó Webber-művet, Az Operaház Fantomját non-replica változatban szintén a Madách Színház mutathatta be először, a világpremier után tizenhét évvel, 2003-ban. A mai napig óriási sikerrel játszott musical lassan eléri a 800. előadását. A bemutatón ismét részt vett a szerző, és annak hatására már ő kérte fel Szirtes Tamást egy újabb művének átdolgozására: ez lett a Volt egyszer egy csapat non-replica változata a Madách Színházban 2005-ben. Szirtes Tamás a darab minden részéhez hozzányúlhatott, sőt, Webber hetekig a színházban együtt készült a bemutatóra a társulattal. Ekkor mélyült el a kölcsönös művészi megbecsülésen alapuló barátságuk, amelynek eredménye, hogy azóta is minden Webber-musicalt és más világsikert non-replica változatban, vagyis saját alkotói koncepcióval mutathat be a Madách Színház.

A 2010-ben bemutatott Jézus Krisztus Szupersztár is így készült, de még a Madách színházihoz képest is átalakulva kerül a Főnix Csarnokban a debreceni közönség elé: a nagyobb színpadhoz és nézőtérhez alkalmazkodik majd az előadás.

Tim Rice – Andrew Lloyd Webber: Jézus Krisztus Szupersztár

Andrew Lloyd Webber és Tim Rice világhírű rockoperája Jézus utolsó hét napjának történetét dolgozza fel.

A Jézus Krisztus Szupersztár ősbemutatóját 1971-ben tartották a New York-i Mark Hellinger Theater-ben. A rockopera óriási sikert aratott, 720 alkalommal tűzték műsorra.

Londonban 1972 augusztusában debütált, a premiert követő 8 év alatt az előadást 3358 alkalommal láthatta a közönség.

A rockopera hangfelvétele háromszor is az amerikai toplista élére került.

A színpadi változat bemutatója előtt kiadott lemezen a Deep Purple frontembere – Ian Gillian (Jézus szerepében) is közreműködött.

A rockopera első, Norman Jewison által jegyzett filmváltozata 1973-ban került a mozikba. A film 6 Golden Globe jelölést, valamint a Legjobb zene kategóriában egy Oscar-díj jelölést tudhat magáénak.

2000-ben megszületett a színpadi változat második film feldolgozása. A DVD-n megjelenő filmet 2001-ben a Performing Arts kategóriában nemzetközi Emmy- díjra jelölték.

Tim Rice – Andrew Lloyd Webber: Jézus Krisztus Szupersztár

rockopera két részben
Fordította: Miklós Tibor
Jézus                             FEKE PÁL
Judás                             SERBÁN ATTILA
Mária Magdolna          GALLUSZ NIKOLETT
Pilátus                           SASVÁRI SÁNDOR
Heródes                        CSONKA ANDRÁS
Kajafás                          KŐRÖSI ANDRÁS
Annás                            KLINGA PÉTER
Péter                              BARÁT ATTILA
Simon                            SÁNTA LÁSZLÓ
3 Démon                       LADINEK JUDIT, MOLNÁR SZILVIA, BARANYAI ANNAMÁRIA
3 Pap/Apostolok          BORBÉLY RICHÁRD, MISKOVICS RÓBERT, SÁNDOR DÁVID
Feleségek                     NYÁRI DARINKA, RESS HAJNALKA
Valamint a Madách Színház Tánckara, Zenekara, Kórusa, és a Madách Musical Tánc- és Zeneművészeti Iskola növendékei
Díszlettervező: RÓZSA ISTVÁN
Jelmeztervező: ROMÁNYI NÓRA
Világítástervező: MADARÁSZ „MADÁR” JÁNOS
Zenei vezető: KOCSÁK TIBOR
Koreográfus: TIHANYI ÁKOS
Rendező: SZIRTES TAMÁS

2016. július 29-én a Nagyerdei Szabadtéri Színpadon közös produkcióban bemutatjuk a Meseautó című új musical comedyt.

A darabot Vadnay László és Vitéz Miklós dr. MESEAUTÓ című filmforgatókönyve alapján írta Galambos Attila és Szente Vajk, zenéjét szerezte Bolba Tamás.

A Madách Színház régóta küldetésének tekinti, hogy szülessenek új, magyar zenés művek, ezért már kétszer hirdetett musicalpályázatot. Az első pályázat győztese 2011-ben a Csoportterápia című musical comedy lett, a darab azóta is nagy sikerrel szerepel a Madách Színház színpadán. A nyertes szerzőtrió második előadása, amely egy népszerű magyar film színpadi adaptációja volt, a Poligamy szintén bemutatásra került és műsoron van a teátrumban. Bolba Tamás, Galambos Attila és Szente Vajk most újabb ígéretes munkába fogott: a mindenki által ismert Meseautó című film zenés színpadi változatát készítik el. A darab előbemutatója 2016. július 29-én lesz Debrecenben, a Nagyerdei Szabadtéri Színpadon, a bemutató pedig november 18-án lesz a Madách Színházba.

MESEAUTÓ

Vadnay László és Vitéz Miklós dr. MESEAUTÓ című filmforgatókönyve alapján írta Galambos Attila és Szente Vajk, zenéjét szerezte Bolba Tamás.

Zenéjét szerezte: Bolba Tamás
Az előadásban elhangzik Harmath Imre-Márkus Alfréd MESEAUTÓ című slágere.
Szűts János, bankigazgató                       NAGY SÁNDOR
Kováts Vera                                                  MOLNÁR NIKOLETT
Halmos Aladár                                             MAGYAR ATTILA
Kerekes Anna                                              DOBOS JUDIT
Péterffy Tamás, autószalon tulajdonos   SIMON KORNÉL
Kováts, Vera édesapja                               SZEREDNYEY BÉLA
Sári, Vera barátnője                                    TRECSKÓ ZSÓFIA
Józsi, a sofőr                                                BARABÁS KISS ZOLTÁN
Valamint a Madách Színház zenekara és táncművészei.  
Díszlettervező: TÚRI ERZSÉBET  
Jelmeztervező: KOVÁCS YVETTE ALIDA    
Koreográfus: TÚRI LAJOS
Zenei vezető: ERŐS CSABA
Világítástervező: MADARÁSZ „MADÁR” JÁNOS
Rendező: SZENTE VAJK

[2016.06.13.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Zenekar tagokat keres zenész » billentyűs [2019.08.12.]
Dobost, basszerost keresek saját zenéhez zenész [2019.08.05.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Zene.hu

Odacsapós rock n roll a Sziget utolsó napján - "Mennyből a Dave Grohl, eljött Hozzátok"
Az...

Nagy bejelentés a Depresszió budapesti koncertjén
Augusztus 17-én a Depresszió lépett fel a...

Óriási bulit csinált a Lord a Barba Negra Trackben 
Meshuggah, Harmed (Barba Negra Track): Agyzsibbasztó, skálázhatatlan ütemek
Musicalektől volt hangos a gödöllői kastély - Janza Kata és Dolhai Attila estje képekben
Fezen 2019 - Pedig ez csak egy jó buli volt!
A 2019-es Paloznaki Jazzpiknik szenzációi I. rész
beszámolók még