Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2018. július 17. | kedd | Endre, Elek nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Fabrik
 
 

Élményszüret volt Siklóson - fogadalmat tettek az énekesek

Tenkes lovagjai, egy évig lesznek Siklós nagykövetei!

A Turizmus Világnapján Élményszürettől volt hangos a Tenkes környéke!

A Siklósi Turisztikai Egyesület és a város vezetése méltán ünnepelhetett, hiszen néhány napja a legígéretesebb turisztikai és kulturális uticélnak minősült hivatalosan is!

A többszörösen aktuális Siklós-ünnepet egy kétnapos, hírességekkel, művészekkel összekötött programmal, Tenkes lovag-avatással tették még színesebbé. A szeptember 27-én, kora délelőtt kezdődő programra Tenkes lovagjelöltjeinek mindegyike nagy érdeklődéssel és kíváncsisággal érkezett. Siklós új fejlesztéseinek is, egyik legkiválóbb példája az igényes és családbarát Termálfürdő és a Hotel Castello volt a találkozási pont. Innen, a művészek azonnal az első kihívás helyszínére, a Siklósi Várba mentek.

Egy új hagyomány kezdete, egy új „időszámítás” az ország második legdélibb városában, a Tenkes -”híreslovag”-avatás, amit ezentúl minden évben a „Turizmus ünnepével” egybekötve ünnepelnek. Tenkes lovagjai, akik a majd két napos programon kihívásoknak tettek eleget, különböző feladatokat kaptak. A Siklósi Várkapitány Szentgyörgyváry Péter először a lovagi és középkori ruhatárral ismertette meg a kihívás résztvevőit, akiknek magukra is kellett ölteni és ebben feladatokat elvégezni. A Várban kardvívással, nemes borok megítélésével és Játékországban – középkori játszóházban, aminek fejlesztéséhez, részvételükkel a megjelentek és a program is hozzájárult - tett próbatételekkel színesítették perceiket a Siklósi Turisztikai Egyesület és a város vezetői, szervezői. Miután kiderült, hogy a hősök, kiállták az „acéling-próbát” is, a siklósi hegyoldalakról tekinthettek Tenkes várára.

A Kalmár Pincészet kiváló, ámbár nem hamuban sült pogácsája után, igazi lakoma és borkóstoló vette kezdetét. A szüreteléshez is legkiválóbb időben érkező lovagok, ebéd után a helyi BioTaxival – lovaskocsival, igazi „ekhós szekérrel” utazhattak kihívásaik következő helyszínére, a Joó birtokra. Joó Tamás az Élményszürethez használati eszközökkel is készült, hiszen a művészeknek szőlőt kellett szüretelni, majd taposni, valamint a sajátos „dugózásról” is némi ismeretre tehettek szert. A pincészet teraszáról felejthetetlen emléket nyújtó látványt, nehéz volt ott hagyni, de lovagokhoz méltó módon, vágtázva kellett a következő helyszínre a Vineas pincébe érkezni, hogy borismeretükről is tanúságot tegyenek. Kiállták a próbát, már csak a termálgőz hiányzott! ...és Jött a Tenkes kapitánya!

Az orosz-szeánszot is jól viselő és fürdőzéstől sem visszariadó művészek megérdemelten számíthattak arra, hogy a várkapitány még az esti lakoma előtt, lovaggá üti őket! A hivatalos ceremónián ott volt és beszédet mondott, Siklós város polgármestere Dr Marenics János és a kabinetvezető  Balázsné Kréth Ibolya, valamint a Siklósi Turisztikai Egyesület Elnöke, Szabóné Halasi Andrea, szakmai vezetője Kincses Márk.

 A némiképp rendkívüli osztálykirándulásnak is tekinthető kaland, rendkívüli osztályának osztályfőnöke, az esemény háziasszonya Szabó Gabi, az osztály tagjai pedig Herczeg Zoltán – divattervező, Barabás Kiss Zoltán – színész, Farkas Gábor Gábriel – énekes, Szűcs Gabi -énekes, Farkas Zsolti – énekes, Szőlőskei Tímea- színésznő, Badár Sándor – humorista, Nyertes Zsuzsa – színésznő, Heller Tamás – színész és Sipos Jenő – szóvivő, immáron lovagok és „lovaginák” voltak.

Sajátos és megnem ismételhető fogadalmat tettek, mely alapján, egy évig viselhetik „A Tenkes lovagja” címet, ki-ki Trubadúr, vagy épp komédiásként. 

A fárasztó próbatételek után, a második nap a lovagok lelkének igyekezett feltöltődést és élményt nyújtani.  A Siklóstól csak néhány perc távolságra található Máriagyüdi Kegyhely „megkoronázta” mindazt, amit a lovagok „útravalóként” kaptak. Szeptember 28-án, emelkedett hangulatban, lelkileg és élményektől feltöltődve a déli harangszó elhangzása után engedték haza őket Siklós város lakói, vezetői, de kivétel nélkül valamennyi lovag megígérte, többször is visszatér! 

[2017.10.04.]

Megosztom: Megosztom az iWiW-en

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Gitár és Basszusgitár oktatás szolgáltatás » oktatás [2018.07.11.]
Énekesnőt dallamos poprockhoz zenész » énekes/énekesnő/vokalista [2018.07.01.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Zene.hu

Amerikai rockfesztivál hangulat volt a Barba Negra Trackben
A mai rockzenei élet egyik legjelesebb...

Chick Corea Acoustic band a MÜPA-ban - képekben
Chick egy laza széldzsekiben jelenik meg,...

Everness: a tudatosság fesztiválja - képekben
Ara Malikian a Margitszigeten lépett fel - képekben a nagyszerű koncert
Megőrülés felsőfokon - A Black Stone Cherry Budapesten járt
Tanévzáró ünnepség volt a Barba Negra Trackben - képekben
Megnéztük a Depeche Mode koncertet a Volt fesztiválon
beszámolók még