Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2018. július 17. | kedd | Endre, Elek nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Fabrik
 
 
Kapcsolatok
ExperiDance Production (Experidance tánctársulat)

Román Sándor: "A mi általunk megfogalmazott Cinderellában már mindenki jól gondolja, hogy...."

A Cinderella egy gyermekekhez szóló örökmese és egyben egy nagyszerű családi mesemusical-színház is. Garantáljuk, hogy nemcsak a kicsiknek, de a szülőknek is maradandó élményt nyújt az ExperiDance legújabb szuperprodukciója.

 

Az ismert Hamupipőke történet ezúttal ősi tartalmi formájában, de az ExperiDance saját felfogásában, tánc- és mesemusicalként kel életre. Az alkotók visszalépnek az eredeti történethez, kiegészítve az együttesre jellemző színpadi különlegességekkel, rendkívüli látványelemekkel.

Ezúttal is láthatunk, az ExperiDance korábbi produkcióiban nagy sikert aratott színészekből, mint Fésűs Nelly, Koós Réka, Szabó Máté, Muri Enikő, Békefi Viktória. Az ExperiDance Production társulatából a vezető táncos és prózai szerepekben Torma Zsolt és Holman Enikő jelenik meg.

Román Sándorral, a Cinderella koreográfusával és rendezőjével készített exkluzív interjút a zene.hu a darab premier előtti bemutatóján.

- Hogy jött az ötlet ennek a darabnak a feldolgozására?

Egy éve megnyitottuk az akadémiánkat, és ma már több mint száz növendékünk van. Az elmúlt egy év tapasztalata az, hogy ezek a gyerekek nagyon szeretik, és komolyan is művelik azt, amiért ide jöttek. Ez idő alatt nagyon közel kerültem az ő világukhoz, amiben ők élnek. Ennek hatására megérett bennem az, hogy azok az üzenetek, amit én eddig megfogalmaztam, most abból a világból kikacsintva másképp kerülnek kifejezésre. Ezért voltam bátor Pozsgai Zsolt alkotótársamat megkérni, hogy a gyerekeknek írjunk egy olyan darabot, ami hordozza az ExperiDance ambícióit. A 21. századnak van egy különlegessége technikailag és mint tempóban is, ez egy nagyon gazdag és felgyorsult világ, Ami megdöbbentett, hogy a gyerekek sokkal előrébb vannak mindenben, tehát hamarabb megszerzik, mi a divatos manapság. Minden információt gyorsabban és mennyiségileg is többet magukba szívnak mint mi felnőttek. Hiszen mi már éljük a magunk és a körülmények által kialakított életünket. A gyerekek viszont ugyanolyan bátrak, nyitottak és befogadóak, mint mi voltunk annak idején. Ám azt érzem, hogy ez az információ-dömping néha megzavarja őket, és nekünk felnőtteknek segéd utat kellene mutatni.

- Mennyire volt nehéz megvalósítani a saját ízlésük szerint?

Azt gondolom, hogy ez a darab azért is készült, hogy bizonyos üzeneteket adjon a nézőknek. Illetve ez nem csak egy gyerek darab, attól még, hogy a Hamupipőke gyereksztoriját találtuk meg. Hiszen ezt lehetett a magyarosítani, és ez egy olyan laza mese, amelyben Pozsgai Zsolt Zsolt jeleskedett. Olyan különleges lehetőségeket emelt be, hogy az összes mesehős segít, hogy Hamupipőke elérje a célját, és boldog legyen. Azt gondolom, hogy ez a boldogság mindenkinek kijár, ám természetesen tenni kell érte. A mi általunk megfogalmazott Cinderellában már mindenki jól gondolja, hogy az Experidance táncosai nagyon jól teljesítenek. Emellett itt vannak a színészek, továbbá Gömöry Zsolt zseniális zenéket írt. Debreczeni Ildikó pedig olyan fantasztikus jelmezparádét tervezett, amelyben azt gondolom, hogy a gyermekek minden farsangkor fel szeretnének öltözni. Nem utolsósorban hoztunk egy nagy újítást, hiszen itt van egy 130 négyzetméteres LED-fal, aminek a használata nem egyszerűen egy nagy monitor, hanem ha valaki eljön, láthatja, milyen kreatívan használjuk ezt az ötletet. Ezt Mira János tervezte meg, és ennek a lehetőségét a közönség nagyon élvezi. Persze nagy türelem kellett a technikához, hiszen ez egy újdonság. Magyarországon ugyanis színpadi elemként ilyen mennyiségű LED-falat még nem használtak, de mint kihívás megvolt. Viszont a kíváncsiság is előtört, hogy én hogyan tudom ezt a technikát művészeti lehetőségként kihasználni.

 

[2017.10.27.]

Megosztom: Megosztom az iWiW-en

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Gitár és Basszusgitár oktatás szolgáltatás » oktatás [2018.07.11.]
Énekesnőt dallamos poprockhoz zenész » énekes/énekesnő/vokalista [2018.07.01.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Zene.hu

Amerikai rockfesztivál hangulat volt a Barba Negra Trackben
A mai rockzenei élet egyik legjelesebb...

Chick Corea Acoustic band a MÜPA-ban - képekben
Chick egy laza széldzsekiben jelenik meg,...

koncert.lap.hu
Everness: a tudatosság fesztiválja - képekben
Ara Malikian a Margitszigeten lépett fel - képekben a nagyszerű koncert
Megőrülés felsőfokon - A Black Stone Cherry Budapesten járt
Tanévzáró ünnepség volt a Barba Negra Trackben - képekben
Megnéztük a Depeche Mode koncertet a Volt fesztiválon
beszámolók még