Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2019. július 20. | szombat | Illés nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Fabrik
 
 
Kapcsolatok
DJ Ordiman
Honky Crew
Tamási László

"Tisztában vagyunk vele, hogy..." - Interjú Tamási Lászlóval, a Honky Crew dobosával

Tamási László plusz Dj Ordiman egyenlő Honky Crew. Hogy pontosan mit rejt ez a képlet, azt megtudjuk Tamási Lászlótól, az electro swing formáció dobosával készült interjúból. 

– Mostanában hallani rólatok többet, de áruld el nekünk, mikor alakultatok? 
– Ez a felállás 2017-ben körvonalazódott már, de csak 2018-ban kezdtük el az érdemi munkát, így az első kislemezünk a rá következő év októberében jelent meg „Back To The Old School” címmel.

– Egyáltalán honnan ismeritek egymást Ordival?
– A történet körülbelül hat évvel ezlőtt kezdődött. Ordi írt egy üzenetet – akkor még angolul – hogy küldjem el neki az új dalomat, amit a Stereo Swing zenekarnak csináltam. Az a formáció akkor indult, én angol névvel szerepeltem a közösségi oldalon, és az volt a debütáló dal. Ordi akkor egy electro swing klub rezidens dj-e volt. Aztán mikor válaszoltam neki magyarul, hogy inkább leviszem este, hiszen minden buliján ott szoktam lenni, elindult a barátság.

– A közös formáció ötlete honnan jött?
– A stílus adott volt, a megközelítés pedig kézenfekvő. Nem volt még ilyen felállásban hasonló show, és úgy éreztük, hogy a közös stúdiómunkán túl több van a dologban.

– Most már csak azt kellene megtudtunk, honnan jött a Honky Crew név?  
– A névválasztás egyszer csak kipattant. A „Honky” vagy máshogy írva „Hunky” kifejezés a század elején Európa keleti régióiból, de főként Magyarországról Amerikába kivándorló emigránsokra utal, akik az új világban akartak szerencsét próbálni, a jazzkorszak hajnalán, és rájuk ragadt kint ez az elnevezés. „Bohemian hungarian”-nak, azaz „Bohunk”-nak is hívták őket. Ez mind stílusában, mind a korszakot idézve utal a produkcióra. Számunkra talán annyi jelentéssel bír, hogy mi is egy új dolgot csinálunk azzal, hogy maivá teszünk egy száz évvel ezelőtti zenei világot, ezzel új utakra terelve azt, de mégis utalva a gyökereire. Magyarokként próbálunk nemzetközi porondon érvényesülni egy amerikát idéző műfajjal.

– Zenei stílusotok megjelenik a külsőtökön is?
– Sokszor használjuk a zenénkre és a megjelenésünkre is a modern vintage kifejezést, ez természetesen a külsőségekben is megjelenik. Ezt vagy éli az ember, vagy egy bohóc lesz belőle.

– Na de miért pont electro swing fogott meg benneteket?
–  A swing zene gyerekkorom óta elkísér, hiszen nyolcéves koromtól sztepptáncot tanultam, majd versenyszerűen űztem a műfajt. Később a dobolásra váltva a swing zenék és egyéb vintage műfajok, a tradicionális american root music iránti szeretet megmaradt. Az elecro swing ennek az újragondolt formája.

– Mit tapasztaltok, hazánkban mekkora az érdeklődés a stílus, vagy irántatok?
– Az érdeklődés lehetne nagyobb, de tisztában vagyunk vele, hogy ez egy rétegzene, aminek büszkén vagyunk a zászlóvivői. A műfajt egyébként könnyen be lehet fogadni korosztálytól függetlenül, csak nem kap elég teret, sajnos.

– Mik a tervek a jövőre nézve?
– A nyár előtt még meg szeretnénk jelentetni egy újabb EP-t, és egy videoklipet is igyekszünk hozzá elkészíteni. Természetesen minden meghívásnak eleget szeretnénk tenni, akár tv vagy rádió interjúról, akár élő fellépésről legyen szó. Ősztől pedig jönnek új dalok, új klipek, és koncertek.

– Kik hallgatják a zenéteket, milyenek a rajongók?
– Ezt a műfajt szerencsére könnyű befogadni, és mindenki jól tudja magát érezni, aki hallgatja. Nyilván a fiatalabb korosztály nagyobb partyt tud csapni egy-egy koncerten, ami nekünk is hálás visszajelzés élőben, de a korosztályt tekintve elég széles a skála.

– Kik a példaképeitek, ha van ilyen?
– Nekem dobosként a mai napig a klasszikus big band dobosok az etalon példaképek, akik annak idején igazi showmanek is voltak, pl: Gene Krupa, Lionel Hampton, Luie Bellson, Buddy Rich stb. Az electro swinget tekintve sok jó előadó van nemzetközi szinten, amit itthon annyira nem is ismernek és mind kicsit más. Valamennyivel jó kapcsolatban is vagyunk, és inspiratív hallgatni a munkájukat.

– Hogyan születnek a zenék? Teljesen saját vagy átdolgozások?
– A zenéink egy része kevésbé ismert swing dalok újragondot verziói, másik része pedig saját szerzemény. A dalok általában közösen születnek, egy-egy alapötletből. Mindketten elég kreatívak vagyunk és sok ötlet felmerül, így azok közül választjuk ki azt, amit ki szeretnénk dolgozni, és onnantól közös a munka. A stúdióban pedig elég egyirányba gondolkodunk, és könnyen szótértünk, ezért is születnek meg gyorsan a kész dalok.

– Aki szeretne veletek találkozni, élőben hallani a dalokat, hol keressen benneteket?
– A koncert elég show jellegű, mert LED falakat és kivetítőket használunk hogy a vizuális élmény több legyen egy puszta dob és dj koncertnél. Esetünkben elengedhetetlen része az előadásnak a látvány. Éppen ezért csak olyan helyen tudunk fellépni, ahol a technikai igények adottak. Ezek többnyire nagyobb, jobban felszerelt színpadok, legyen az fesztivál vagy városi rendezvény. De azokba a klubokba, ahol a technika adott, oda is szívesen visszük a produkciót. A nyár folyamán találkozhatnak velünk pár fesztiválon a rajongók, többek között például a Veszprém Feszten, ahol Caro Emerald előzenekaraként léphetünk fel. Külön megtiszteltetés, hogy a managementjük minket választott.

[2019.04.22.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Beatles Turnéhoz menedzsert keresünk zenekar [2019.07.07.]
Gretsch Catalina shell szett hangszer [2019.06.24.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Zene.hu

Rockmaraton 2019, első rész: Békebeli hangulat, környezettudatos szemléletmód
A 29....

Akár rekord is lehet a Campus Fesztivál 2019-en - képes beszámoló
Szerdán 14 órakor, azaz...

Budapesten adott koncertet a Whitesnake - képekben
Akinek jól áll a kor: Sting Budapesten - képes beszámoló
Generációkon át: Toto koncert Budapesten
VOLT Fesztivál 2019 - Slash, Ugly Kid Joe, Tankcsapda képek a sikeres eseményről
Tom Jones bebizonyította, hogy 79 évesen is lehet valaki zseniális előadó
beszámolók még
cdbolt.lap.hu