Alensa: 35% TopVue termékekre
2021. május 15. | szombat | Zsófia, Szonja nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Musical koncert a Madách Színház tetőteraszán - képekben
Duett koncert Tompos Kátyával és Dolhai Attilával
A Madách Színház előadása nyerte a rangos díjat
Újra elnyerte a Madách Színház a rangos díjakat
Egyedülálló vállalkozásba fog a Madách Színház
Kapcsolatok
Madách Színház

Ma este indul a Madách Színház Online Színháza

November 21-én 19.00 órakor indul a SzínpadON, a Madách Színház Online Színháza!

A járvány első szakaszának idején fogalmazódott meg bennünk a gondolat, hogy nem hagyjuk magára a közönségünket, és biztonságos online formában is tartani fogjuk a kapcsolatot. Megszületett két produkciónk művészházaspárok előadásában, a saját lakásukból közvetítve. A sikert látva úgy döntöttük, hogy ősszel új formában folytatjuk: színházi körülmények között, új, független, saját platformon.

A nyár folyamán új weboldalt készítettünk, amely alkalmas az online előadások közvetítésére, és az ezekhez kapcsolódó jegyértékesítésre is, valamint a Madách Stúdiót felszereltük minden szükséges eszközzel, amely lehetővé teszi, hogy előadásainkat a lehető legmagasabb minőségben játsszuk és juttassuk el mindannyiuk otthonába.

November 21-én, szombaton az Örökké fogd a kezem! előadásunkkal indítjuk útjára a SzínpadON-t, a Madách Színház Online Színházát. Carol Rocamora darabja Anton Pavlovics Csehov és Olga Knyipper színésznő szerelmének és házasságának története, amelyet Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter előadásában, Szirtes Tamás rendezésében láthatnak.

„Az, hogy a Színház képes folyamatosan változni, megújulni, és hogy a kényszerben is megtalálja a lehetőséget, komoly bizonyíték a Színház életképességére. A próbák, amelyeket nyáron még Rudolf Péterék lakásában tartottunk, most a Madách Színház Stúdió Színpadán folynak különböző modern technikák igénybevételével. De bármilyen technikai eszközön keresztül szólaljon meg, a katarzist mindig a szó mágiája, a színészi jelenlét és a színházi tehetség jelenti.”

Rudolf Péter hozzátette: „A Madách Színház kezdte idén nyáron a mi szereplésünkkel és ezzel az előadással a streamelést, ma pedig már az egész színházi világ ezt használja, ezzel az eszközzel él. Ennek köszönhetően élőben nézhette az Egyesült Államokban az írónő, és fantasztikus, hogy ez a modern eszköz, a stream milyen plusz találkozási pontokat teremt.”

„ A tavaszunk erről szólt, nagyon megszerettük a darabot és az előadást. Az elmúlt hónapokban tovább értek bennünk a szerepek, és reméljük, az új, színházi körülmények között még sokkal jobb lesz.” – mondta Nagy-Kálózy Eszter.

Tartsanak velünk új játszóhelyünkön is, az online térben, engedjék meg, hogy vendégük legyünk az otthonukban.

Barátsággal:
Szirtes Tamás
igazgató

[2020.11.21.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

beszámolók még