2021. június 12. | szombat | Villő nevenapja
  Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
LED itzzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Újra nyit a Madách Színház! 
Színház, szerelem és Mamma mia Kováts Krisztával és Sasvári Sándorral
Színház, szerelem és József és a színes szélesvásznú álomkabát! - képekben
Rekordszámú jelentkező a harmadik Madách Musical Pályázaton!
Musical koncert a Madách Színház tetőteraszán - képekben
Képgalériák
Tompos Kátya és Dolhai Attila
Kapcsolatok
Madách Színház

Duett koncert Tompos Kátyával és Dolhai Attilával

A Madách Színház csillagfényes tetőteraszán Tompos Kátya és Dolhai Attila személyében, immár ötödik páros ad színes, színvonalas koncertet. Jelenleg a színház, a Once/Egyszer című előadására építkezik. Zongorán kísér Köteles Géza.

Mivel a színház művészbejáróján keresztül juthatunk a tetőteraszra, olyan, mintha nem is nőzőként, hanem vendégként érkeznénk a Madách Színházba. A növényekkel befutott falak, a kényelmes székek, a diszkréten zsongó smooth jazz, a barátainkkal való hangulatos beszélgetés is a vendéglátás hangulatára erősít rá. Látszik, hogy a színház technikai stábja nagy odafigyeléssel alakította ki a látvány, a hang, a kényelem és a biztonság minden elemét. Zárt térben, míg az emeletre jutunk, maszkot kell viselni, rendelkezésre áll a kézfertőtlenítő.

Tompos Kátya és Dolhai Attila négy estén át szórakoztatja a vendégeket. Elmondták mennyire hiányzott már nekik a közönség, és azt is, hogy próba közben vették észre, hogy bizonyos dalok, sorok új értelemmel gazdagodtak a pandémia után. Mást jelent most az a sor: „Tán örökké várjak…”

Dolhai Attila újra gitárral a kezében áll a színpadon, rajongói nagy örömére repertoárja kezdi visszanyerni sokszínűségét.  Tompos Kátyával felidézik a Once musical legszebb dalait, Köteles Géza zongoraszólója is felcsendül, szintén a musicalből.

Tompos Kátya két hajdani Karády dalt adott még elő, mellyel felidézte a 30-as évek füstös budapesti bárjainak hangulatát. Előadásmódjával követte a kor stílusát. Ritkán hallott dalok: Hogy elindult a hanglemez, Ne vegye szívére. Romantikus pillanat volt, mikor a Ne vegye szívére című dalban Dolhai Attila táncra kérte partnernőjét. A művésznő francia sanzonokat is énekelt, hihetetlen virtuozitással utánozva benne a hangszeres szólókat, Je Ne Veux Pas Travailler és a Les Champs-Elysées nótákat. Utóbbihoz Lackfi János írt briliáns humorú magyar szöveget, melyet a karantén időszak ihletett. Tompos Kátya az énekstílusokban való jártasságát és tehetségét bizonyította még a Keresztül Európán albumról megszólaló Az én kutyám című blues-zal.

Dolhai Attila a 60-as éveket idézte fel A Villa Negra dalával. A 2012-es Ragyogás című önálló albumáról megszólal az Állj mellém című lírai dal, melynél a művész kéri a közönséget, hogy énekeljen vele, a szöveg segítségül feliratozva van. Elénekli még, az Éld át! című dal, melyet egy fergeteges kosármeccs ihletett Sopronban. A művész úgy fogalmazott, ez a dal talán ars poetica is lehetne számára. A „Jön egy új nyár/Száz fényt szór rád” sornál az ember arra asszociál, hogy talán az előadó-művészet egén is kisüt a nap, és a programok meg tudnak valósulni a jövőben. Dolhai Attila egy dal premierrel is kedveskedett a nézőknek, akkordjaira Müller Péter Sziámi írt szöveget, a dal címe Hülyeség.

Tompos Kátya és Dolhai Attila elmesélte, hogy ugyan osztálytársak voltak a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, egyetlen közös jelenetük volt akkor csupán. Tizenöt évet vártak arra, hogy közös darabban játszhassanak, ez most megadatott számukra a Madách Színház színpadán a Once/Egyszer musical-ben.

Az Az előadások időpontja: 
2020. július 29, 30, 31. augusztus 1. / 20 óra 30 perc – Színház, szerelem és… részletek a Once/Egyszer… előadásból
Szereplők: Tompos Kátya, Dolhai Attila

A Madách Színház további előadásai:

2020. augusztus 6, 7, 8. / 20 óra 30 perc – Színház, szerelem és… részletek a Mary Poppinsból
Szereplők: Auksz Éva, Csonka András

2020. augusztus 13, 14, 15. / 20 óra 30 perc – Színház, szerelem és… részletek A nyomorultakból
Szereplők: Miller Zoltán, Egyházi Géza

Jagri Ágnes

Tompos Kátya és Dolhai Attila képekben - klikk a fotóra

 

[2020.07.29.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük: Triász koncert a GastROCKitchen Pubban, Százhalombattán, képekkel
Hangulatos pub...beszámolók még