2021. június 12. | szombat | Villő nevenapja
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával  
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Különleges bemutatókra készül a Madách Színház
Jó hír! A Madách Színház nézői ennek örülni fognak
Rekordszámú jelentkező a harmadik Madách Musical Pályázaton!
Újra elnyerte a Madách Színház a rangos díjakat
Kapcsolatok
Madách Színház

Egyedülálló vállalkozásba fog a Madách Színház

Egyedülálló vállalkozásba fog a Madách Színház: az idei új bemutatóinkat elsősorban a virtuális térbe helyezzük át! Novemberben indul a SzínpadON, a Madách Színház online színháza. A műsorfolyam a Madách Dekameron nevet viseli. - áll Szirtes Tamás, a Madách Színház igazugatójának levelében.

„A világnak most még nagyobb szüksége van a művészekre, mint valaha: ők emlékeztetnek minket arra, hogy mi is a szépség, az igazság és a kedvesség.” – így zárta köszönőbeszédét korunk egyik legjelentősebb drámaírója, Terrence McNally, miután tavaly átvette a Tony-életműdíját. Szavai a járvány sújtotta világunkban talán most még aktuálisabbak: emlékeztetnek minket a művészetek fontosságára és a színház varázsára. 

A 2020/21-es évad rendhagyó a színházak számára. Habár a színházak többsége, így a Madách Színház is rendkívüli erőfeszítések közepette újra működik, látogatóink magatartásában természetesen jelen van a félelem, ezért az előadások csekélyebb nézői érdeklődés mellett zajlanak. A Madách Színház mindaddig játszani fog, amíg ez lehetséges, és nagyon hálásak vagyunk mindazoknak, akik ilyen körülmények között is ellátogatnak hozzánk. Egyetlen néző érdeklődését és szeretetét sem akarjuk azonban elveszíteni, ezért úgy döntöttünk, hogy a folyamatos nagyszínpadi működésünk mellett idei új bemutatóinkat elsősorban a virtuális térbe helyezzük át. Ezzel célunk nem csupán a járványhelyzet áthidalása, hanem állandó online jelenlét kialakítása, amely által olyan új nézők is élvezhetik műsorainkat, akik nem a fővárosban laknak, ritkábban jutnak színházba, vagy esetleg Magyarország határain kívül élnek.

Nehézségek idején gyakran merítünk erőt nagy klasszikusokból. Boccaccio Dekameronja bár lassan hétszáz éves, napjainkhoz rendkívül hasonlatos alaphelyzetet vázol fel: járvány söpör végig a világon, s az emberek kénytelenek lemondani mindarról, amik számukra az életörömöt jelentették. Tízen egy vidéki palotába költöznek, és történeteket mesélnek egymásnak, melyektől azt remélik, hogy megidézik számukra mindazt, ami az életben szép, értékes és élvezetes. Ezt a gondolatot követve mi is mesélni szeretnénk nézőinknek. A mi meséink a színházról szólnak: színészekről, rendezőkről, világsikerekről, költészetről. Ahogy a Dekameronban, nálunk is mindig más mese hangzik majd el, és előadásaink az alábbi műsortípusokban öltenek testet.

Online programjainkban újra műsorra tűzzük nagy sikerű nyári bemutatóinkat, az Örökké fogd a kezem és a Jövőre, veled, ugyanitt előadásainkat. De az évad folyamán új színházi bemutatókkal is készülünk. „Kerüljenek közelebb!” címmel egyedülálló műsorsorozatot indítunk útjára. Az előadásokat az újonnan átalakított, kamerákkal felszerelt Madách Stúdióból közvetítjük – minden alkalommal élőben.

Kerüljenek közelebb a világsikerekhez!

Ezeken az esteken megtudhatják, hogyan születtek a legnagyobb musicalek világszerte, majd hogy arattak nálunk, a Madách Színházban országos sikert. Meghívott alkotók mesélnek Az Operaház Fantomja, A nyomorultak, vagy éppen a Once magyar színpadra állításának történetéről, valamint megszólalnak majd az adott mű legnagyobb slágerei is.

Kerüljenek közelebb a színházcsináláshoz! / Színházi gyorstalpaló

A színházművészetet egyfajta misztikum lengi körül, és a legtöbben nem is sejtik, mennyi speciális tudással rendelkező emberre van szükség egy-egy nagyszabású produkció színpadra állításához. Ezek az estek szinte mesterkurzus jelleggel elvezetnek a kulisszák mögé: megtudhatják majd, hogyan dolgozik a rendező és a színész, mi az a dramaturgia, mit csinál a koreográfus, és hogy mi a zene és a képzőművészet szerepe a színpadon. Vendégeink között lesznek a Madách Színház művészei, de szándékunkban áll meghívni különböző stílusú és világnézetű színházak jelentős alkotóit is.

Kerüljenek közelebb hozzánk, színészekhez!

Ezeken az esteken két ismert művész karriertörténetét ismerhetik meg. „Mi a pálya?” című páros interjúban színész kérdez színészt, a „Kérdezz bármit! Felelek!” műsorszámban pedig Önök kérdezhetnek bármit, és művészeink pedig válaszolni fognak. Az estet végül műsorszámok koronázzák meg.

Kerüljenek közelebb az irodalomhoz! / Kerüljenek közelebb a nagy színészi teljesítményekhez!

Ezeken az estéken a magyar- és a világirodalom kiemelkedő alakjainak válogatott művei szólalnak meg egy-egy neves művész önálló estjeként. A házigazda szerepét egy irodalmár ölti magára, aki azon túl, hogy felvázolja a történelmi és irodalmi hátteret, elemző beszélgetést is folytat az adott művésszel.

Kerüljenek közelebb musicalslágereinkez!

Színházunknak lételeme a zene. Ezeken az estéken tehát legsikeresebb produkcióink – többek között a Rocksuli, Mary Poppins, Mamma Mia!, stb. –  jól ismert dallamai csendülnek majd fel, művészeink személyes zenei kedvenceivel együtt. A színészpárosok által előadott duettek különleges zenei és személyes élményt nyújtanak, a hangulatot pedig látványos videóanyag teszi teljessé.

Akár rendszeres látogatóink a Madách Színházban, akár most csatlakoznak hozzánk először, a Madách Dekameron műsorai mindenkinek tartogatnak majd újdonságokat. Tartsanak hát velünk, és ismerjék meg új oldaláról Színházunkat, amelynek kapui mindenki előtt nyitva állnak!

Kerüljenek közelebb!" - zárta levelét az igazgató

 

[2020.10.25.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük: Triász koncert a GastROCKitchen Pubban, Százhalombattán, képekkel
Hangulatos pub...beszámolók még