2021. szeptember 26. | vasárnap | Jusztina nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Képgalériák
Edda Művek koncert Csillebércen

Megnéztük az EDDA koncertjét a Budai Szabadtéri Színházban - képekkel

Sokszor tudósítottam már a Budai Szabadtéri Színház különböző eseményeiről, de ez volt az első alkalom, hogy a közönség soraiban elvegyülve is pontosan lehetett tudni, milyen előadást fogunk látni: EDDA pólók és EDDA kiegészítők voltak mindenhol.

Őszi hidegben és már sötétben kezdődött el a koncert a Budai Szabadtéri színpadán. Amint a konferálásban is beharangozták, a koncert első fele unplugged jellegű, csendesebb volt, magyarul először a lassabb lassú számokat játszotta el a zenekar: Elhagyom a várost, Minden sarkon álltam már, Álmondtam egy világot, Álom.

A dalok között a közönség is meg volt világítva, így Pataky Attila látta az arcokat a közönségben, ettől az este kölcsönösen meghittebb, személyesebb lett. A konferáló történetek is személyesebbek voltak - nekem a zenekari próbára fokozatosan bekéredzkedő lányosztály tetszett a legjobban... Az Érzés előtt Alapi István nagyon szép gitárszólót játszott, meghatott hangulatot teremtve.

Az Éjjel érkezem című dalt rövid átállás követte - Csillebércen megszokott a szünet az előadások két része között, de itt ez rövidebb volt és Pataky azalatt is tovább sztorizott. A második volt a zúzós rész: Csak bírd ki, Mi vagyunk a rock, A kör... Pataky Attila külön köszöntött egy anyukát, majd egy régi, hűséges rajongót, Mészáros Árpád Zsoltot a közönség soraiban.

Utóbbit fel is hívta a színpadra, hogy a Gyere őrültet együtt adják elő. MÁZS egyébként előttem állt a közönségben és tényleg minden dalnak tudta a szövegét. Eddigre már szinte senki sem ült a közönségből, a Szellemvilág alatt pedig mindenki felszabadultan tombolt, ilyen őrületet én még nem is láttam a Budai Szabadtérin.

A koncertet A magyar földje és a Kölyköd voltam zárta, és amint Pataky mondta, ez az este már az övék volt. Csillebércen az EDDA koncerttel és a szombati gálával sajnos véget ért a szezon, az EDDA Művek viszont halad tovább, részletek olvashatók a Facebook oldalukon.

Szatmári Péter

Edda Művek koncert Csillebércen képekben - klikk a fotóra

 

[2021.09.14.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncerttel avatták fel a Bud Spencer parkot a Kaszásdűlőn
A Magyar Kétfarkú Kutya Párt...

Megnéztük: Halott Pénz koncert a Budapest Parkban - képekkel
Szép, kerek alkalom: tizedik...

Mélybe ránt és felemel Alföldi West Side Story-ja - képekben
beszámolók még