2024. június 16. | vasárnap | Jusztin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Megvannak az idei Fonogram díjazottak
Rúzsa Magdi kétszer léphet fel Finnországban
Kapcsolatok
Rúzsa Magdi

Készülnek Rúzsa Magdi ellenfelei - hírek a vetélytársakról

Lengyelországban a Thet jet set duó „Time to Party” című dalával bejutott a döntőbe. 2005-ben és 2006-ban csak egy hajszálon múlt, hogy ők képviselhessék hazájukat. Időközben nagy rajongótáborra tettek szert Lengyelországban, többek között a neves Sopot fesztiválon is felléptek olyan korábbi dalverseny résztvevők mellett, mint pl. a Vanilla Ninja, a Brainstorm és Helena Paparizou.

Hagyományőrző írek

Írországot a hagyományos ír zenét játszó Dervish nevű zenekar képviseli. A csapat olyan hírességekkel zenélt már közösen egy színpadon, mint a nemrégiben elhunyt soul-legenda James Brown, továbbá a Buena Vista Social Club, az Oasis, a Sting, az REM és Beck. Zenéjük egészen Kínáig eljutott már, amikor elkísérték az ír kormány delegációját egy külgazdasági látogatás keretében.

Dmitry Koldun Fehéroroszország jelöltje. A fiatal énekes a fehéroroszországi „Star Factory 6” tehetségkutató győztese. Három további jelölttel indult az EuroFest versenyen, ahol a szakmai zsűri döntése és a közönség szavazatai alapján nyerte meg a helsinki dalversenyen való részvétel lehetőségét.

Izrael nem tartott nemzeti elődöntőt. Pénzügyi szűkösségre hivatkozva nemzeti elődöntő helyett az Israeli Broadcasting Authority (Izraeli Műsorszóró Felügyelő Testület) zsűri bizottsága választotta ki az idei résztvevőket. Döntésük alapján a Teapacks együttes képviselheti országukat. A szakmai zsűri bizottság vezetője Yoav Ginai, aki az 1998-as díjnyertes "Diva" című dal szerzője volt.

Hazai művész azaz DJ Bobo, született René Baumann képviseli Svájcot az idei dalversenyen. Elsőre nincs ebben semmi szokatlan, ám ha alaposabban szemügyre vesszük az elmúlt évek svájci színekben fellépő versenyzőit, feltűnik, hogy Svájc többször is nemzetközi művészekkel képviseltette magát. Így például 2005-ben az észt lányokból álló Vanilla Ninja együttes utazott ki Kijevbe, 2006-ban pedig a multikulturális összetételű Six4one csapat szerepelt Athénban a híres német producer, Ralph Siegel szerzeményével. 2007-ben több, mint 60 jelölt közül választották ki az Európaszerte népszerű DJ Bobo-t, aki összesen 44 országban 13 millió eladott lemezzel büszkélkedhet.

Ciprus biztosra megy

Harmadszorra is Evridiki képviseli Ciprust a dalversenyen. Az énekesnő immáron tapasztalt versenyzőnek számít. 1992-ben, majd 1994-ben is 11. helyezést ért el. Vokalistaként több produkcióban is szerepelt a 80-as években. Helsinkiben egy részben angol, részben francia nyelvű new-wave elektropop stílusú számot hallhatunk Evridikitől.

Hollandiában nagy meglepetést okozott, hogy Edsilia Rombley visszatért a dalversenybe. 1998-ban negyedik helyezést ért el a ma 28 éves énekesnő. Először visszautasította a holland tévé meghívását, majd váratlanul mégis elfogadta a részvételt. Február 11-én mutatta be versenydalát, amelyet férjével és menedzserével közösen írtak.

Litvániában még nincs döntés a résztvevőt illetően, de kétségtelen, hogy ötletes módon oldották meg a nemzeti elődöntők megrendezését. A litván zászló színei alapján három kategóriába sorolták be a jelölteket: a piros csoportban találhatók a legtapasztaltabb és legismertebb énekesek, a középhaladónak számító zenészek sárga színben indulnak, az újoncok pedig a zöld csoportban versenyeznek a részvételi lehetőségért. Végül a három csoport nyertesei egymás ellen indulnak egy újabb döntőben, ahol eldől, ki képviselheti hazájukat Helsinkiben.

Ukrajna és Szerbia még nem tartott nemzeti döntőt. Szlovákia nem indul a versenyen.
 
Magyarországot az év felfedezettje, Rúzsa Magdi képviseli 2007. május 10-én Helsinkiben, a közszolgálati műsorszolgáltatók nemzetközi zenei versenyén.

- Bíró Zsolt -

[2007.03.07.]

« előző oldal  (2. oldal)  

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Ma készen áll, 60 online egységben szolgáltatás [2024.06.15.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.06.13.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Tátott szájjal az Esti Kornélon
Az Esti Kornél történetének első minifesztiválját...

Megnéztük a Hungáriát a Puskásban - képekkel
Ki hitte volna, hogy még fogjuk látni a...

Először koncertezett Magyarországon a Jelusick
Hibátlan klubkoncertet adott Marco Mendoza
30 másodperc kilövésig - Jared Leto ismét elvarázsolt minket 
Dimash nagykoncert Budapesten
Horváth Tomi kilencedik Budapest Parkos koncertjén jártunk
beszámolók még