2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Újított Bartók Krisztián: a lírai dalok kimaradnak
Bartók Krisztián: Ez nem jött össze!
Kapcsolódó Kiadványok
Bartók Krisztián (Bartokk): Tűz jöjj velem!
Kapcsolatok
Bartók Krisztián (Bartokk)
Legnépszerűbb csengőhangok

Miről szólnak Bartók Krisztián dalai? Pikáns érdekességek derültek ki

Ismét egy közkedvelt előadó, Bartók Krisztián mutatja be a Zene.hu olvasóinak korongját, amelyből kiderül, mit is jelentenek neki azok a dalok, amelyek felkerültek a korongra.

Ez a lemez egy vérbeli Singli album az „élj a mának” érzést erősíti, élvezzük az élet minden percét, engedjünk az ösztöneinknek és olykor legyünk kissé felelőtlenek, de azért számoljuk a következményekkel is mindezt többnyire pikánsabb megfogalmazásban!

Ha jobban megnézzük a dalokat, a mondandójuk szerint egymásból táplálkoznak, így a sorrend sem véletlen, mert ezt a következetességet követi.

A Nem elég című dal rávilágít arra, hogy egy kapcsolta két emberen múlik, sajnos szerintem, gyakran előfordul, hogy a közös jó érdekében az egyik fél önzetlenül többet ad érzelmileg, mint a másik és jogosan várja el a párjától, hogy legalább hasonlóan cselekedjen, ha még a szerelem megvan köztük.

A holnap: szinte mindennapos hogy az egyik fél szakít, ez ilyenkor a másik emberből, vagy haragot, vagy megkönnyebbülést vált ki. Amikor ezt a számot írtam az utóbbira koncentráltam, mert igencsak jó valami olyantól megszabadulni, ami nem működött, és reménykedni abban hogy aki ezután jön, az, jobb lesz!

Lépnem kell: a szakítás után jön a „vadászat”. Az ember társas lény és vannak szükségletei, mégiscsak kell VALAKI, így kalandra fel! Ezen szerzemény szerint figyelni kell mindenre, és meg kell ragadni a kínálkozó lehetőséget, különben hoppon maradhatunk!

Tűz jöjj velem: ez a lemezem debütáló és címadó dala, burkolt szenvedéllyel, szerelmesnek lenni magába a szerelembe. Kedvenc közhelyem szerint a remény hal meg utoljára, mert azaz érzés, amikor egy újabb fellángolás jön, abban a pillanatban az szinte bármit megér. Mert érzelmek nélkül semmik vagyunk. Ez egyben a lemez mottója is!

Mindent egy éjszakáért: a nóta címe magáért beszél, nem hiszem, hogy álszenteskedni kéne! Sokunknak voltak kalandjai és lesznek, amíg nem találjuk meg a nagy Ő-t, addig miért ne engednék a kis Ő-nek!

Gyere velem: az előző dalban megkezdett ösztönök harca folytatódik. Azaz állapot, amikor senki és semmi sem elég, a mértéktelenség eluralkodik, „adj uram, de azonnal”! Ez a szemlélet észrevételem szerint meglehetősen gyakori a fiatalabb korosztályban!

Megteszek: az emberi gyarlóság és az önzés és esetlegesen a hírnév okozta eltorzult felfogás, amelyek alapján egy kapcsolat nem sok mindenről szól, csak egymás kölcsönös kihasználásáról, ami részben jó, de a tartóssága borítékolva van. Szánt szándékkal egyes szám első személyben íródott, így részben magamra veszem más „ingét” és görbe tükröt állítok azoknak, akik a mai bulvár - közszereplők közül így élnek!

Ne menekülj: egy kissé borúsabb dal, a múltunkat nem tagadhatjuk meg, bármivel is okoztunk olykor akarva vagy akaratlanul fájdalmat. Azért megfelelő vezeklés jár, tehát a megbocsátást kérni kell még akkor is, ha szinte biztos, hogy nem kapjuk meg, mert a nem kezelt hibák visszaütnek!

Hazug szerelem: ez szám egy összetett érzést foglal össze, ami már nincs, de még ragaszkodunk hozzá, görcsösen kapaszkodunk abba az emlékképbe amikor boldogok voltunk. Itt visszaköszön a szerelemesnek lenni a szerelembe állapot, de mindez csak illúzió, az idő nem visszaforgatható!

Nem is kértél mást: a dal a kötöttségektől mentes létet élteti, valaki olyannal, aki hasonlóan gondolkodik, tehát megértik egymást. De amint jön egy jobb minden szívfájdalom nélkül ki tudnak lépni ebből a kötelékből!

Óceánon túl: nem maradhatott le a lemezről a klasszikus mondanivalóval rendelkező szerzemény, már megtaláltuk, akit kerestünk, aki által többek vagyunk, de közbeszól a távolság. Ez tudatosítja bennünk hogy mit veszíthetünk!

Meg nem állok: végezetül egy fricska, az ördög nem alszik, van aki javíthatatlan és egyszerűen képtelen megváltozni, csak a testiség érdekli és ha megkapta, amit akart hát odébbáll!

– zene.hu –

[2008.01.26.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
susana 2008.01.24. 18:01 • [2]
Tényleg nagyon jó az elemzés,kiváncsi vagyok,hogy a számai is vannak-e ilyen jók...jól hangzanak a számainak mondanivalói,de sokat nyom a latba az,ahogy énekli(milyen stílus...)
mirci 2008.01.22. 17:40 • [1]
Annyira jók az elemzések, én már csak arra vagyok kíváncsi, ki írta a szövegeket! Ha már elemzés, érdemes lenne erről is tudni! Javaslok egy kis kiegészítést. Hajrá+!

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még